קובנה מדהימה לשבת בבוקר
השבת הזאת אתם לא תשכחו – הסופ"ש כבר מעבר לפינה וזה הזמן לחשוב על רעיונות חדשים לאירוח מושלם, פינוק נהדר או סתם נשנושים מענגים.
אז תפשילו שרוולים ותשלפו את הקמחים, כי בעזרת המתכונים הבאים תוכלו לפנק את המשפחה והחברים בעוגה, מאפה או פשטידה שהכנתם לבד לגמרי, גם אם אין לכם שום ידע מוקדם באפייה!
ריכזנו לכם 4 מתכוני אפייה לשבת שישדרגו לכם את הסופ"ש בלי הכנות של שעות על גבי שעות, זה בדיוק המקום בשבילכם אם בא לכם להרשים עם סופ"ש טעים!
איך אתם עוד לא שם?!
הצטרפו עכשיו לוואטסאפ שלנו למתכונים בריאים ותפריט מתכונים חדש כל יום.
- קובנה מנצח לשבת בבוקר – החלה התימנית הכי מסורתית ומפורסמת שיש באה לככב אצלכם במטבח לכבוד שבת בבוקר. משמנים, אופים בתנור ונהנים מהמרקם הרך והפשוט חלומי שמתקבל!
ציוד
- סיר ג'חנון
מצרכים
- 1 קילו קמח מנופה
- 2 כפות שמרים יבשים
- 5 כפות סוכר
- 1 כף מלח
- 3 כוסות מים
- 1 חבילה מרגרינה / חמאה 200 גרם
אופן הכנה
- נכניס את הקמח והשמרים למיקסר עם וו גיטרה ונערבב על מהירות נמוכה. נוסיף את המלח, סוכר, ואת במים מוסיפים בהדרגה.
- להגביר את המהירות עד לקבלת בצק חלק וגמיש (לא נוזלי). אם חסר מים נוסיף עוד טיפה.
- לתת לבצק מנוחה ותפיחה כשהוא מכוסה במגבת במשך שעה.
- לאחר מכן, נחלק את הבצק ל-8 כדורים, ונפתח כל כדור עם ידיים משומנות. נמרח מרגרינה ונקפל לחצי ואז נמרח שוב מעט מרגרינה, ונקפל לרבע ואז נגלגל לצורת שבלול.
- נניח בסיר (חשוב לשמן את הדפנות) ולתת תפיחה של עוד 25 דקות בערך.
- נכניס לאפייה בתנור שחומם מראש על חום של 170 מעלות למשך 40-45 דקות בערך.
טיפים והערות
2. פריטטה מושקעת ומהממת – ארוחה שלמה במחבת אחת. משלבים לצד ירקות טריים, שמנת חמוצה וסחוג, ואולי איזו פרוסה לחם טרייה – זה הולך להיות השבת הכי טעימה ומזינה שלכם!
מצרכים
- 5 ביצים
- 4 תפוחי אדמה
- 1 בטטה קטנה
- 2 בצלים
- 1 גמבה אדומה
- צרור קטן של פטרוזיליה
- 2 כפות קמח
- כפית מלח
- כפית פלפל
אופן הכנה
- ראשית, תדעו שישנן שתי אופציות שבהן אפשר להכין פריטטה – ברוב הפריטטות שולקים את תפוחי האדמה, חותכים לקוביות ומכניסים לבלילה, זה טעים מאוד, אבל אני יותר אוהבת לגרד אותם בפומפיה גסה, גם כי המרקם יותר נעים וגם כי זה יותר מהיר.
- בשתי הדרכים המשך המתכון זהה, אך אם בחרתם בקוביות המבושלות כדאי בסוף הטיגון להכניס מעט לתנור כדי שייאפו מעט מלמעלה ויקבלו צבע מגרה.
- מתחילים: מערבבים יחד את תפוחי האדמה המגורדים או השלוקים, מגרדים בנוסף גם את הבטטה ואת הבצל, מוסיפים את יתרת המרכיבים ומערבבים היטב.
- במחבת גדולה מחממים שמן, וכשהשמן רותח מטגנים מעט את הגמבה האדומה חתוכה לקוביות קטנות, מעליה שופכים למחבת את כל הבלילה ומשאירים על אש גבוהה כשתי דקות, לאחר מכן מנמיכים ומכסים במכסה.
- לאחר כ-10 דקות מסירים את המכסה, מניחים צלחת שמכסה את כל שטח הפנים של הפריטטה ובתנועה מהירה הופכים. לאחר מכן מחממים שוב שמן במחבת ומחליקים שוב את הפריטטה על הצד שעדיין לא בושל, לעוד כ-7 דקות על אש נמוכה
3. עוגת קפה שוקולד וקוקוס – לכל מכורי הקפה הרבים שבינינו, עוגה נדירה זו היא בול בשבילכם, כי אין מענג יותר מעוגת קפה מעלפת לשבת שתשאיר את כולם מכורים בכל ביס מחדש!
ציוד
- תבנית 24
מצרכים
לעוגה:
- 4 ביצים
- ½ כוס סוכר
- ½ כוס קוקוס
- 1 כוס אגוזי מלך לטחון דק דק
- ½ כוס פירורי לחם אפשר חצי כוס אגוזים טחונים במקום
- 50 גרם שוקולד מריר מגורד דק דק
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1 שקית סוכר וניל
- 1 כפית נס קפה
לסירופ:
- 3 כפיות סוכר
- 1 כוס מים רותחים
לקרם קפה:
- 2 מיכלי שמנת מתוקה
- 1 קופסה אינסטנט פודינג וניל
- ½ כוס סוכר
- 1 כפית נס קפה
אופן הכנה
- מפרידים את הביצים. בקערת מיקסר עם וו הקצפה מקציפים את החלבונים עם סוכר וסוכר וניל עד שמקבלים קצף יציב.
- מוסיפים את החלמונים ואז מקציפים למשך כמה שניות. לאחר מכן מוסיפים אבקת אפייה, נס קפה, וממשיכים להקציף כמה שניות.
- מוסיפים את השוקולד, קוקוס, אגוזים ופירורי לחם.
- נקפל עם כף או לקקן את הכל בעדינות, ולצקת לתוך התבנית כשהיא משומנת היטב.
- אופים בתנור שחומם על 180 מעלות למשך 30 דקות בערך, עד שקיסם יוצא יבש.
- להכנת הסירופ – מערבבים יחד עד שהסוכר נמס ויוצקים על העוגה.
- להכנת הקרם קפה – מכניסים לקערת מיקסר עם וו הקצפה את כל המרכיבים, ומתחילים להקציף עד לקבלת קרם יציב.
- לצקת מעל העוגה ומיישרים, למעלה מפזרים פצפוצי שוקולד.
- מכניסים לקירור מס׳ שעות במקרר.
נפתח החשק? עשרות מתכונים לאפייה לשבת מדהימה במרחק לחיצה אחת
עוד אוספים מעניינים שחובה להכיר >>>
- 30+ מתכוני עוגיות מרוקאיות ועוד
- 7 קינוחים פרווה קלים וטעימים!
- הלהיטים: 10 מתכוני עוגה לשבת
- 12 עוגיות שכדאי להכיר!
4. סופלה שוקולד לבן מנצח – סופלה שהוא בדיוק לפי הספר! טעים ונוזלי בדיוק כמו שאתם אוהבים, עם מילוי שוקולד לבן! כי אין סיומת יותר מושלמת לשבת מאשר קינוח מגרה ועשיר שאף פעם לא מאכזב!
מצרכים
מצרכים :
- 300 גרם שוקולד
- 150 גרם חמאה
- 2 ביצים
- 2 חלמונים
- ½ כוס אבקת סוכר
- 5 כפות קורנפלור
- אצבעות קינדר אפשרות
אופן הכנה
- נמיס 300 גרם שוקולד לבן עם 150 גרם חמאה
- לאחר ההמסה נוסיף 2 ביצים ו-2 חלמונים עם חצי כוס אבקת סוכר ונערבב היטב , נוסיף 5 כפות קורנפלור ונערבב בקיפולים
- נשמן את התבניות בחמאה או ספריי שמן ונמלא חצי מגובה התבנית במסה, אפשר להוסיף לבפנים אצבעות קינדר (לאחר האפייה גם מוסיפים מעל)
- נכניס לתנור שחומם מראש על 175 מעלות כ-11 דקות , אם רוצים שזה יהיה פחות נוזלי כמו בסרטון להשאיר עוד 2 דקות