| | |

בצק פריך קצף קוקוס קפה

עוגה מאוד טעימה! אין כמעט בית שלא מכיר את העוגה האגדית שמזכירה את הילדות.
בהשראת: טובה ניסים
ציון 3.17 על ידי 6 דירוגים
מתכון בצק פריך

מתכון לבצק פריך קצף קוקוס נס קפה עם תמרים או שוקולד. עוגה מאוד טעימה! אין כמעט בית שלא מכיר את העוגה האגדית שמזכירה את הילדות. עוגה נוסטלגית וקסומה, וואיי כמה אוורירית!

עוגת בצק פריך שכבות במלית קצף קרמי וענני בטעם נס קפה, מזגגים מעל שוקולד מריר מפנק ומקבלים שלמות לעין ולפה, שתחזיר אתכם שנים אחורה ישר לימי הילדות!

ספר המתכונים של טובה ניסים

מתכון בצק פריך
צילום: טובה ניסים
מתכון בצק פריך
צילום: טובה ניסים
מתכון בצק פריך
צילום: טובה ניסים

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון בצק פריך

בצק פריך קצף קוקוס קפה

עוגה מאוד טעימה! אין כמעט בית שלא מכיר את העוגה האגדית שמזכירה את הילדות.
ציון 3.17 על ידי 6 דירוגים
לדרג
כמות 0
באדיבות: טובה ניסים

ציוד

תבנית אפייה בינונית
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

לבצק:

  • 1 חבילה חמאה / מרגרינה (200 גרם)
  • 1 כוס סוכר
  • 2 ביצים
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • ½3 כוסות קמח (בערך)

לקצף:

  • 5 חלבונים
  • 2 כוסות סוכר
  • 4 כוסות קוקוס
  • 2 כפיות נס קפה

אופן ההכנה

אופן הכנת הבצק:

  • נשים את החמאה סוכר והביצים במערבל ונקציף.
  • לאחר מכן נוסיף את הקמח ואת אבקת האפייה.
  • הבצק צריך לצאת רך, נעים, ומעט דביק.
  • נשטח את הבצק על תבנית עגולה או מרובעת.

אופן הכנת הקצף:

  • נקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף לבן.
  • לאחר מכן נוסיף 2 כפיות נס קפה ונוסיף את הקוקוס בצורת קיפול.
  • נוסיף את הקצף מעל הבצק הפריך ונמרח ולפזר בעדינות ובצורה שווה.
  • נכניס לתנור על 170 מעלות למשך כחצי שעה ואחרי זאת נקרר.

הערות וטיפים

לקישוט מומלץ לפזר שוקולד מריר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: מתכון בצק פריך

מה את עושה עם החלמונים המיותרים?
הפעם זרקתי לא נורא.
לא יוצא מתוק מדי?
לא, יוצא נחמד ובסדר ומאוד טעים.
אפשר לעשות אותו דבר רק בבצק שמים 4 חלמון ואת החלבון מקציפה ככה שלא זורקים כלום?
גם אפשרי.
נס קפה מגורען הולך?
עדיף שלא.
אפשר להשתמש בבצק פריך מוכן?
כן בטח שאפשר.
מתכון בצק פריך
צילום: טובה ניסים

רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: טובה ניסים

 

Similar Posts

12 Comments

  1. לכל מי ששאלה מה לעשות עם החלמונים, אפשר להקפיא בקופסה ולהשתמש לציפוי עוגות שמרים, בורקסים למיניהם, פשטידות…..

    1. היי יעל,
      אפשר להכין בצק פריך מקמח ללא גלוטן (מנופה לפני השימוש). הנה הדרך הנכונה לעבוד איתו:
      – מערבלים במיקסר או מעבד מזון את כל החומרים היבשים עם החמאה הרכה בטמפ' חדר לתערובת אחידה.
      – מוסיפים בהדרגה את כל החומרים הנותרים בכמה פולסים בלבד ומסיימים את תהליך ההכנה בלישה ידנית.
      – עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לחצי שעה.
      בהצלחה 🙂

3.17 from 6 votes (6 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements