Go Back
ג’חנון ביתי

ג’חנון ביתי רך ומגרה

אין כמו ג'חנון ביתי אסלי. שמנוני, אמיתי, שחום, רך ומגרה, שיבוא מושלם בכל שבת בבוקר לצד ביצים קשות, רסק עגבניות וכמה ירקות
ציון 4.25 על ידי 4 דירוגים

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • ½ כוס סוכר
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • כף מלח
  • 2 כפות גדושות גדושות דבש
  • 3/4 כוס מים חמים
  • 1.5-2 כוסות כוסות מים פושרים

אופן ההכנה

  • שמים את הקמח הסוכר המלח ואבקת האפייה בקערה גדולה ומערבבים מעט עם כף. ממיסים את הדבש ב-3/4 כוס מים ומוסיפים לתערובת הקמח ומתחילים לערבב.
  • מוסיפים תחילה כוס וחצי מים ולשים כ3 דקות, רק אם יש צורך מוסיפים עוד מים. לשים עם הידיים היטב, הבצק צריך לצאת מאד נעים למגע ולא דביק.
  • עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומניחים למנוחה כשעה. מחלקים את הבצק ל15 כדורים.
  • מכינים תבנית ובה 2 כוסות שמן ומניחים בתוכה את הכדורים. משמנים גם את הכדורים עצמם. עוטפים בניילון נצמד ומניחים למנוחה של שעתיים.
  • לפתיחה: ממיסים 250 גרם מרגרינה. משמנים בכל פעם את משטח העבודה במרגרינה מומסת, ועליה פותחים את הכדורים. לוקחים בכל פעם כדור אחד, פותחים אותו לאט לאט כאילו אתם עושים מסאז'.
  • פותחים אותו מאיתנו הלאה ומאיתנו למטה ולצדדים לצורה אליפטית, המתיחה צריכה להיות דקה עד שקופה שניתן לראות מבעד לה. מורחים עוד מרגרינה עם מברשת. מקפלים את צד ימין לאמצע וצד שמאל לאמצע ומורחים במרגרינה מומסת, מתחילים לגלגל, במהלך הגלגול מותחים כל פעם את הבצק כך שיהיו יותר ויותר גלגולים.
  • ממשיכים כך עם יתר הכדורים. שימו לב לא לשכוח למרוח את הבצק במרגרינה מומסת בכל השלבים של הפתיחה, הקיפול והגלגול.
  • אני אוהבת לשים כל ג'חנון בשקית ניילון קטנה של אוכל, כך מאד כיף וקל לשחרר אותו לתבנית.
  • לאפייה: בסיר ג'חנון שמים בתחתית הסיר נייראפייה שהרטבנו מעט מתחת למים. מעל נייר האפייה מסדרים פרוסות לחם שהרטבנו גם אותן. עליהן שמים נייר אפייה רטוב נוסף ומעליו מסדרים את הג'חנונים בקומות. בין כל קומה שמים נייר אפייה נוסף.  שמים בתנור בלילה שבין שישי לשבת על חום של 120 מעלות לפחות ל-12 שעות.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.