קיש חצילים וגבינות מעולה לחג
תוספת מעולה לארוחת חג או אפילו אירוח חגיגי בפני עצמה – לא מעבירים חג שבועות…
קיש חצילים וגבינות

תוספת מעולה לארוחת חג או אפילו אירוח חגיגי בפני עצמה – לא מעבירים חג שבועות זה בלי קיש מענג ומדהים!
מתכון לקיש חצילים וגבינות מנצח ומפנק במיוחד, עם טעם חגיגי המשלב תחתית בצק פריך ונהדר, המשתדך למלית גבינות עשירות ומתובלות בעדינות, מתחת לפרוסות חצילים שחומות ומשלמות.
מכינים ארוחה מבריקה ויצירתית זו לכבוד החג, ומבטיחים שהשבועות הזה יהיה הכי טעים שהיה לכם עוד. ביס אחד וכל המשפחה מתמכרת!
[button color="grey" size="medium" link="https://metukimil.co.il/tag/מורן-תורג'מן" icon="" target="false" nofollow="false"]ספר המתכונים של מורן תורג'מן[/button]

[adinserter block="2"]
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

המצרכים
לבצק:
- 200 גרם קמח רגיל
- 100 גרם חמאה או מחמאה
- ½ כפית סוכר
- ½ כפית מלח
- 1 חלמון
- 2-3 כפות מים
למילוי:
- 100 גרם גבינה צהובה מגורדת
- 100 גרם בולגרית מגורדת
- 1 שמנת מתוקה
- 2 ביצים
- 2 כפות קמח
- תבלינים - אבקת מרק עוף (פלפל לבן, ואגוז מוסקט)
- חציל פרוס דק
אופן ההכנה
- נתחיל בהכנת הבצק - נעבד בפולסים קצרים את הקמח עם החמאה, סוכר, ומלח עד שמקבלים תערובת פירורית.
- נוסיף את החלמון עם 2-3 כפות מים, ונעבד עד שנקבל בצק אחיד.
- לעטוף בניילון נצמד את הבצק, ונכניס אותו למקרר למשך 30 דקות בערך.
- נעבור להכנת המלית - נטגן עד להזהבה את החציל הפרוס. אפשר גם לסדר בתבנית, לזלף מעליו שמן זית, ולהכניס לתנור עד להזהבה. לאחר מכן נוציא ונצנן את פרוסות החציל.
- נערבב בקערה גדולה את הגבינות עם השמנת מתוקה, ביצים, קמח, ותבלינים, עד לקבלת בלילה אחידה.
- כעת נרכיב את הקיש - נוציא את הבצק מהמקרר, ונרדד אותו לצורת התבנית שלנו.
- נשפוך קודם פנימה את המלית של הגבינות, ומעל נרצה לסדר את פרוסות החצילים.
- נכניס לאפייה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות למשך 35 דקות בערך, עד שהקיש משחים.
[adinserter block="4"]
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
קיש חצילים וגבינות
המתכון הזה הוא חלק מאוסף
מתכוני שבועות מושלמים. אל תפספסו!
