עוגת שוקולד ללא גלוטן לילדים ב-5 דקות
יש דברים שהם כל כך נצחיים, שלא צריכים בשבילם שום יום מיוחד, סיבה חגיגית או מסיבה מרגשת. כי כשמכינים אותם הם בעצמם יוצרים חגיגה עצומה בבית, בלב ובפה.
כזו היא בדיוק עוגת שוקולד ללא גלוטן לילדים שמכינים בקערה אחת וב-5 דקות בלבד! פשוט לערבב הכל, ולהתחיל לזלול ולזלול.
היתרון של עוגת שוקולד חגיגית שהיא תהיה מושלמת לכל יום הולדת, מעולה לרגישים לגלוטן, גם כשרה לפסח וגם פרווה. לא מספיק יתרונות? אז קבלו עוד! מדובר במתכון מהיר קל ופשוט, שכל אחד יכול, שייתן לכם עוגת שוקולד שוקולדית מנצחת, גבוהה ומרשימה.
למרקם רך מושלם ומלא ארומה משגעת מחוררים את העוגה לאחר האפייה ויוצקים בתוכה נוזל מרוכז של נס קפה. לציפוי המהמם מכינים במהירות גאנש שוקולד מריר איכותי ושמנת מתוקה ומקשטים בכל מה שעושה שמח בלב וטעים… סוכריות צבעוניות, שוקולד לבן, אגוזים ועוד…
למה באמת כדאי לכם: עוגת שוקולד ללא גלוטן
- עוגת שוקולד ללא גלוטן ליום הולדת גבוהה ורכה עם סוד מנצח – שמים גם אבקת אפייה וגם קמח תופח
- להצלחת העוגה יש להשתמש בכוסות ובכפות אוניברסליים.
שורה תחתונה: פשוט לערבב הכל ולחגוג בגדול!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגת שוקולד ללא גלוטן לילדים ב-5 דקות
ציוד
המצרכים
לעוגה:
- 4 ביצים שלמות (בגודל L)
- ¼1 כוסות סוכר (250 גרם)
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/3 כוס שמן קנולה (65 גרם)
- ½1 כוסות קמח תופח ללא גלוטן (210 גרם או 1 וחצי קמח ללא גלוטן + 1 שקית אבקת אפייה או 1 וחצי כוסות קמח כוסמין לבן + 1 שקית אבקת אפייה או 1 וחצי כוסות קמח לבן רגיל + 1 אבקת אפייה, מה שאוהבים)
- 4 כפות אבקת קקאו
- 2 כפות אבקת שוקולית ( למי שאין בבית אבקת שוקולית אפשר לשים עוד 2 כפות אבקת קקאו ועוד 2 כפות סוכר)
- 3/4 כוס שמנת מתוקה להקצפה 38% לעוגה חלבית (או 3/4 כוס שמנת צמחית להקצפה ריץ' לעוגה פרווה)
- 6 כפות מים רותחים (90 מ"ל)
לציפוי גנאש שוקולד:
- 50 גרם שוקולד מריר 60% (חצי חבילה)
- 1/4 כוס שמנת מתוקה להקצפה 38% לעוגה חלבית ( או 1/4 כוס שמנת צמחית להקצפה ריץ' לעוגה פרווה)
אופן ההכנה
- נחמם תנור אפייה ל-180 מעלות קו עליון קו תחתון (לא טורבו)..
הכנת העוגה:
- בקערה גדולה נשים את הביצים השלמות, סוכר, סוכר וניל, תמצית וניל, שמן ונערבב בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת תערובת אחידה.
- נוסיף לקערה את החומרים היבשים: הקמח התופח או הקמח + אבקת האפייה, אבקת קקאו, אבקת שוקולית, 3/4 כוס שמנת מתוקה, מים רותחים ונערבב היטב היטב במטריפה ידנית לתערובת אחידה וחלקה ללא גושים, שימו לב חשוב לא לערבב יותר מידי.
- נשמן היטב את תבניות/תבנית האפייה.
- ניצק את תערובת העוגה לתבניות/תבנית האפייה, נדפוק 2 דפיקות קטנות על השיש, ונכניס למרכז התנור ואופים כ-30-40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
הכנת ציפוי גנאש העוגה:
- נחתוך את השוקולד לקוביות ושמים בקערה זכוכית קטנה, נוסיף 1/4 כוס שמנת מתוקה, נכניס למיקרוגל ל-30 שניות, מוציאים מהמיקרוגל נערבב ומכניסים לעוד 30 שניות מוציאים מהמיקרוגל ונערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
- נחורר בעזרת קיסם חורים לאורכה ורוחבה של העוגה.
- ניצק על העוגות/עוגה הקרה את הציפוי החם ונקשט בסוכריות צבעוניות, באגוזים קצוצים מספרים, דף אכיל ועוד ...
הערות וטיפים
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה מוכיח שוב את מה שידענו תמיד – אפשר לאכול טוב גם כששומרים על המשקל…
עוד מתכונים מעניינים באתר
צריכים עוד הוכחות? בבקשה עוד מלא מתכונים דיאטטים מושלמים שיעשו לכם טעים – מחכים עכשיו באתר!
מקור: מתכון לעוגת שוקולד ללא גלוטן מאת: Lea Tsvila Meir