פיתות ללא גלוטן טעימות בטירוף
אנחנו הישראלים אוהבים מאוד את הלחם שלנו. ובמיוחד כשמדובר על פיתות, אנחנו ממש מתים על זה. לכן, לרגל חג הפסח, החלטנו לרענן את החך עם פיתה כשרה לפסח שאיכות טעמה אינו נופל מהפיתה שאנחנו קונים בכל שאר ימות השנה.
מתכון פיתות ללא גלוטן רכות ואווריריות לפסח בהכנה סופר קלה ופשוטה, ומרקם כל כך חלומי שפשוט לא יכולים להתאפק וקורעים מהן חתיכה כדי לטעום.
אין דבר שלא מתאים להכניס אל תוך פיתה טעימה ואוורירית. אז רוצו להכין!
ספר המתכונים של אביב ומור לנקרי
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
פיתות ללא גלוטן טעימות בטירוף
ציוד
המצרכים
- 1 שקית מולינו ירוק כשר לפסח (½ קילו)
- 1 קוביה שמרים של שמרית (כשר לפסח )
- ½1 כפות סוכר
- ⅓ כוס שמן זית
- ½ כף מלח
- מים (550 מ"ל - לא חמים)
אופן ההכנה
- בצלחת לשים את הקובית שמרים עם 3 כפות מים וכפית סוכר, לערבב ולהוסיף לקמח.
- לערבב להוסיף את הסוכר ואת השמן.
- לערבב ולהוסיף את כל יתר המים.
- לעבד במיקסר או ביד כשמתחיל להיות בצקי ודביק להוסיף מלח ולעבד עוד חצי דקה -הבצק צריך להיות דביק.
- לשמן קערה ועם יד משומנת להוריד את הבצק ולעבד לכדור יפה ולהתפיח חצי שעה.
- להוריד למשטח מקומח, להוציא את כל האוויר ולחלק ל 8 כדורים.
- לרדד לפיתות ולתת להם לנוח רבע שעה.
- לשים בסיר פיתות או תנור שחומם מראש על 230 מעלות (בתנור בערך 7 דקות).
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה מוכיח שוב את מה שידענו תמיד – אפשר לאכול טוב גם כששומרים על המשקל…
עוד מתכונים מעניינים באתר
צריכים עוד הוכחות? בבקשה עוד מלא מתכונים דיאטטים מושלמים שיעשו לכם טעים – מחכים עכשיו באתר!
מקור: פיתות ללא גלוטן אביב ומור אנקרי
האם אפשר במחבת רגילה? אין לי תנור וסיר פיתות
היי שירה,
כמובן! בהצלחה וחג שמח 🙂