|
עוגת גבינה יפנית –  מתכון לעוגת גבינה קצת שונה, עוגה גבינה יפנית, אוורירית ורכה להפליא, שחייבים לנסות!

מתכון באדיבות: מרי שרעבי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

 

מתכון: עוגת גבינה יפנית

מצרכים 

קופסה גבינת שמנת בטעם טיבעי.
גביע שמנת חמוצה
70 גרם חמאה
160 גרם סוכר
6 ביצים בטמפרטורת החדר
70 גרם קמח
20 גרם קורנפלור
לקישוט אבקת סוכר


אופן הכנה 

מחממים תנור ל-150 מעלות..
מרפדים את התבנית בנייר אפייה מכל צידיה, גם בתחתית. רצוי שהנייר יהיה חלק ככל האפשר, כדי שהעוגה תצא חלקה ויפה..
עוטפים את התבנית מבחוץ בנייר אלומיניום (בזכותו העוגה תישאר בהירה בצדדים)..
ממיסים בקערה גדולה במיקרוגל את גבינת השמנת, החמאה והשמנת החמוצה: מפעילים את המיקרו לכמה שניות, מערבבים וממשיכים לחמם עם ערבוב מדי פעם עד שהתערובת אחידה. מערבבים היטב עד לקבלת בלילה חלקה, ומצננים..
מפרידים את הביצים וטורפים את החלמונים עם תערובת הגבינה הצוננת..
מקציפים את החלבונים לקצף יציב אך לא נוקשה, ומוסיפים את הסוכר לאט לאט תוך כדי הקצפה (אם יש לכם כוח, כדאי לטרוף את החלבונים במטרפה ידנית – כך מתקבלת עוגה אוורירית יותר)..
מנפים לתוך תערובת החלמונים והגבינות את הקמח והקורנפלור, ומערבבים לתערובת חלקה..
מקפלים לתוך תערובת החלמונים את קצף החלבונים עד לקבלת בלילה אחידה ללא גושים..
יוצקים את התערובת לתבנית האפייה ומיישרים את פני העוגה. מניחים את תבנית העוגה בתוך תבנית תנור מלאה במים ואופים כ-55 דקות. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה בפנים, כאשר דלת התנור פתוחה מעט, למשך 30 דקות..
מוציאים את העוגה מהתנור, בוזקים מעליה אבקת סוכר ומקשטים בפירות אם רוצים. רצוי להגיש את העוגה חמימה מעט..

שאלות ותשובות

שאלה: מהמם. את יכולה לצלם לי תבנית של האותיות לקישוט בבקשה?
תשובה: בבקשה תמונה פה.

שאלה: איזה מס' תבנית?
תשובה: גודל התבנית 22.


שאלה: מה כמות הגבינת שמנת,גדולה בינונית או קטנה? תודה נראית נהדר.
תשובה: גבינת שמנת נפוליאון 225 גרם בטעם טבעי.

שאלה: מהמם. אבל רק גבינה אחת?
תשובה: גבינה 1 וגביע שמנת חמוצה כן.

 

עוד מתכונים מבוקשים:

 


עוגת גבינה יפנית
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *