ארוחת השבת חייבת לכלול תוספות טעימות ולעיתים התוספת היא הכוכב המדובר בארוחה. אז אם נמאס לכם קצת מהתוספות הקבועות שאתם מכינים, יש לנו כאן כמה הצעות מעניינות שישדרגו לכם את שולחן הארוחה וייגרפו אין־ספור מחמאות!
בין המתכונים תמצאו אגרול במילטי כבד – תוספת משובחת וייחודית שתרשים כל אורח, מתכון פשוט של אורז פרסי עשיר במיוחד וגם מזין שמשתלב עם כל מנה בשרית, מתכון לפתיתים אדומים שהילדים לא יסכימו להפסיק לאכול, כרובית מטוגנת ממכרת במיוחד בנוסח קצת שונה ומניפת תפוחי אדמה בתנור שמלבד הטעם הממכר, היא גם מרשימה למראה.
כל המתכונים קלים מאוד להכנה וכל אחד יכול להכין אותם בלי בעיה. ממליצים לבחור לפחות שני מתכונים ולשדרג את שולחן ארוחת השבת בחגיגיות הראויה לו! לא תאמינו כמה מחמאות וללא ספק, יש כאן כמה כוכבים שנועדו להאיר את שולחן השבת שלכם ואת פני האורחים!
1. אגרול במילוי כבד מקורמל – מתכון של אגרולים במילוי כבד מקורמל הכי טעים שיש -יוצא פשוט מעדן!
מצרכים
- 1 חבילה עלי סיגר 500 גרם
למילוי:
- ½ קילו כבד עוף צלויים מטעמי כשרות
- 2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
- 1 סלסלת פטריות שמפניון טריות 250 גרם – קצוצים גס
תיבול:
- 1 כפית סוכר חום
- 1 כפית מלח
- ½ כפית פלפל שחור גרוס
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- ¼ כפית כורכום
- ¼ כפית כמון
- ראס אל חנות מעט
- 1 כף סילאן
- ½ צרור פטרוזליה קצוצה
- 1 חופן צנוברים קלויים
אופן הכנה
אופן הכנת המילוי:
- לאחר שצליתי את הכבד מטעמי כשרות אני מעבירה למקרר לחצי שעה בערך שיתקרר ויתייצב.
- לאחר מכן חותכת לריבועים קטנים ומניחה בצד.
- נטגן את הבצל עם 3 כפות שמן עד להזהבה, נוסיף 1 כפית סוכר חום ונטגן עוד דקה.
- נוסיף את הפטריות ונטגן עוד 2 דקות.
- נוסיף את הכבד ונתבל בכל התבלינים חוץ מהסילאן והפטרוזיליה ונמשיך לטגן עוד 2 דקות.
- נוסיף את הסילאן ונטגן עוד דקה שתיים.
- נפזר את הפטרוזיליה ונערבב בזהירות ונבשל עוד דקה שתיים, ונפזר מעל קצת צנוברים קלויים.
הכנת דבק:
- נכין דבק מקמח ומים על מנת למרוח בקצה הסופי של הסיגר על מנת שלא ייפתח בטיגון.
הרכבת הסיגר:
- לוקחים עלי סיגר שלם ומניחים מהמילוי בקצה התחתון, מקפלים את הצדדים פנימה ומתחילים לגלגל.
- נהדק היטב ובסוף הקצה למרוח מהדבק שהכנו ולהדק היטב.
- ככה להכין את כולם ומטגנים בשמן עמוק עד להזהבה יפה.
טיפים והערות
טועמים ומוסיפים תבלינים במידה וצריך.
אפשר למלא בכל מה שאוהבים.
2. אורז פרסי עם פול ושמיר – הכי בריא שיש: אורז פרסי איכותי עם המון ירוקים, תבלינים ופול שמזין ונותן מלא אנרגיות.
מצרכים
לאורז:
- 3 כוסות אורז יסמין איכותית
- כף שמן
- 2 כפות מלח
- ¼ כוס שמן
- ½ כפית כורכום
- קורט מלח
- 2 תפוחי אדמה חתוכים לעיגולים
- 2 חבילות שמיר
- 2 חבילות פול
- כפית כמון
- ¼ כוס מים
אופן הכנה
- לשטוף היטב עד שהמים יוצאים שקופים
- בסיר גדול להרתיח מים עם כף שמן ו2 כפות מלח (כמו בישול פסטה)
- שהמים רותחים להוסיף אורז ששטפנו ולבשל כ6 דקות ולסנן
- בסיר טפלון בלבד לשים רבע כוס שמן נחמם מעט ונוציא חצי ממנו לקערה
- נפזר חצי כפית כורכום ומעט מלח
- לסדר תפוח אדמה אדומה בתחתית הסיר בגודל 2 ס״מ
- נוסיף את האורז שעירבבנו עם 2 חבילות שמיר קצוץ ופול מקולף ומעט כמון
- ונחזיר לאש בגז הכי גדול בלהבה נמוכה ונכסה במגבת או כיסוי לאורז ונחכה כמה דקות עד שעולה אדים
- ברגע שיש אדים מוסיפים לשמן שהוצאנו רבע כוס מים רותחים ומעט מלח ונשפוך על האורז ונחזיר לאש שעה ועשר דקות
- נוריד מהאש ניתן לסיר להתקרר על השיש ונהפוך עם צלחת מתאימה
טיפים והערות
השמיר ופול צריך להיות יותר מהאורז בכמות
ניתן להוסיף מעט שמיר יבש
שמיר לשטוף היטב ולייבש ללא גבעולים
איך אתם עוד לא שם?!
הצטרפו עכשיו לוואטסאפ שלנו למתכונים בריאים ותפריט מתכונים חדש כל יום.
3. מתכון פתיתים אדומים אחד אחד – תוספת מושלמת לילדים! מתכון קליל, ניחוחות מגרים, צבעוניות מהממת, טעם מושלם!
מצרכים
- 1 בצל קצוץ
- 1 כפית סוכר
- 1 גזר
- 1 כף כף רסק עגבניות
- 1 כף כף פפריקה אדומה מתוקה
- מלח, פלפל שחור
- חבילת פתיתים
- 4 כוסות כוסות מים רותחים
אופן הכנה
- קוצצים את הבצל והגזר בפומפייה. מחממים כ-2 כפות שמן בסיר עמוק ורחב ומטגנים את הבצל עם כפית סוכר למשך דקה. מחממים כ-2 כפות שמן בסיר עמוק ורחב ומטגנים את הבצל עם כפית סוכר למשך דקה.
- מוסיפים את הגזר, מערבבים ומטגנים יחדיו עוד כ-2 דקות. כעת מוסיפים רסק עגבניות, פפריקה, מלח ופלפל וגם את חבילת הפתיתים. מערבבים היטב ומטגנים את הפתיתים עם הרוטב כ-2 דקות.
- מוסיפים 4 כוסות מים רותחים, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים ללא מכסה עד שכל הנוזלים מתאדים ונותרנו עם פתיתים רכים ומוכנים לאכילה.
טיפים והערות
- את כל שלב הטיגון והערבוב כדאי לעשות בעזרת כף עץ שלא תשפיע על טעם הפתיתים
- פתיתים מצריכים מעט סבלנות, סגרו את הגז רק כאשר הפתיתים מוכנים לאכילה
- לאחר בישול הפתיתים היעזרו במזלג כדי לפתוח את הפתיתים ולאפשר לאדים לצאת החוצה
- אם נשארו פתיתים ליום המחרת, חממו אותם על להבה נמוכה, כך תשמרו עליהם אחד אחד גם בהגשה השנייה
- אל תוותרו על הגזר וכפית הסוכר, רק כך יתקבלו פתיתים אדומים טעימים ומוצלחים
נפתח החשק? עשרות מתכוני תוספות במרחק לחיצה אחת
4. כרובית מטוגנת ברוטב חמצמץ – לערבב בקלילות, רוטב הכי בסיסי והכי טעים הכולל לימון, שום ועלי כוסברה או פטרוזיליה טריים.
מצרכים
- 1 כרובית שלמה שטופה ומפורקת לפרחים, או 500 גרם חבילה של פרחי כרובית
- 1/2 כוס מיץ לימון
- 2 שיני שום כתושות
- 2 כף פטרוזיליה קצוצה
- שמן לטיגון
- מלח
- פלפל שחור
אופן הכנה
- שוטפים היטב את הכרובית, מפרידים לפרחים בגודל בינוני ומטגנים בשמן עמוק (אין צורך לבשל לפני). מסננים מהשמן ומסדרים בקערה.
- להכנת הרוטב מערבבים בקערית מיץ לימון, מלח, פלפל שחור ושום כתוש. מוזגים מעל הכרובית, ומעטרים בכוסברה/פטרוזיליה קצוצה
5. מניפת תפוחי אדמה קלה ומרשימה – מנה מהממת שהולכת לגנוב לכם את כל תשומת לב על השולחן עם טעמים שישאירו את כולם מכורים לעוד!
ציוד
- תבנית אפייה בינונית
מצרכים
- 8 תפוחי אדמה אדומים שטופים
- ½ כוס שמן
- ½ כפית פפריקה מתוקה
- ¼ כפית כורכום
- 1 כף אבקת שום
- 1 כף אבקת מרק בצל אפשר לוותר
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פטרוזיליה יבשה / טימין
אופן הכנה
- חותכים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות אבל לא עד הסוף! שעדיין יישאר שלם. מניחים בתבנית.
- בקערה נפרדת מערבבים את השמן, פפריקה, כורכום, אבקת שום, אבקת מרק בצל, כפית מלח, וכפית פטרוזיליה יבשה או טימין. מערבבים היטב.
- עם כפית שופכים מעל תפוחי האדמה ומקפידים לשפוך גם בין החריצים
- שופכים כוס מים בתבנית, ומכסים היטב.
- אופים בטורבו על 200 מעלות למשך 40 דקות
- לאחר מכן, מוציאים ומורידים כיסוי, ולהשקות מהשמן בתבנית כל תפוח אדמה.
- אחרי זאת מנמיכים את התנור ל-170 מעלות ואופים ללא כיבוי עד להשחמה.