| | | | | |

בורקס מים, המאפה ששיגע את הרשת

בורקס מים, סו בורק טורקי, מאפה אורגינל. רך עסיסי וטעים במיוחד
בהשראת: נורית גיספן
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
בורקס מים

סו בורק, בורקס טורקי אורגינל!

בורקס מים, מאפה נפלא, טעים ועסיסי שעשוי מבצק מים, במילוי גבינות ותרד – מושלם לחג שבועות!

לפני כמה חודשים הצלחתי להכין את המאפה הזה וגיליתי שהוא אחד המאפים הטעימים שיש להכין. הבצק מבושל במים, ההכנה אומנם קצת ארוכת שלבים, אבל תכלס היא סופר קלה.

המתכון מושלם להכנת הסו בורק הטורקי, ממש כמו שמכינים בטורקיה, עם סרטון הכנה. מומלץ ביותר!

ספר המתכונים של נורית גיספן

בורקס מים
צילום נורית גיספן

למה באמת כדאי לכם: בורקס מים

    • הבורקס הכי טעים שיש ויוצא רך ועסיסי במיוחד.
    • בורקס מים בריא יותר מבורקס רגיל, יוצא במרקם פשטידה וטעים יותר!
    • להכין סו בורק בבית ולהרגיש בטורקיה!

שורה תחתונה: מתכון מושלם להגשה בשולחם החג של ערב שבועות, והאורחים יברכו אתכם במשך כל הארוחה!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:

אז איך מכינים?

בורקס מים

בורקס מים, המאפה ששיגע את הרשת

בורקס מים, סו בורק טורקי, מאפה אורגינל. רך עסיסי וטעים במיוחד
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
לדרג
באדיבות: נורית גיספן

ציוד

סיר עם מים רותחים +כפית מלח+3כפות שמן
קערה ענקית נוספת מלאה במים קרים רצוי להוסיף קוביות קרח.
2 כפות מחוררות להרמת הבצק

המצרכים

לבצק

  • 5 ביצים
  • 5 כוסות קמח
  • ¾ כפית כפית מלח
  • ½ כוס מים (לפי הצורך)

למלית

  • 350 גרם גבינה בולגרית (מפוררת)
  • 200 גרם גרם חמד (מפוררת)
  • 1 חבילה עלי תרד נקיה (שטופה וקצוצה)

למריחה בין העלים

  • 100 גרם חמאה (מומסת)

למריחה מעל המאפה

  • 1 ביצה

אופן ההכנה

  • לשים בקערת המיקסר 5 ביצים ומוסיפים מלח.
  • מוסיפים כוס קמח,מערבבים ואז מוסיפים יתרת הקמח כף אחר כף.
  • בין לבין להוסיף מעט מהמים ולערבב עד לקבלת בצק חלק ורך, נעים למגע.
  • להוציא מקערת המיקסר, לגבש לגוש אחיד ולעטוף בשקית ניילון לכרבע שעה או יותר.
  • לחתוך הבצק לכ- 9-10 עלים.
  • לעבד כל עלה לגוש, אחד אחרי השני, ולתת מנוחה קלה ולכסות במגבת.
  • בינתיים, בסיר גדול מרתיחים מים, מוסיפים כפית מלח ו-3 כפות שמן, מערבבים ומנמיכים את חום הבישול לחום בינוני.
  • מכינים תבנית משומנת.
  • מערבבים תרד עם גבינות.
  • מדליקים תנור ל־180 מעלות.
  • *העלה הראשון והעליון במאפה אינם מבושלים במים, לכן יש לפתוח עלה ולהניח על התבנית.
  • על העלה, למרוח או לטפטף חמאה בעזרת מברשת.
  • לאחר פתיחת העלים מפזרים מעט קמח על נייר אפייה, מניחים עלה אחד ומכסים בנייר אפייה נוסף. חוזרים על פעולה זו עם כל עלי הבצק.
  • כעת, ממש לפני התחלת תהליך הבישול במים, יש לדאוג שהכל יהיה בהישג יד להכנה מהירה וברצף.
  • ליד הסיר על הכיריים לשים את הקערה עם המים הקרים, החמאה המומסת ותבנית האפייה.
  • מכניסים עלה בזהירות לסיר המים הרתוחים, בעדינות כאשר כולו פתוח ומערבבים קלות.
  • מוציאים בעזרת כף מחוררת היישר לקערת המים הקרים.
  • להוציא ולהניח על מסננת, רק כדי שיהיה נוח לנו להמשיך לעבוד.
  • כאמור בתבנית כבר עלה הראשון שפתחנו ללא בישול ומרחנו בחמאה.
  • כעת לקחת עלה שבישלנו ולהניח על העלה הראשון ולכווץ אותו יפה ובעדינות על כל התבנית.
  • למרוח חמאה על העלה המכווץ ולחזור על פעולה זו עם שאר העלים, למעט האחרון.
  • כך לעשות שכבות של 5 עלים. לא לשכוח למרוח בחמאה מומסת בין לבין.
  • מפזרים חצי מהגבינות והתרד על כל התבנית ולפזר מעל חמאה על כל המלית.
  • ממשיכים בישול העלים אחד אחרי השני. ומוסיפים על המלית ששמנו את העלים.
  • עלה האחרון, ללא בישול, מניחים בעדינות מעל כל העלים ומורחים מעט חמאה וביצה מעל.
  • אפשר לפזר שומשום, קצח, פרג, מה שתרצו.
  • מכניסים לתנור לכ-35 דקות. אם יש צורך באמצע מסובבים התבנית.
  • בסיום מניחים את התבנית ממש על תחתית התנור כדי שהתחתית תשחים מעט ואופים כ־5 דקות.
  • מוציאים ומכסים מיד במגבת נקייה למשך כ־10 דקות, חותכים ומגישים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

 


הבמה כולה שלכם:
בורקס מים
צילום: ירדנה ג'נאח
בורקס מים
צילום: ירדנה ג'נאח

 

בורקס מים
צילום: אושרת אתי טייב
בורקס מים
צילום: ענבל לנקרי

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני שבועות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

4.50 from 4 votes (4 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements