חלת מפתח שתמיד מצליחה (טיפים)
לכל פסח, יש מוצאי פסח, ואיתו המנהג הכי מקסים ומרגש שיש – הכנת חלת מפתח שנוהגים להכין לשבת הראשונה שלאחר הפסח, ונחשבת לסגולה אדירה לפתיחת שערי שמיים, לשפע ולפרנסה טובה.
ולמה קוראים לה כך? כי היא מסמלת את ארבעת המפתחות שבידי השם להרעיף עלינו שפע, ברכה וישועה: מטר, פרנסה, תחיית המתים, חיים.
אז הנה מתכון קל ומושלם לחלת מפתח נפלאה וריחנית שמתאימה לכל שבת וחג ולטקס הפרשת חלה ותפנק אתכם במרקם פריך, רך וטרי טרי ובאווירה קדושה טהורה.
למה באמת כדאי לכם: חלת מפתח
· כיום ניתן לקנות תבנית מיוחדת בצורת מפתח, או פשוט לאחד תבנית מלבנית ועגולה יחד וליצור מפתח מנצח…
· חלת מפתח שמושלמת גם להפרשת חלה מרגשת ולכל ערב שבת חגיגי וטעים
· מתכון נהדר לחלה פריכה, רכה, טרייה וריחנית
שורה תחתונה: לכל פסח, יש מוצאי פסח, ולכן יש את המתכון הכי קל ומנצח להכנת חלת מפתח
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
חלת מפתח שתמיד מצליחה (טיפים)
ציוד
המצרכים
- 2 קילו קמח
- 4 כפות שמרים
- 2 כפות אבקת גלוטן / משפר אפיה
- 5 כפות סוכר
- ½5 כוסות מים
- 1 כוס שמן
- 2 כפות מלח
אופן ההכנה
- נכניס לקערת המיקסר את הקמח שמרים אבקת גלוטן / משפר אפיה חצי כוס סוכר ונערבל.
- נוסיף את כוסות המים ונמשיך לערבל.
- נוסיף את השמן והמלח תוך כדי ערבול.
- אם הבצק יוצא יבש נוסיף מים בהדרגה - כל כמה שניות לישה נוסיף מעט לפי הצורך.
- נמשיך ללוש 10 דקות עד שהבצק דבוק לתחתית ומנותק מהדפנות.
- נניח בקערה להתפחה ל 40 דקות בלבד גם אם לא תפח.
- נוציא את הבצק מהקערה בידיים משומנות ונעביר למשטח משומן.
- נגלגל לרולדה ונניח ל 3 דקות.
- נעצב נקניק מאורך ונקלע לחלות.
- נניח בתבנית ונכסה במגבת דקה ונתפיח ל 45 דקות או עד להכפלה.
- נבריש חלמון עם כפית סוכר וכפית מים.
- נאפה בתנור על חום של 200 מעלות אפייה רגילה עד להשחמה.
- שעה אחרי שהלחמניות יצאו מהתנור ניתן להקפיא ולהפשיר אותן בטמפרטורת החדר.
הערות וטיפים
- למי שאין תבנית אפשר להכין בבית כמו שהכנתי בתמונה למטה, לוקחים תבנית עגולה ואחת מלבנית, חותכים בקצה ומהדקים בקצוות ואז נוצר צורה של מפתח. מומלץ להניח נייר אפייה בפנים. מי שלא משיג תבנית עם העמוד באמצע פשוט שתשים קערית חסינת אש באמצע והבצק מסביב..
ואפשר גם בלי תבנית כמובן. - אפשר לוותר על הביצים ובמקומן להוסיף עוד מעט מים.
- חשוב להכניס לתנור רק לאחר ההתפחה.
- לא להתפיח בצק יותר משעה גם אם לא תפח לא מעניין !!! העיקר התפיחה לפני התנור! לא יותר..תשאירו לבצק כוח לתפוח לפני התנור לאחר עיצוב ותראו הבדל ניכר בגודל החלה.
- החלה נעשתה מצמה של 3 חלקים..כל כדור תשקלו 120 גרם בערך או 140 גרם..
- המתכון מתאים גם לעוגת שמרים באינגלישקייק (תשקלו 300 גרם) וללחמניות (תשקלו 110 גרם)
שאלות נפוצות: חלת מפתח
אם אני מכינה עם קמח מלא צריך לשנות משהו במתכון? להוסיף יותר מים, הדרגתית ולאט לאט. |
הבמה כולה שלכם:
"יצא נהדר!"
אפרת פרץ-סולימני
רק עוד דבר אחד אחרון!
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
חלת מפתח מתכון מאת: מלי מאירוב. לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב בדף “המתכונים של מלי מאירוב” | בקבוצתה “לאפות ולבשל עם מלי מאירוב”