| | | | |

סלמון מושלם לכל השבוע

סלמון מושלם שצולים בתנור עם רוטב משגע השומר על תוצאה עסיסית ומלאה בטעם עדין ומענג של סל‎מון.
בהשראת: מורן בלאוס
עדיין אין דירוגים
סלמון

לא מעבירים את השבוע בלי ארוחת דגים מלאה עם הדג הכי אהוב במטבח הישראלי. זה הזמן להפשיר את הסלמון ולהפשיל את השרוולים כי השבוע מכינים דג סלמון עשיר ומשביע שירשים את כולם!

קיבצנו לכם 4 מתכונים לדג סלמון הכי שווים באתר שלא תצטרכו לחפש רחוק – פה תוכלו למצוא גם המתכון הקלאסי של סלמון בתנור שכולנו מכירים ואוהבים, וגם אותו דג משובח בסגנונים מפתיעים וגם עם ירק בצד!

מתכונים נטו בריאות שגם משביעים וטעימים במיוחד, מתאימים לארוחת צהריים, ערב או אפילו גם לערב חג – כולם יחשבו שהשקעתם, אבל בינינו, זה יהיה קלי קלות! אז בואו נתחיל


איך אתם עוד לא שם?!

הצטרפו עכשיו לוואטסאפ שלנו למתכונים בריאים ותפריט מתכונים חדש כל יום.

  1. סלמון בתנור קלאסי בטעם משובח – מתכון לסלמון מושלם לכל השבוע שצולים בתנור עם רוטב משגע השומר על תוצאה עסיסית ומלאה בטעם עדין ומענג של סל‎מון. מכינים בקלי קלות מנה מרשימה ויפהפייה שתגנוב בוודאות את ההצגה!
סלמון

סלמון מושלם לכל השבוע

סלמון מושלם שצולים בתנור עם רוטב משגע השומר על תוצאה עסיסית ומלאה בטעם עדין ומענג של סל‎מון.
עדיין אין דירוגים
באדיבות: מורן בלאוס

מצרכים

  • חרדל דיז'ון
  • מיץ לימון טרי
  • פטרוזיליה
  • 3 שיני שום קצוצים
  • 1 כפית שמן זית
  • מלח ופלפל

אופן הכנה

  • נחמם את התנור לחום של 160 מעלות מראש.
  • נניח את הסלמון בתבנית ונערבב בקערה את כל המרכיבים, ואז נטפטף מהתערובת מעל לדגים.
  • נשרה את הדגים עם הרוטב במשך עשר דקות
  • לאחר שסיימנו השרייה, נכניס את הסלמון לאפייה בחום 160 מעלות למשך 15-20 דקות בערך.
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

2. תבשיל סלמון ברוטב עגבניות חריף – חלה ליד ויאללה לנגב: סלמון רך להפליא ועסיסי במידה מטריפה, שמבשלים ברוטב חריף משגע במיוחד שמקפיץ את הטעם לרמה אחרת לגמרי. ארוחת צהריים מדהימה, מרשימה ואפילו מאוד בריאה!

סלמון רך ועסיסי ברוטב חריף משגע LC

תבשיל סלמון עסיסי ברוטב חריף

סלמון רך להפליא ועסיסי במידה מטריפה. ארוחת דגים מעלפת שתשאיר את כולם מלאים!
עדיין אין דירוגים
באדיבות: אריאלה גולדמן

מצרכים

  • 1 פלפל גמבה
  • 4-5 עגבניות עסיסיות
  • 1-2 פלפל ירוק טרי חריף
  • 1 ראש שום מפורק לשיניים
  • 1 צרור כוסברה קצוצה
  • פפריקה מתוקה
  • כורכום
  • 1 כוס מידה מים
  • מלח
  • 3 פלפלים אדומים חריפים יבשים
  • 4-5 נתחי סלמון טרי
  • שמן

אופן הכנה

  • נחמם רבע כוס שמן בסיר, ואז נחתוך את הגמבה והפלפל החריף לרצועות דקות ונטגן. נפרוס את העגבניות לפרוסות דקות ונוסיף לסיר.
  • נקלף את שיני השום, ונוסיף אותם לסיר ואז ננמיך את האש.
  • נוסיף רבע מכמות הכוסברה, חצי כפית פפריקה ורבע כפית כורכום. לאחר מכן נוסיף כוס מידה מים ואת הפלפל החריף ונבשל על אש נמוכה במכסה סגור למשך 20 דקות.
  • בקערה נפרדת נערבב כוס מידה שמן עם כף גדושה של פפריקה, חצי כפית כורכום, מלח והכוסברה שנותרה, עד שמקבלים תערובת אחידה.
  • נטבול כל נתח סלמון בנפרד בקערה ונסדר בסיר. את יתרת הרוטב נשפוך מעל הדגים.
  • נמזוג מעל מיץ סחוט מחצי לימון גדול. אם חסר נוזלים נוסיף מעט מים רותחים. נמשיך לבשל עד שהדגים מוכנים, למשך כ-20 דקות.
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

3. סלמון חגיגי על מצע פלחי תפוח אדמה – נתח סלמון חגיגי, המתקבלת ברכות מופלאה ועסיסיות משגעת, שמגישים על מצע של פלחי תפוחי אדמה טעימים, והמון תוספות ותיבולים מפנקים. ארוחת דגים שתשאיר את כולם מלקקים את הצלחות!

נתח סלמון חגיגי על מצע של פלחי תפוחי אדמה

נתח סלמון חגיגי על מצע של פלחי תפוחי אדמה

רכות מופלאה ועסיסיות משגעת במראה חגיגי ומגרה שאי אפשר לעמוד בפניו
עדיין אין דירוגים
באדיבות: שמש איריס

מצרכים

  • 1 נתח סלמון
  • לימון
  • מלח
  • 5 תפוחי אדמה רצוי אדום

לבלילה:

  • 1 כוס שמן זית איכותי
  • 3 כפות חרדל דיז'ון גרגירים
  • מיץ מלימון אחד
  • 5 שיני שום כתושות
  • 3 כפות כוסברה קצוצה
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף פיסטוקים גרוסים
  • 1 כף שקדים טבעיים קלופים גרוסים
  • פלפל שחור גרוס
  • מלח

לתוספת :

  • 1 ראש שום חצוי

להגשה :

  • פלחי לימון

לקישוט :

  • טימין צ'ילי גרוס, פיסטוקים ושקדים גרוסים

אופן הכנה

  • משרים את נתח הסלמון כרבע שעה עם לימון ומלח. נשטוף היטב ונסנן ונייבש עם נייר מטבח.
  • מבשלים את תפוחי האדמה במים על התרככות קלה. נסנן ונחתוך עם הקליפה לפלחים
  • נרפד תבנית תנור בנייר כסף ועליו נייר אפיה. נניח את פלחי תפוחי האדמה.
  • נתבל במלח ופלפל גרוס. נניח מעל תפוחי האדמה את נתח הדג.
  • נבריש היטב את המרינדה על פני הדג, אפשר גם מעט בתחתית.
  • נשים ראש שום חצוי (עם הקליפה ).
  • נכניס לאפייה בתנור שחומם על 200-210 מעלות למשך 20 דקות בערך. לשים לב לא לייבש. עוד כ-2 דקות צליה כדי לקבל צבע.
  • מקשטים בהגשה – צ'ילי חריף גרוס בנדיבות, קצת פיסטוקים ושקדים גרוסים מעל, וטימין יבש.
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

נפתח החשק? עשרות מתכונים לדג סלמון ודגים אחרים במרחק לחיצה אחת

עוד אוספים מעניינים שחובה להכיר >>>

4. סלמון עם פסטה וירקות מוקפצים

מנת דג סלמון נדיר ועסיסי בטירוף המשודך לפסטה רכה והמון ירקות מוקפצים המאזנים את הטעם לחווית אכילה שלמה ומושלמת. ארוחת צהריים מדהימה ומפוארת שתצליח להרשים את כולם כבר מהביס הראשון

מתכון סלמון

סלמון עם פסטה וירקות מוקפצים

קבלו מתכון למנת דג סלמון נדיר ועסיסי בטירוף המשודך לפסטה רכה והמון ירקות מוקפצים.
עדיין אין דירוגים
כמות: 4 מנות
באדיבות: איטל איטלי

ציוד

  • סיר רחב עם מכסה

מצרכים

לירקות:

  • פרחי ברוקולי כמה שאוהבים
  • 10 עגבניות שרי
  • 1 חופן פטריות שמפיניון חומות
  • 3 גזר
  • 2 בטטה קטנה
  • 1 שומר
  • מלח מעט
  • 2 כפות סויה מדוללת

לפסטה:

  • ½ שקית פסטה איטלקית 250 גרם
  • 1 צרור תרד
  • 1 שן שום קצוצה
  • 3 כפות רוטב שום
  • מלח קורט
  • 1 כף סילאן
  • 2 כפות שמן

לדג:

  • 3 נתחי דג סלמון מופשר
  • מלח גס קורט
  • פלפל שחור גרוס מעט
  • רוטב צ'ילי מתוק מעט
  • 1 כף טריאקי
  • 1 כף סילאן
  • 2 כפות סויה
  • 2 כוסות מים חמימים

אופן הכנה

להכנת הירקות:

  • את הירקות נחתוך ונטגן עם מעט שמן בסיר רחב עם מכסה סגור כ 10 דק על אש נמוכה.
  • נוסיף מעט מלח ו 2 כפות סויה מדוללת.

להכנת הפסטה:

  • את הפסטה נבשל בסיר עם מים רותחים עד שזה מוכן כ 6-7 דק ונסנן נחזיר לסיר.
  • נוסיף תרד קצוץ שום קצוץ לימון סחוט, 3 כפות רוטב שום, מלח, כף סילאן ו2 כפות שמן – נטגן 2-3 דקות ונניח בצד.

להכנת הדג:

  • ניקח את המרכיב החשוב למנה שזה הדג סלמון נשמן אותו ונפזר מלח גס ופלפל שחור גרוס.
  • נצרוב אותו בעדינות על הגב כחצי דקה.
  • עם מלקחיים נוריד את העור ונצרוב גם בצדדים ואז נניח על הבטן עוד דקה נוספת.
  • נוסיף עוד מעט שמן, רוטב צ'ילי מתוק, כף טריאקי, כף סילאן, 2 כפות סויה, ו 2 כוסות מים חמימים ונבשל את הדג 10 דקות על אש נמוכה.
  • נחתוך לקוביות / לפרוסות קטנות.
  • נשים בצלחת קודם את הפסטה על זה את הירקות ואז נפזר בנדיבות את הדג העסיסי.
ניסית את המתכון?צלמי איך יצא לך!! ממליצה עליו?!

יש לכם שאלות על אחד המתכונים לדג סלמון ? אל תהססו לשאול למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements