2 מתכוני פשטידה לפסח עם בשרירקות
טוב, מה נגיד לכם, הפעם אנחנו עפים על עצמנו עם שני מתכונים מושלמים של פשטידה לפסח, שלוקחת את כל הטוב שבמצרכים ועושה ממנה מאפה מופלא שהוא גם מרשים וגם טעים-טעים!
נכון, אפשר לאכול מנה בליווי מצות, אפשר לאכול בשר או תפוחי אדמה, להכין איזו פריטטה עשירה בירק, אבל היום אנחנו מפתיעים את בלוטות הטעם עם פשטידת מצות נהדרת בשתי גרסאות מהממות – פשטידה לפסח במילוי בשר עסיסי ופירה תפו"א נימוח, או פשטידה לפסח עם שפע ירקות נהדרים ורכים של ברוקולי, בטטה, תפוחי אדמה והמון כוסברה רעננה.
אפשר להכין פשטידה לפסח בתבנית עגולה שדורשת קצת עיצוב וחיתוך, אבל תיתן מראה מושלם ומגרה, אפשר ללכת על פשטידה לפסח בצורה מלבנית יפה וגבוהה, מה שבטוח שמרוב שהן יפהפיות יהיה חבל לחתוך… אבל כשתעשו את זה תוכלו לענג את כל הבית בעושר טעמים וקריספיות מטריפה עם פשטידת מצות מושלמת לחג שתגרום לכם להצטער שפסח נמשך רק שבוע אחד…
למה באמת כדאי לכם:
- מתכון מושלם בשתי גרסאות מהממות – פשטידה לפסח במילוי בשר עסיסי ותפו"א נימוח, או פשטידה לפסח עם שפע ירקות נהדרים.
- פשטידה לפסח, שלוקחת את כל הטוב שבמצרכים ועושה ממנה מאפה מופלא שהוא גם מרשים וגם טעים-טעים!
שורה תחתונה: עם פשטידת מצות מושלמת לחג עוד תצטערו שפסח נמשך רק שבוע אחד…
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים?
פשטידה מלבנית
אז איך מכינים?
פשטידה עגולה
2 מתכוני פשטידה לפסח עם בשרירקות
ציוד
המצרכים
פשטידה לפסח - בשר
- 6 מצות
- 10 תפוחי אדמה גדולים
- 8 ביצים
- ½ כוס שמן
- 2 בצלים גדולים
- ½ צרור כוסברה
- ½ קילו בשר טחון
- 1.5 כף מלח שטוחה
- כף פלפל לבן טחון
- ¼ כוס שמן
פשטידה לפסח - ירקות
- 6 מצות
- 10 תפוחי אדמה גדולים
- 8 ביצים
- ½ כוס שמן
- 2 בצלים גדולים
- ½ צרור כוסברה
- ½ קילו ברוקולי
- 2 גזר
- 1 בטטה
- 2 כפות שטוחות מלח
- כף פלפל לבן טחון
- ¼ כוס שמן
אופן ההכנה
פשטידה לפסח - ירקות
- נחמם תנור 200 מעלות, נרפד בנייר אפיה תבנית בגודל 25/25 או עגולה עם דפנות.
- אם התבנית עגולה נניח 4 מצות ומעל את התבנית לסרטוט ונחתוך לצורה ונניח בתבנית.
- נרטיב את המצות ונניח במצב שכל התחתית תכוסה. נחתוך מצות לרצועות דקות ונצפה את הדפנות.
- בסיר גדול נמלא מים, נקלף את תפוחי האדמה, הגזר, הקישואים ובטטה ונבשל עד ריכוך.
- את הברוקולי נשלוק ממש מעט. במחבת גדולה נחמם שמן, נקצוץ בצל דק ונטגן עד הזהבה.
- נוציא את הירקות מהסיר, נסנן, נעביר לקערה בינונית ונמעך לפירה או נקצוץ. נוסיף ביצים, כוסברה קצוצה ונתבל.
- נשטח את התערובת בתבנית בצורה אחידה ונאפה 3/4 שעה על 200 מעלות. אחר כך נעלה ל-250 מעלות ונכסה במצות רטובות לעוד חצי שעת אפייה
פשטידה לפסח - בשר
- בסיר גדול נמלא מים ונרתיח, נקלף את תפוחי האדמה ונבשל בערך 40 דקות או עד ריכוך.
- במחבת גדולה נחמם שמן, נקצוץ בצל דק ונטגן עד הזהבה. נוסיף בשר טחון ונטגן עד שינוי צבע הבשר. נוציא מהאש, נקרר ונוסיף כוסברה קצוצה, תבלינים וביצים. נערבב ונניח בצד.
- נוציא מהסיר את תפוחי האדמה לקערה בינונית, נמעך לפירה ונתבל. נשפוך מעט מהפירה לתבנית ומעל את הבשר טחון ושוב פירה.
- נפזר שומשום, נעביר עם שיני המזלג מעל הפירה ונאפה שעה על 200 מעלות. אחר כך נעלה ל-250 מעלות לעוד חצי שעה אפייה
רק עוד דבר אחד אחרון!
שעת ערב, כל המשפחה בבית וכל המשפחה רעבה? לא להילחץ – אלא לדפדף!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עראיס ביתי קל מפנק
- קציצות ירק ב-10 דקות
- פסטה ברוטב עגבניות קלה
- סלט ביצים ב-4 רכיבים
- מרק שעועית לבנה של אמא
בא לכם עוד? עשרות מתכוני ארוחת ערב מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!