עוגת פרג קלה ללא קמח
עוגת פרג היא מעדן מענג שהמון המון אנשים אוהבים. באופן כללי מכינים עוגה מדהימה זו עם קמח, אבל הפעם חושבים מחוץ לקופסא ומכינים אותה עוגה משגעת בגרסה ללא קמח ונגישה לאלה מאיתנו שרגישים לגלוטן.
עוגת פרג ללא קמח שעדיין שומרת על אותם טעמים עשירים שכולנו אוהבים עם מרקם רך וחלומי הנותן ביס מפתיע ביותר. עוגה זו מושלמת לכל מי שמחפש אופציה בריאה יותר לאותו פינוק שכולנו מתים עליו.
העוגה, כאמור, היא עוגה ללא קמח ולא צריך להתחשב באף נתון נוסף, אבל אם מתחשק לכם לשדרג אותה, ניתן להוסיף נטיפי שוקולד ואגוזים ולהעלות את חוויית הטעמים בכמה רמות! מוכנים?
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגת פרג קלה ללא קמח
ציוד
המצרכים
- 5 ביצים
- 3 כפות סטיביה
- ¾ כוס שמן
- 1 כוס קוקוס
- פרג טחון (100 גרם)
- ½1 כוסות קמח שקדים
- 1 תפוח (מגורר בפומפייה)
- גרידת לימון (מלימון אחד)
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
- 1 חופן אגוזי מלך (שבורים)
- 1 חופן צימוק אוזבקי ללא סוכר
- ½ לימון (סחוט)
לרוטב/ציפוי:
- 1 כוס מים
- ½ לימון (סחוט)
- 1 כפית סטיביה
- אבקת סוכר סוויטנגו (לפיזור)
אופן ההכנה
- מכניסים הכל לקערה ומערבבים 5 ביצים עם 2.5-3 כפות סטיביה ו 3/4 כוס שמן, כולל כוס קוקוס, 100 גר' פרג טחון, כוס וחצי קמח שקדים, תפוח מגורר בפומפייה, גרידת לימון מלימון אחד, שקית אבקת אפיה, חופן אגוזי מלך שבורים, חופן צימוק אוזבקי ללא סוכר ומיץ מחצי לימון.
- מערבבים הכל ושופכים לתבנית משומנת.
- מכניסים לתנור שחומם מראש על 160 מעלות לחצי שעה או עד שיתייצב.
- כשמוציאים שופכים מעל רוטב שעשוי מכוס מים, מיץ מחצי לימון וכפית סטיביה שחוממו במיקרו כ- 2 דקות.
- לאחר שמתקרר מפזרים מעל אבקת סוכר סוויטנגו (ללא סוכר, ללא קלוריות).
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה מוכיח שוב את מה שידענו תמיד – אפשר לאכול טוב גם כששומרים על המשקל…
עוד מתכונים מעניינים באתר
צריכים עוד הוכחות? בבקשה עוד מלא מתכונים דיאטטים מושלמים שיעשו לכם טעים – מחכים עכשיו באתר!
מקור: עוגת פרג ללא קמח מתכון מאת: dery.kitchen