מאכלי עדות | מתכונים לשבת | מתכונים נוסטלגיים | סרטוני הכנה | עוגות | עוגות סולת | עוגות פירות | פרווה
עוגת ספרה טריפוליטאית
קבלו מתכון פשוט וברור להכנת עוגה נהדרת וטעימה לפתיחת יום מקסים עם כוס קפה.
עוגת ספרה – עוגת סולת עם תמרים טריפוליטאית,
עוגה מדהימה שמבוססת על גרסת המקור של עוגת הספרה (safra) האהובה מהמטבח הצפון אפריקני.
עוגה נהדרת לפתיחת יום מקסימה עם כוס קפה. עוגה חורפית מושלמת שאין דברים כאלה. רוצו להכין!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגת ספרה טריפוליטאית
קבלו מתכון פשוט וברור להכנת עוגה נהדרת וטעימה לפתיחת יום מקסים עם כוס קפה.
לדרג
ציוד
כוס חד פעמי שתיה חמה
תבנית פיירקס מלבנית
המצרכים
- 3 ביצים
- ½ כוס סוכר
- 1 שקית אפייה ( ועוד כפית)
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- ¾ כוס שמן
- ½ כוס מיץ תפוזים
- גרידת תפוז
- ½3 כוסות סולת
- 1 כוס שקדים עם קליפה (לטחון דק)
- 4 גרגרי מיסטקה (יש בחנויות לתבלינים)
למילוי:
- 15 תמרים (מסוג מגהול)
- 1 כוס אגוזים (לטחון גס)
- ¼ כוס שקדים (לטחון גס)
- ½ כפית קינמון
לסירופ:
- ½1 כוסות סוכר
- ½3 כוסות מים
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- 1 פרוסה לימון (+ מיץ מחצי לימון)
- 1 פרוסה תפוז
- עלי עטרה (מעט)
- 1 כף דבש
אופן ההכנה
הכנת העוגה:
- מקציפים ביצים עם 1/2 כוס סוכר במשך כמה דקות ומנמיכים את מהירות המיקסר.
- נוסיף פנימה את השמן ונמשיך להקציף.
- לערבב בקערה את כל המצרכים היבשים להוסיף לקערת המיקסר יחד עם המיץ.
- להחליף לוו גיטרה ולערבב היטב ולהניח למנוחה כ 15 דקות.
- משמנים תבנית פיירקס מלבנית (המלצה: ניתן לשמן עם כף טחינה)
- שמים בתבנית 1/2 מכמות הבצק ולשטח עם הידיים.
- מערבבים היטב את מרכיבי המלית.
- מוסיפים את המלית ומיישרים אותה, אחר כך להוסיף את 1/2 הבצק ולהדק היטב.
- לעשות סימונים של מרובעים ולנעוץ שקד באמצע.
- מכניסים לתנור ואופים כ 30 דקות בערך על חום 180 מעלות (לבדוק שמקבלים צבע חום יפה).
הכנת הסירופ והמשך הכנה:
- מרתיחים על הגז את המים, סוכר, סוכר וניל, לימון, והתפוז.
- כשמתחיל לרתוח נוסיף גם את עלי העטרה ונבשל 15 דקות פחות או יותר.
- לאחר שמסמיך מעט ואז נוסיף את הדבש, נערבב היטב ומכבים את הגז ומקררים.
- מוציאים לעבור עם סכין על הסימונים ומוזגים את הסירופ.
- מכסים את העוגה עם נייר כסף ונותנים לה להתקרר כמה שעות לפני שחותכים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת ספרה
לגבי גרגרי מסטיקה מערבבים עם היבשים? צריך לכתוש אותם או לא? כן, להוסיף ליבשים לשים בין 2 כפיות למעוך אותם. |
חובה מסטיקה? אפשר בלי. |
את התמר מג׳עול לטחון או לפזר חתיכות מעל המסה יחד עם האגוזים? פשוט לחתוך קטנים אפשר לערבב עם האגוזים או לשים את התמרים ומעל את האגוזים. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.
עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!
מקור: עוגת ספרה מתכון מאת: שרה יוסף
סולת היא חיטה והעוגה הזו היא הכל חוץ מאשר ללא גלוטן.
היי אריאלה, נפלה טעות בהודעת הוואטסאפ שנשלחה, הכוונה הייתה למתכון הזה כאן שאם מכינים עם קמח תירס עבה יוצא ללא גלוטן. עמך הסליחה ובתיאבון!