Go Back
פילה דניס בתנור

פילה דניס בתנור הכי טעים לשבת

פילה דניס בתנור מושלם לשבת או חג, לצהריים קליל או לערב מזין ומפנק בשלמות טעמים
ציון 4.50 על ידי 2 דירוגים
באדיבות: ליאת דוד

המצרכים

  • 6-8 פליטים של דג לברק או דניס (או גם וגם או דג אחר אהוב עליכם)
  • שמן זית (מעט )
  • 800 גרם עגבניות שרי (כאן השתמשנו בשרי תמר אדומות כתומות וצהובות ואת חלקן השארנו על הגבעולים)
  • 2-3 פלפלים חריפים ירוקים שטופים וחצויים (לא חובה)
  • 2-3 גבעולי טימין
  • מלח אטלנטי
  • מעט פלפל שחור
  • ראש שלם שום (שיניים שלמות)

לדגים:

  • עלים מצרור בזיליקום גדול
  • עלים מחצי צרור כוסברה גדול
  • פלפל צ'ילי אדום (אם אוהבים חריף)
  • 2-3 שיני שום
  • מיץ מרבע לימון (או גרד קליפת לימון מלימון שלם)
  • ¼ כוס שמן זית (אולי קצת פחות)
  • מלח אטלנטי
  • פלפל שחור
  • כף דבש (למי שאוהב חריף חמוץ מתוק)
  • עשבי תיבול יבשים ( לא חובה)

אופן ההכנה

  • מרפדים תבנית תנור בנייר אפיה. שוטפים היטב את הירקות – עגבניות, פלפלים חריפים וגבעולי טימין - מסדרים על התבנית מתבלים במלח אטלנטי ובשמן זית מעבירים לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות וצולים כעשר עד חמש עשרה דקות.
  • בינתיים מכינים את מסת הירוקים לדגים. מניחים בקערת מעבד המזון את כל הרכיבים וטוחנים הכל למשחה גסה לא דקה מדי
  • לאחר שהירקות צרובים מוציאים מהתנור, מקררים מעט, מסדרים את הדגים על הירקות הצלויים ומורחים שווה בשווה את כל הירוקים. אני הוספתי גם קצת מיובשים מעל (בסגנון איטלקי או פרובאנס).
  • עוטפים בנייר אפיה ומעל עוד נייר כסף ואופים בתנור כרבע שעה-עשרים דקות. פותחים את הכיסוי וממשיכים בתנור עוד כחמש דקות ללא כיסוי
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.