| | | |

עוגת גבינה אפויה נקייה ללא קישוטים

עוגה במרקם מנחם ונהדר!
בהשראת: שגית מלכי
ציון 3.78 על ידי 9 דירוגים
מתכון עוגת גבינה אפויה

עוגת גבינה אפויה מרשימה במיוחד, שתמיד יוצאת גבוהה בטירוף עם אווריריות מפתיעה ורכות מושלמת, בנוסף למרקם גבינתי מושלם עם טעם עשיר במיוחד.

מתכון להכנת עוגת גבינה אפויה ללא תחתית גבוהה ואוורירית. עוגה פשוטה וטעימה שכל אחד יכול להכין במתכון מפורט עם טיפים.

ספר המתכונים של שגית מלכי

מתכון עוגת גבינה אפויה
צילום: שגית מלכי
מתכון עוגת גבינה אפויה
צילום: שגית מלכי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון עוגת גבינה אפויה

עוגת גבינה אפויה נקייה ללא קישוטים

עוגה במרקם מנחם ונהדר!
ציון 3.78 על ידי 9 דירוגים
לדרג
באדיבות: שגית מלכי

ציוד

סיר ג'חנון משומן או תבנית 24 / 26 / תבנית חד פעמית עמוקה עגולה
כוס מדידה אוניברסלית
מיקסר

המצרכים

  • 5 ביצים (גודל L)
  • 1 גביע גבינה לבנה 5% או 9% (750 גרם)
  • 1 גביע גבינת סימפוניה טבעית (5%)
  • 1 גביע שמנת חמוצה (9%)
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • גרידת לימון (לא חובה אבל מוסיף המון!)
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 4 כפות קורנפלור
  • 1 כוס סוכר (אפשר גם פחות)

אופן ההכנה

  • נפריד ביצים ונקציף את החלבונים (עד שנתחיל לקבל קצף כמו קצף גילוח).
  • נוסיף לאט 3/4 כוס סוכר ונמשיך להקציף לקצף יציב אך להיזהר לא לשבור את הקצף (ההקצפה בערך 4-5 דקות) תלוי במכשיר ההקצפה.
  • בקערה נפרדת נקציף את החלמונים עם יתרת הסוכר ונוסיף גבינות, אינסטנט, קורנפלור, גרידת לימון, סוכר וניל.
  • נערבב עד לעיסה חלקה ללא גושים.
  • נוסיף לקערת הגבינות חלק מהקצף ונערבב היטב (השוואת טמפרטורה).
  • נוסיף עוד חלק אבל הפעם נוסיף בצורה עדינה יותר כמו ליטוף וכך עד שכל החלבונים המוקצפים מתאחדים עם קערת הגבינות.
  • נחמם תנור על 200 מעלות.
  • בתחתית התנור נניח תבנית תנור (את העמוקה יותר) ובתוכה מים רותחים, מעל שמים רשת תנור.
  • כאשר הבלילה בתוך התבנית שבחרנו ניתן כמה מכות עדינות על השיש עם התבנית (שלא יהיו בועות אוויר).
  • נאפה למשך 20 דקות על 200 מעלות ולאחר 20 דקות נפתח את התנור לכמה שניות בלבד שיצאו אדים.
  • נסגור את התנור ונוריד ל-150 מעלות לעוד שעה וחצי בערך (תלוי בתנור).
  • אחרי עוד רבע שעה נפתח שוב את התנור לכמה שניות.
  • אחרי שעה וחצי בערך נכבה את התנור ולא נפתח יותר עד הבוקר!

הערות וטיפים

טיפים להצלחה:
נוציא את הגבינות והביצים שעה לפני התחלת הכנת העוגה.
מומלץ לאפות את העוגה בלילה אחרי שמסיימים לאפות בתנור!
משאירים את העוגה כל הלילה בתנור (כאשר התנור כבוי) ובבוקר מכניסים למקרר.
לא לשכוח לשמן את התבנית ולרפד את התחתית והדפנות, וגם לשמן בשמן ספריי גם את נייר האפייה (מבפנים ובחוץ).
עוגת גבינה מאוד עולה במהלך האפייה אולם בסופו של דבר תהיה בגובה ההתחלתי (גובה הבלילה ששפכנו לכל קערה או תבנית שבחרנו).
 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

מתכון עוגת גבינה אפויה
צילום: שגית מלכי

רק עוד דבר אחד אחרון!
  עוגת גבינה אפויה

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: עוגת גבינה אפויה מתכון מאת: Sagit Malki

 

Similar Posts

3.78 from 9 votes (9 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements