Go Back
קיש פטריות

קיש פטריות ובצל ללא גלוטן

קיש פטריות ללא גלוטן עם בצל מתקתק, שפע גבינות רכות, עשבי תיבול רעננים, ומלא פטריות עסיסיות בטעם אדמתי משגע!
ציון 4.50 על ידי 6 דירוגים
באדיבות: ליאת דוד

ציוד

תבנית קיש קוטר 24

המצרכים

לבצק:

  • 250 גרם קמח אבקת שקדים
  • 75 גרם חמאה מומסת
  • ביצה אחת + חלמון אחד מידה L
  • כפית שטוחה מלח

למלית:

  • 2 סלסלות פטריות פרוסות דק (אני השתמשתי בשמפניון, אבל כמובן ניתן לשחק עם סוג הפטריות לטעמכם)
  • 2 בצלים גדולים ( או 3 בינוניים קצוצים לקוביות)
  • 2-3 ביצים מידה L
  • עלים מרבע צרור פטרוזיליה קצוצים
  • עלים מ 3-4 גבעולי בזיליקום קצוצים
  • 2-3 גבעולי בצל ירוק ( כולל החלק הלבן)
  • כפית אורגנו מיובש
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • ½ כפית כורכום
  • 100 גרם גבינת קשקבל ( או גאודה או עמק מגוררת)
  • 50 גרם פרמזן מגוררת
  • 80 גרם מוצרלה מגוררת
  • ¼ קובייה גבינה בולגרית פיראוס (מפוררת)

אופן ההכנה

  • בקערה מניחים חמאה מומסת, קמח שקדים, מלח, ביצים ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד
  • משטחים על תבנית קיש קוטר 24 כולל הדפנות, דוקרים מעט במזלג, מכניסים לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות לכ-8-10 דקות אפייה, כשהבצק משחים קלות מוציאים ומצננים.
  • בזמן שהבסיס בתנור מכינים את המלית: מלהיטים מחבת, מוסיפים מעט שמן זית או חמאה ואת הבצל הקצוץ, מטגנים תוך ערבוב מפעם לפעם.
  • כשהבצל הופך שקוף מוסיפים את הפטריות ומקפיצים יחד עם הבצל כמה דקות. מוסיפים את עשבי התיבול, הבצל הירוק, אורגנו יבש, מלח, פלפל וכורכום, מערבבים ומבשלים יחד עוד 4-3 דקות
  • מעבירים לקערה ומצננים, מוסיפים את הגבינות והביצים ומערבבים, מוזגים על בסיס הבצק החצי אפוי. אם מעוניינים מקשטים מסביב בפרוסות שקדים מולבנים
  • מעבירים לאפיה נוספת של כחצי שעה או עד שהמלית כמעט מתייצבת, היא תמשיך להתבשל מהחום של עצמה עוד מספר דקות גם מחוץ לתנור
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.