| | | | | |

שוקי עוף ממולאות באורז ובשר

מתכון מושלם של שוקי עוף ממולאות שיפנקו אתכם בשוק עסיסית ממולאת בבשר ואורז רכים, ומעל הכל רוטב משגע
בהשראת: סוניה לוי
ציון 5 על ידי דירוג אחד
שוקיים ממולאים

אז פסח אולי עבר וראש השנה עוד לא נראה ממש מעבר לאופק, אבל כמו שאתם מכירים אותנו, אנחנו אוהבים לאכול טוב כל השנה, ותמיד עדיף שזה יהיה עם מנות יפות, מרשימות וחגיגיות גם בסתם יום של חול, ובטח ובטח בשבתות.

אז קבלו מתכון באמת מושלם של שוקי עוף ממולאות פשוט מופלאים שיפנקו אתכם בשוק עסיסית ורכה ממולאת בבשר ואורז רכים ועסיסיים לא פחות.

שוקיים עוף ממולאים ימלאו את הבטן ואת הנשמה באחלה של מנה ובכמה דקות בודדות של הכנה. שוקיים שקונים ללא העצם המרכזית, תערובת בשר ואורז מתובלת היטב, תבנית גדושה בכל ירק שאוהבים להוסיף – תמרים, כרוביות, תפוחי אדמה ועוד, ומעל הכל רוטב משגע ועשיר של סילאן, צ'ילי ורסק עגבניות שישחים את השוקיים טוב טוב, ויגרום לכם  פשוט לעןףףףףף מעונג טעמים רכים ומשביעים!

למה באמת כדאי לכם: שוקי עוף ממולאות

 

  • שוקי עוף ממולאות ימלאו את הבטן ואת הנשמה באחלה של מנה
  • שילוב מושלם של שוקי עוף רכים, מילוי בשר ואורז רכים, ומעל הכל – רוטב משגע ועשיר של סילאן וצ'ילי שיגרמו לכם לעוף מעונג טעמים

שורה תחתונה: חג כל השנה עם תבנית שוקיים ממולאים בכמה דקות הכנה

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?
שוקי עוף ממולאות

שוקי עוף ממולאות
מוציאים את העצם מהשוק, או מבקשים מהקצב שיוציא. צילום: סוניה לוי
שוקיים ממולאים
ממלאים בתערובת בשר טחון ואורז שטיגנו ובישלנו קודם. צילום: סוניה לוי
שוקי עוף ממולאות
מוסיפים לתבנית כל תוספת שאוהבים – תמרים, בצלים, בטטות, כרובית, תפוחי אדמה וברוקולי. צילום: סוניה לוי
שוקיים ממולאים
אופים כשעה וחצי ומקבלים מנת שוקיים ממולאים מופלאה ומעולה. צילום: סוניה לוי

 

שוקיים ממולאים

שוקי עוף ממולאות באורז ובשר

מתכון מושלם של שוקי עוף ממולאות שיפנקו אתכם בשוק עסיסית ממולאת בבשר ואורז רכים, ומעל הכל רוטב משגע
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
באדיבות: סוניה לוי

המצרכים

למילוי:

  • 10 שוקיים עוף
  • 2 בצל גדול
  • כף מרק עוף
  • כוס אורז
  • ½ כוס כוסברה
  • 5 פטריות חיות
  • 3 כפות שמן
  • ½ ק"ג בשר טחון
  • 2 כוסות מים
  • כפית מלח
  • כף בהרט
  • 1 כפית פלפל לבן או פלפל שחור טחון

לרוטב:

  • ½ כוס סילאן
  • כפית מלח
  • כפית פלפל לבן או פלפל שחור טחון
  • ½ כוס רוטב צ'ילי
  • כף מרק עוף
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • כוס מים

אופן ההכנה

  • לשוקיים: מחממים תנור טורבו 250 מעלות, מוציאים את העצם מהשוק (או מבקשים מהקצב שיוציא). שמים במחבת שמן ומחממים, קוצצים בצל ופטריות ומטגנים ולאחר 2 דקות מוסיפים את הבשר טחון
  • מועכים עם הכף ומערבבים, מוסיפים את האורז, הכוסברה, המים והתבלינים, מערבבים היטב ומכסים ומבשלים עד לכמעט ספיגת כל הנוזלים
  • להכנת הרוטב: שמים בקערה בינונית את כל חומרי הרוטב ומערבבים הכל יחד
  • מכניסים כף או שתיים מהמילוי לתוך השוקיים, מרפדים תבנית גדולה עם נייר אפיה, מניחים את השוקיים ומה שרוצים כתוספת - תמרים, בצלים, בטטות, כרובית, תפוחי אדמה וברוקולי
  • שופכים את הרוטב מעל, מכסים עם רדיד אלומיניום ומכניסים לתנור לשעה. לאחר מכן מורידים את הרדיד ואופים עוד חצי שעה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

יום הולדת? חג ושמחה? או שיש אורחים בדרך וסתם בא לכם להרשים?

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?