עוגת תפוחים ללא גלוטן וסוכר לבן: אליפות של מעדן

כבר מעל שבוע שבא לנו להכין עוגת תפוחים ללא גלוטן, ככה איזה פינוק מתוק ורך שילווה אותנו לאורך היום ונוכל לזלול ממנו ללא רגשות אשמה…
אז עשינו ניסיונות, ועוד קצת ניסיונות, החלפנו פה איזה מרכיב, הוספנו משהו במקום, הורדנו גם סוכר לבן ולטעמנו, יצרנו את המתכון המושלם של עוגת תפוחים ללא גלוטן וסוכר לבן, שיצאה פשוט מעדן,
ההכנה: קלילה וקצרה כמעט בקערה אחת (תראו בתמונות!), התוצאה: עוגת תפוחים ללא גלוטן מהממת המוכנה בתבנית שקעים אישיים ותפנק אתכם במרקם רך ועמוס בעסיסיות מטריפה של קוביות תפוחים פריכים שקלינו מעט עם חמאה וקינמון בניחוח משגע, אגוזי מלך ממכרים ומלאי קראנצ'יות, מתיקות מענגת של קצת מייפל טבעי (או תחליף סוכר אחר).
למה באמת כדאי לכם:
- הכנה: קלילה וקצרה כמעט בקערה אחת (תראו בתמונות!), התוצאה: עוגת תפוחים ללא גלוטן מהממת שתפנק אתכם במרקם רך ועסיסי בטירוף
- ניסיונות, ועוד קצת ניסיונות ויצרנו את המתכון המושלם של עוגת תפוחים ללא גלוטן וסוכר לבן, שיצאה פשוט מעדן
שורה תחתונה: רוצים פינוק מתוק ורך שילווה אתכם לאורך היום בלי רגשות אשמה? עוגת תפוחים ללא גלוטן היא התשובה!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? עוגת תפוחים ללא גלוטן – כל השלבים בתמונות







עוגת תפוחים ללא גלוטן וסוכר לבן: אליפות של מעדן
המצרכים
- 2 תפוחים חתוכים לקוביות (מה שאוהבים, אני השתמשתי בחרמון)
- 100 גרם חמאה
- 2-3 כפות סוויטאנגו
- כפית קינמון
- ½2 כוסות קמח שקדים
- ¼ כוס קמח קוקוס
- 4 ביצים מידה L
- כפית אבקת אפייה ללא אלומיניום
- ½ כוס חצי מייפל טבעי (אפשר להחליף בסוויטאנגו ואז להוסיף כרבע עד חצי כוס שמנת מתוקה על מנת לאזן יבשים ונוזלים)
- קמצוץ מלח
- 50 גרם אגוזי פקאן קצוצים
אופן ההכנה
- מלהיטים מחבת, ממיסים חמאה ומוסיפים סוויטאנגו ותפוחים. מנמיכים את גובה הלהבה ומערבבים את התפוחים עם החמאה.
- ממשיכים לבשל את התפוחים עד לחצי ריכוך תוך ערבוב מפעם לפעם, מוסיפים את הקינמון ומערבבים, מסירים מהאש ומצננים לחלוטין
- בקערה מניחים את כל הרכיבים היבשים (קמח שקדים, קמח קוקוס, קמצוץ מלח, אם משתמשים בסוויטאנגו אז גם אותו, אבקת אפייה אגוזים). מערבבים לתערובת אחידה
- מוסיפים ביצים, מייפל (במידה ולא החלפנו לסוויטאנגו), ומערבבים כמעט לאיחוד (במידה והחלפנו לסוויטאנגו מוסיפים שמנת מתוקה מתחילים ברבע כוס ואם צריך מוסיפים עוד רבע)
- מוסיפים את התפוחים עם כל החמאה שבמחבת ומקפלים לאיחוד מלא. משמנים תבנית שקעים, מניחים רק עד שלושת רבעי גובה של השקע ממסת התפוחים ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-15-20 דקות או עד שקיסם שננעץ יוצא עם מעט פירורים. מוציאים, מצננים וזוללים
הערות וטיפים
רק עוד דבר אחד אחרון!
לפני שאתם מתנפלים על עוגת תפוחים ללא גלוטן מושלמת – למה לא לנסות עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.
מה אפשר לשים במקום סוויטאנגו?
היי רנית,
כל ממתיק אחר שאת מעדיפה, אם זה סוכר, מייפל, דבש או ממתיק אחר ללא סוכר.
בהצלחה 🙂