| | | |

גלילות פרגית ממולאות בבשר ברוטב עגבניות

פרגיות עסיסיות שעוטפות בשר טחון צרוב במלית מעולה של תיבול ארומטי ושלל עלים רעננים מופלאים
בהשראת: המטבח של ליאת דוד
ציון 4.75 על ידי 4 דירוגים
גלילות פרגית ממולאות

לערב ליל הסדר, לכל ארוחה חגיגית מיוחדת, לארוחת שבת מושקעת ובכל פעם שרוצים לאכול טעים-טעים. לכל אלו יש מתכון אחד שלוקח את כולם בסיבוב ומציע את הטוב מכל העולמות.

אז קבלו אותו, והתחילו להתגלגל משמחה כי היום מכינים מנה יפהפייה ומשגעת של גלילות פרגית ממולאות בבשר ברוטב עגבניות. המנה המרשימה והטעימה הזו תקצור את כל המחמאות ומחיאות הכפיים כי היא מכילה בשלמות נתחי פרגיות עסיסיות ורכות, העוטפות בשר טחון צרוב היטב המעורבב במלית משגעת של תיבול מלא ארומה ושלל עלים מרעננים מופלאים כמו פטרוזיליה, נענע, בזיליקום ואורגנו.

וזה לא נגמר כאן, כי כשמדובר במנה מנצחת של גלילות פרגית ממולאות אי אפשר להגיש אותה בלי רוטב עגבניות עשיר וסמיך בניחוח שום אקזוטי ומתקתקות מעודנת של סילאן ענוג.

התוצאה: מנת גלילות פרגית ממולאות בבשר ברוטב עגבניות מושלמת ממש, שתשמח לשמח אתכם בכל אירוע חגיגי ולפאר כל שולחן ולהתלוות בשלמות לאורז לבן, פירה נימוח וסלט ירקות עשיר

למה באמת כדאי לכם: גלילות פרגית ממולאות

 

  • התחילו להתגלגל משמחה כי היום מכינים מנה יפהפייה, מרשימה וטעימה של גלילות פרגית ממולאות בבשר ברוטב עגבניות
  • שילוב מושלם של פרגיות עסיסיות, בשר במלית בארומה מטריפה ורוטב עגבניות עשיר, יוצר מנת גלילות פרגית ממולאות המציעה את הטוב מכל העולמות

שורה תחתונה: מנת גלילות פרגית ממולאות בבשר ברוטב עגבניות מושלמת תשמח לשמח אתכם בכל אירוע חגיגי ולפאר כל שולחן!

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? גלילות פרגית ממולאות – כל השלבים בתמונות

 

גלילות פרגית ממולאות
פותחים את נתחי הפרגית כשהעור כלפי מטה וממלאים בבשר בחלקן הפנימי. צילום: ליאת דוד
גלילות פרגית ממולאות
מגלגלים וקושרים בחוט קשירה לבשר. צילום: ליאת דוד
גלילות פרגית ממולאות
מניחים מחצית מהרוטב על תבנית אפייה. צילום: ליאת דוד
גלילות פרגית ממולאות
מסדרים על התבנית עם הרוטב ועושים זאת עם כל הנתחים. צילום: ליאת דוד
גלילות פרגית ממולאות
מפזרים מעל את מחצית הרוטב שנותרה. צילום: ליאת דוד

 

גלילות פרגית ממולאות

גלילות פרגית ממולאות בבשר ברוטב עגבניות

פרגיות עסיסיות שעוטפות בשר טחון צרוב במלית מעולה של תיבול ארומטי ושלל עלים רעננים מופלאים
ציון 4.75 על ידי 4 דירוגים
לדרג
באדיבות: המטבח של ליאת דוד

המצרכים

  • 10 יחידות נתחי ירכי עוף (עם העור וללא עצמות)

למלית:

  • 1 בצל גדול (קצוץ דק)
  • 2-3 שיני שום כתושות
  • ½ קילו בקר טחון (מומלץ לטחון עם תוספת של 100 גרם שומן כבש)
  • עלים מחצי צרור פטרוזיליה
  • עלים מ-5 גבעולי נענע
  • עלים מ-5 גבעולי בזיליקום
  • עלים מ-5 גבעולי אורגנו
  • מלח ופלפל
  • כפית כמון
  • כפית שטוחה כורכום
  • כפית שטוחה פפריקה
  • כפית צ׳ילי יבש

לרוטב:

  • בקבוק עגבניות פולפה של mutti
  • 1-2 שיני שום (כתושות)
  • פלפל ירוק חריף (חצוי)
  • מלח הימלאיה ורוד
  • פפריקה אדומה
  • כוס מים
  • מעט כמון
  • כף סילאן טבעי ( או סוויטאנגו)

אופן ההכנה

למלית:

  • מלהיטים מחבת, מוסיפים מעט שמן זית ואת הבצל ומטגנים טיגון אידוי עד השחמה. מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה יחד
  • מוסיפים את הבשר ומאפשרים לו להיתפס מעט מחבת ורק אז מתחילים לפורר ולערבב כדי שלא יווצרו נוזלים (אם יש נוזלים הבשר לא ייצרב אלא יתבשל במיץ של עצמו)
  • לאחר שהבשר נצרב מעט מתחילים לערבב ולפורר אותו. מוסיפים את עשבי התיבול ואת התבלינים ומערבבים לאיחוד טעמים, לאחר מספר דקות נוספות מסירים מהאש ומצננים

לרוטב:

  • מלהיטים סיר קטן, מוסיפים מעט שמן זית, מקפיצים את הפלפל החריף והשום דקה-שתיים, מוסיפים עגבניות פולפה, תבלינים, סילאן או סוויטאנגו ומערבבים ומבשלים יחד דקה-שתים
  • מניחים מחצית מהרוטב על תבנית אפייה. פותחים את נתחי הפרגית כשהעור כלפי מטה וממלאים בבשר בחלקן הפנימי, מגלגלים וקושרים בחוט קשירה לבשר
  • מסדרים על התבנית עם הרוטב ועושים זאת עם כל הנתחים, מפזרים מעל את מחצית הרוטב שנותרה, סוגרים בנייר אפייה ונייר כסף מעל ומעבירים לאפייה בתנור של כשעה. לאחר שעה מוציאים את נייר האפייה והכסף ואופים עוד 20 דקות יחדיו
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?