עוגת פירות יער עם טריק מדליק
במיוחד לחובבי פירות היער מביניכם – מתכון לעוגת פירות יער זהובה ומהממת שמכינים בקלי קלות עם טריק מדליק המשדרג את העוגה למראה שמיימי ויוצר קראסט של מירנג שמצפוצץ בפה ואז מגיע ביס רך מלא בפירות יער מענגים!
עוגת פירות יער ללא גלוטן, ללא סוכר, דלת פחמימה ופרווה שגם יוצאת עדינה, ריחנית וקצת חמצמצה בזכות פירות היער, ואם תגישו אותה חמימה לצד כדור גלידה זה כבר ממש הקינוח הכי מושלם שאפשר לקבל!
עוגת פירות יער עם טריק מדליק
ציוד
המצרכים
- קמח שקדים (150 גרם)
- 5 ביצים
- 1 לימון (לגרדת לימון ולמיץ לימון)
- 3 כפות שמן MCT / כל שמן אחר שבתזונה
- 1 כוס ממתיק שאוהבים ומותר (אין צורך לטחון)
- 1 כף תמצית וניל
- 1 כף אבקת אפיה
- 1 כוס פירות יער קפואים (שאוהבים)
אופן ההכנה
- נפריד בין החלבונים לחלמונים.
- נקציף את החלבון עם חצי מכמות הסוכר עד לקבלת קציפה יציבה.
- בקערה עם החלמונים נוסיף את יתר המרכבים למעט פירות היער תוך כדי שאנחנו מערבבים עד לקבלת תערובת אחיד.
- נוסיף את פירות היער לתערובת ונשאיר מעט מפירות היער לקישוט מעל העוגה.
- נוסיף 3/4 מכמות קציפת הביצים לתערובת ונערבב בתנועות קיפול עד להטמעה מלאה של הקציפה בתערובת.
- נשמן תבנית קפיץ מלבנית 12×31 ס"מ (או כל תבנית מתאימה שיש ברשותכם).
- נעביר את התערובת לתבנית ורק אז נוסיף מעל את יתר הקצפת שנותרה לנו לאורך התבנית.
- נפזר את פירות היער ששמרנו לקישוט.
- נחמם מראש תנור בטמפרטורה של 170 מעלות ונאפה למשך 30 דקות.
- נוריד את הטמפרטורה לחום של 130 מעלות לעוד חצי שעה או עד להתייצבות העוגה.
- נוציא את העוגה וניתן לה להתקרר לטמפרטורת החדר.
שאלות נפוצות: עוגת פירות יער
1 כוס סוכר סוייטנגו זה לא הרבה? והאם טחון או רגיל? לא לטחון. ובסוויטאנגו אין פחמימה הוא ממתיק כוהלי כוס לכל הכמות מתאזן. |
הבמה כולה שלכם:
"עכשיו הוצאתי את העוגה מהתנור הנה תמונה!"
רבקה וגנר
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה מוכיח שוב את מה שידענו תמיד – אפשר לאכול טוב גם כששומרים על המשקל…
עוד מתכונים מעניינים באתר
צריכים עוד הוכחות? בבקשה עוד מלא מתכונים דיאטטים מושלמים שיעשו לכם טעים – מחכים עכשיו באתר!
מקור: עוגת פירות יער מתכון מאת: שרית ברסקה לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם לפייסבוק ולאינסטגרם.