מתכון עוגת גבינה אפויה ללא בסיס
מי אמר שעוגות ללא גלוטן הן פחות טובות? קבלו את חמשת עוגות הגבינה המובחרות ביותר, ללא גלוטן וללא קמח שמתאימות לכל בית ולכל אירוע!
השאלה הקשה ביותר היא – איך ייתכן שעוגות ללא גלוטן כאלו טעימות? בשביל זה אתם כאן! מחכים לשמוע כמה הופתעתם מהטעם, המרקם, המתיקות וההתמכרות החדשה שלכם!
איך אתם עוד לא שם?!
הצטרפו עכשיו לוואטסאפ שלנו למתכונים בריאים ותפריט מתכונים חדש כל יום.
- עוגת גבינה אפויה ללא בסיס – אחת מעוגות גבינה ללא גלוטן הטובות ביותר! לא רק שהיא ללא בסיס, היא גם ללא גלוטן! עוגת גבינה מדהימה, רכה, מתוקה בדויק במידה הנכונה שפשוט לא ניתן להאמין שהיא אכן ללא גלוטן!
ציוד
- כוס מדידה אוניברסלית
- תבנית עגולה 26 עם דפנות גבוהות
מצרכים
- 2 קופסאות גבינה לבנה 9% סה"כ 500 גרם
- 1 שמנת חמוצה סה"כ 200 מ"ל
- 5 חלמונים צהוב
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 3 כפות קורנפלור
- 5 חלבונים לבן
- ¾ כוס סוכר
לקצפת:
- 1 שמנת מתוקה סה"כ 250 מ"ל
- ¼ כוס סוכר
- מה שנותר משקית האינסטנט פודינג
- ½ כוס חלב
אופן הכנה
- מחממים מראש תנור ל-180 מעלות בתכנית אפייה רגילה. אין צורך בתבנית מים בתחתית התנור.
- בקערה מערבבים יחד עם מטרפה ידנית את הגבינה לבנה, שמנת חמוצה, חלמונים, 2 כפות אינסטנט פודינג וניל, ו-3 כפות קורנפלור.
- לאחר מכן מקציפים במיקסר יחד את החלבונים על שלושת רבעי כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב.
- מוסיפים בתנועות קיפול עדינות את הקצף אל קערת הגבינות.
- משמנים את התבנית שלנו, ומכניסים לאפייה למשך 45 דקות בערך.
- העוגה תופחת לגובה בזמן האפייה ובתום האפייה חוזרת לגובה המקורי שלה. מוציאים את העוגה מהתנור מיד בתום האפייה ומצננים על רשת
- עוברים בעדינות עם סכין חדה סביב העוגה כדי לשחררה מדפנות התבנית
- אם רוצים לצפות בקצפת – מקציפים יחד את השמנת מתוקה, רבע כוס סוכר, מה שנותר משקית האינסטנט פודינג, וחצי כוס חלב.
- מורחים על העוגה ומקשטים בפרי שאוהבים.
- מכניסים למקרר למשך 4 שעות.
טיפים והערות
2. עוגת גבינה בחושה שתמיד מצליחה – כזו שאין לה מתחרים, כזו שבכל פעם יוצאת טוב, וכזו שכל אחד ואחת רוצים לקבל את המתכון שלה- אז הנה לכם, המתכון המנצח לעוגה שתמיד מצליחה!
ציוד
- תבנית קוטר 20
מצרכים
- חמאת קקאו 50 גרם
- 1 חבילה מסקרפונה 40% 250 גרם
- גרידת לימון מלימון שלם
- 4 כפות ממתיק טחון דק טחון דק
- 1 כף תמצית וניל
- 3 כפות אינסטנט וניל ללא סוכר וללא גלוטן
- שמנת להקצפה 38% 110 מ"ל
- 4 ביצים
לציפוי העוגה:
- שמנת להקצפה 38% 200 מ"ל
- 3 כפות אבקת סוכר סוויטאנגו
- 3 כפות אינסטנט סוויטאנגו וניל
- 2 כפות אניסנט סוויטאנגו קרמל לא חובה
אופן הכנה
- נמיס את החמאת קקאו במיקרוגל .
- בקערה נשים את כל המרכיבים למעט הביצים ונערבב.
- נוסיף את החמאת קקאו לתערובת ושוב נערבב עד להטמעה מלאה של כל המרכיבים.
- נוסיף את הביצים תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
- נחמם תנור לטמפרטורה של 200 מעלות אפיה רגילה לא טורבו.
- ניקח תבנית קוטר 20 נשמן אותה מעט עם חמאה ונניח נייר אפיה באפן שיהיה מעל גובה התבנית ועוטף את כל הדפנות.
- נאפה למשך כחצי שעה או עד להשחמה של העוגה.
- נוציא ונקרר חמש שעות לפחות בטמפרטורת החדר.
אופן הכנת הציפוי:
- נקציף את השמנת הממתיק והאינסטנט ווניל.
- נחלק את הקצפת ל-2.
- החצי הראשון של הקצף נשאיר במרקם הטבעי – הווניל.
- בחצי השני נוסיף 2 כפות של אינסטנט קרמל ונערבב עד לקבלת גוון מוקה אחיד (בהיר).
- לאחר שהעוגה התקררה ממש נמרח את שכבת הקצפת במרקם הטבעי – הווניל ולאחר מכן שכבה של הקצפת עם הקרמל.
- נכניס למקרר להתייצבות הציפוי.
3. עוגת גבינה של בית מלון – ללא קמח! עוגת גבינה בחושה, עדינה, ללא קמח שתחזיר אותכם בביס אחד לחופשה האחרונה שלכם, ואיזה כיף שאפשר להכין אותה עכשיו אצלנו במטבח! עוד מתכון מנצח של עוגות גבינה ללא גלוטן
ציוד
- 1 תבנית אלומיניום קטנה עם מים
מצרכים
- 6 ביצים
- כוס ורבע סוכר
- 750 גרם גבינה לבנה 5%
- 1 גביע גבינת שמנת נפוליאון
- 2 גביעי שמנת חמוצה
- 5 כפות אינסטנט פודינג וניל
- 4 כפות קורנפלור
- 1 גרידה מלימון אחד
- 1 כף מיץ לימון
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
אופן הכנה
- מקציפים את הביצים עם סוכר במשך 8-10 דקות, עד לקבלת קציפה תפוחה ובהירה.
- מוסיפים לקציפת הביצים את הגבינות, השמנת החמוצה, מיץ לימון, גרידה ותמצית וניל ונקציף יחדיו כדקה.
- לנפה פנימה אינסטנט וניל וקורנפלור ולערבב בתנועות קיפול לבלילה חלקה וללא גושים.
- להעביר את בלילת העוגה לתבנית 24 משומנת. לחמם תנור ל-160 מעלות.
- כשהתנור חם, להכניס לתחתית התנור את תבנית האלומיניום עם המים.
- לאפות את העוגה כשעה וחצי, עד שהעוגה יציבה בקצוות ומעט רוטטת המרכז.
- מכבים את התנור, משאירים את העוגה בפנים ולצנן למשך שעתיים.
טיפים והערות
עוד אוספים מעניינים שחובה להכיר >>>
- 30+ מתכוני עוגיות מרוקאיות ועוד
- 7 קינוחים פרווה קלים וטעימים!
- הלהיטים: 10 מתכוני עוגה לשבת
- 12 עוגיות שכדאי להכיר!
4. עוגת הגבינה הכי מושלמת שיש – השילוב המושלם בין עוגת גבינה בחושה לעוגת גבינה עם פירות! הכי קלאסית והכי מפנקת שיש. עוגה ללא גלוטן וללא תוספת סוכר.
ציוד
- תבנית קוטר 20
מצרכים
- חמאת קקאו 50 גרם
- 1 חבילה מסקרפונה 40% 250 גרם
- גרידת לימון מלימון שלם
- 3 כפות ממתיק
- 1 כף תמצית וניל
- 3 כפות אינסטנט וניל ללא סוכר וללא גלוטן
- שמנת להקצפה 38% 110 מ"ל
- 4 ביצים
לקישוט : (לא חובה העוגה טעימה גם בלי)
- תות שדה טרי
- אבקת סוכר ממתיק שאתם אוהבים
אופן הכנה
- נמיס את החמאת קקאו במיקרוגל.
- בקערה נשים את כל המרכיבים למעט הביצים ונערבב.
- נוסיף את החמאת קקאו לתערובת ושוב נערבב עד להטמעה מלאה של כל המרכיבים.
- לאחר מכן נוסיף את הביצים תוך כדי ערבוב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
- נחמם תנור לטמפרטורה של 200 מעלות אפיה רגילה לא טורבו.
- ניקח תבנית קוטר 20 נשמן מעט עם חמאה ונניח נייר אפיה ככה שיהיה מעל גובה התבנית ועוטף את כל הדפנות .
- נאפה למשך כחצי שעה או עד להשחמה של העוגה.
- נוציא ונקרר לפחות חמש שעות לפחות בטמפרטורת החדר.
טיפים והערות
נפתח החשק? עשרות מתכוני ארוחת ערב במרחק לחיצה אחת
5. עוגת גבינה קרה עם תותים שמנצחת כל הופעה! לסיכום אוסף של עוגות גבינה לאל גלוטן, קבלו את העוגה שמתאמה לערב שישי, שבת בצהריים, ליום הולדת או סתם כפינוק באמצע שבוע. כי אין כמו עוגת גבינה מרעננת וקרה עם תותים טריים ביחד איתה!
מצרכים
- לבסיס:
- 2 ביצים
- 3 כפות סוויטנגו כמו סוכר
- כף שמן קוקוס מומסת
- 6 כפות קמח שקדים
- 2 כפות קמח קוקוס
- כפית תמצית וניל
- ½ כוס יוגורט טבעי 0%
- כפית שטוחה א. אפיה
- למילוי הגבינה:
- 500 גרם גבינה לבנה
- 1 קופסה קרם קוקוס מקורר
- 1 פודינג וניל טוסו ללא סוכר
- לציפוי גלאס תות:
- 250 גרם פרי טחון במקרה שלנו תותים
- 65 מ"ל מים
- 60 גרם סוויטנגו
- 2 כפיות מיץ לימון
- ⅓1 כפית קורנפלור
אופן הכנה
- לבסיס: נערבב ביצים וסוויטנגו בעזרת מטרפה, נוסיף שמן קוקוס מומס, תמצית וניל ויוגורט ונערבב. נוסיף את שאר המרכיבים היבשים ונערבב שוב עד לאיחוד.
- ניצוק את הבלילה לתבנית משומנת ונאפה בחום של 180 מעלות למשך כ-30 דקות עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.
- למילוי הגבינה: נקציף הכל יחד לקצפת יציבה. כשהבסיס של העוגה קר נמרח את המילוי מעל. ניתן להצמיד קודם לדפנות התבנית פרוסות תותים ואז לשים את המילוי מעל הבסיס, זה נותן עיטור יפה לעוגה כמו שרואים בתמונות.
- לציפוי גלאס תות: נבשל את הפרי הטחון עם המים והסוויטנגו ונביא לרתיחה. נמיס את הקורנפלור בכף מים, נערבב ונוסיף לסיר. נמשיך לבשל עוד 2-3 דקות תוך כדי ערבוב תמידי עד להסמכה
- נעביר למסננת מעל קערה ונסנן תוך כדי מעיכה עם כף (הנוזלים ירדו ויישארו גרגירים של הפרי, כמו מחית). ניקח את הרוטב שסונן, נצנן לטמפרטורת החדר ונצפה מעל העוגה ומעל המילוי. כעת ניתן לקשט כיד הדמיון אם נשאר מעט מהמילוי המוקצף
טיפים והערות
- סוויטאנגו ניתן לקנות בחנות הטבע ניצת הדודבן
- קמח קוקוס ניתן להשיג בחנויות טבע
- קמח שקדים ניתן להשיג היום כמעט בכל מקום, גם בחנויות פיצוחים וכו׳