| | | | |

עוגת שוקולד נדירה ללא סוכר וללא גלוטן

עוגה ממכרת בעשר דקות הכנה
בהשראת: שרית ברסקה
עדיין אין דירוגים
מתכון עוגת שוקולד

מחפשים קינוח מיוחד שירשים את כל האורחים? עוגת שוקולד נדירה זו היא בדיוק מה שאתם צריכים! עוגה זו עשירה, רטובה ומלאת טעם שוקולדי עמוק, והיא תגרום לכם להתאהב ממבט ראשון (או יותר נכון, מהביס הראשון!).

היתרון הגדול של עוגה זו הוא שהיא מתאימה גם למי שמקפידים על תזונה ללא סוכר וללא גלוטן. הכנת העוגה קלה יחסית ואינה דורשת מיומנויות אפייה מיוחדות. אז קדימה, למה אתם מחכים? כנסו למטבח והתחילו להכין את הפינוק המושלם הזה!

ספר המתכונים של שרית ברסקה

מתכון עוגת שוקולד
צילום: שרית ברסקה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון עוגת שוקולד

עוגת שוקולד נדירה ללא סוכר וללא גלוטן

עוגה ממכרת בעשר דקות הכנה
עדיין אין דירוגים
לדרג
באדיבות: שרית ברסקה

ציוד

תבנית אפייה בינונית
כוס מדידה אוניברסלית
מיקסר

המצרכים

  • 150 גרם שוקולד 90% ומעלה (½1 חפיסות)
  • 1 כף שמנת להקצפה 38%
  • 50 גרם חמאה (½ חבילה)
  • 120 גרם קמח שקדים
  • 4 ביצים ( XL)
  • 1 כף אבקת אפיה ללא גולטן
  • ממתיק (לפי הטעם ואיזה שאוהבים / רגלים לא חייב להיות אבקתי מתאים גם גרגרי)
  • תמצית ווניל ( למי שאוהב - אפשר גם רום)

אופן ההכנה

  • להמיס את השוקולד עם השמנת +החמאה בקערית מתאימה מיקרוגל ו/או בבן מארי .
  • להפריד את הביצים ב-2 קערות אחת חלבון ובשנייה את החלמון .
  • להקציף את החלבון עם הממתיק עד לקבלת קצפת יציבה .
  • להוסיף בקערה של החלמונים את יתר המרכים למעט השוקולד שהמסנו ולערבב טוב.
  • להוסיף את השוקולד תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובות אחידה .
  • להוסיף קציפת החלבון בפוסלים ובצורת קיפול להטמיע את הקציפה בתערובות בעדינות לא לשבור את הקצפת .
  • להניח ניר אפיה בתבנית אינגליש קייק נעביר את התערובות לתבנית .
  • לחמם תנור 175 מעולות ונאפה למשך 20 דקות / עד להתייצבות
  • להוציא ולקרר כשעה .
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת שוקולד  

כמה זה 120 גרם קמח שקדים? כוס? חצי כוס?
כוס חד פעמי שתיה קרה ועוד רבע.
מה כמות הממתיק?
אני אוהבת להשתמש עם סוויטאנגו לא כולם מתחברים אילו יש שאוהבים יותר מונק פרוט אני מאוד זהירה להמליץ ממתיקים כי בסוף זה עניין של טעם וגם מתיקות זה עניין של טעם אני אישית לא אוהבת מתוק והרבה פעמים שכתבתי כמות לממתיק היו כאלה שטענו שהיה חסר להם מתיקות לכן ממליצה תמיד לטעום על הקצה הלשון ולהרגיש להתחבר לטעם .
האם האפייה טורבו או רגילה?
אפיה רגילה.
אם הביצים L האם לשים 5 ביצים?
מספיק 5.
מתכון עוגת שוקולד
צילום: שרית ברסקה

 


רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת שוקולד נדירה ללא סוכר

לפני שאתם מתנפלים על עוגה זו – למה לא לנסות עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.

הכי כיף לאכול בריא בלי להתפשר על הטעם. מה למשל? הנה עוד כמה רעיונות של מתכוניםבריאים מושלמים. רק תבחרו!

מקור: עוגת שוקולד נדירה ללא סוכר מתכון מאת: שרית ברסקה

לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם לפייסבוק ולאינסטגרם

 

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements