עוגת שמנת פיסטוק קלה להכנה
לאוהבי הפיסטוק: עוגת שמנת, שוקולד לבן ופיסטוק מדהימה וקלה להכנה - בלי תנור בכלל!
עוגת שמנת עשירה בטעמים ועם טעם דומיננטי של פיסטוק. אוהבים פיסטוק? אתם ללא ספק תעופו על העוגה הזו!
במתכון הבא נדריך אתכם שלב אחר שלב איך להכין עוגת פיסטוק מנצחת בכמה צעדים פשוטים. העוגה המושלמת לפינוק מתוק ליד הקפה או לקינוח לאחר הארוחה, בואו נתחיל!
למה באמת כדאי לכם: עוגת שמנת
- מתכון חובה לאוהבי פיסטוק עם טעם עשיר ודומיננטי!
- הכנה מהירה ופשוטה ללא צורך באפיה.
- עוגה מלאת קלאס באפס מאמץ.
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
עוגת שמנת פיסטוק קלה להכנה
לאוהבי הפיסטוק: עוגת שמנת, שוקולד לבן ופיסטוק מדהימה וקלה להכנה - בלי תנור בכלל!
לדרג
כמות 0
ציוד
1 תבנית בינונית
המצרכים
מצרכים לבסיס העוגה
- 250 גרם ביסקוויטים טחונים (שרוול אחד)
- 100 גרם חמאה מומסת
מצרכים לקרם
- 2 מיכלי שמנת מתוקה
- 1 כוס חלב
- 1 חבילה פודינג וניל
- 2 כפות מחית פיסטוק
- 2 כפות שוקולד לבן
- 2 כפות שמן
לשכבת קרם הפיסטוק
- 1 צנצנת מחית פיסטוק
אופן ההכנה
הכנת בסיס העוגה
- לוקחים 250 גר' (שרוול אחד) ביסקוויטים טחונים ו- 100 גר' חמאה מומסת מערבבים יחד לתערובת כמו חול רטוב ומרפדים את התבנית.
- מהדקים עם כף ומכניסים למקפיא לזמן של כ 10 דקות.
הכנת הקרם
- לוקחים 2 מיכלי שמנת מתוקה , 1 כוס חלב ו- 1 פודינג וניל ומקציפים יחד לקצפת יציבה לא חזקה.
- בקערה קטנה מערבבים 2 כפות גדושות מחית פיסטוק ושוקולד לבן עם 2 כפות מהקצפת (להשוואת מרקמים ואוורור המחית) ומקפלים לקצפת בעדינות.
- מוזגים את קרם הפיסטוק לתבנית ומכניסים למקפיא לכשעתיים להתייצבות.
- לאחר ההתייצבות מחממים מעט את מחית הפיסטוק, מדללים עם כ-2 כפות שמן ומוזגים מעל העוגה שהתקררה. מפזרים מעל פיסטוקים קצוצים ומעבירים למקרר למשך הלילה להתייצבות.
להכנת שכבת הפיסטוק
- מורחים מעל שכבה נדיבה של מחית פיסטוק (קנויה או שמכינים בבית).
- מפזרים מעל פיסטוקים קצוצים
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת שמנת
יש אפשרות להחליף את הפיסטוק במשהו אחר? כמובן, ניתן להכין את בסיס העוגה כרגיל ובמילוי להחליף את הפיסטוק למה שאתם אוהבים. |
מה זמן ההכנה של עוגת השמנת? זמן ההכנה בפועל קצר מאד, אבל יש לשים לב כי צריך לשים את העוגה במקרר למשך לילה להתייצבות. |
מה רמת הקושי של הכנת העוגה? רמת הקושי קלה מאד, ואפילו אין צורך באפייה כך שהכנת העוגה היא תהליך מאד פשוט שכל אחד יכול לעשות גם ללא ניסיון. |
לא ברור איך מכינים את השכבה הכי עליונה?
כמה מחית פיסטוק להמיס עם שמן? האם להוסיף לשם עוד דברים בשביל לקבל צבע כמו בתמונה?
היי ליאל,
לשכבה העליונה שמים צנצנת של ממרח פיסטוק ומפזרים שברי פיסטוק. אפשר בהחלט לערבב את הממרח עם קצת צבע ירוק טבעי, זה בטוח ייצא יפה 🙂
בהצלחה!!
לא הבנתי ממה מורכבת השכבה הירוקה העליונה, נראה שכל הרכיבים נמצאים כבר בשכבה האמצעית.. אשמח להסבר תודה
היי רונית,
את צודקת, פספסנו את השכבה העליונה. תיקנו את המתכון וכעת תוכלי להכין.
בהצלחה!
צריך להתחבר לטכם של המחית .. אצלי לא אהבו והעוגה לא יצאה מתוקה בכלל
היי חגית,
מתנצלים על החוויה הלא נעימה.
להבא, תוכלי לצפות אותה בציפוי אחר שאתם אוהבים ולהוסיף חצי כוס סוכר לעוגה עצמה.
בהצלחה 🙂