| | | | | | |

עוגת ספרה טריפוליטאית 

קבלו מתכון פשוט וברור להכנת עוגה נהדרת וטעימה לפתיחת יום מקסים עם כוס קפה.
בהשראת: שרה יוסף
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
מתכון עוגת ספרה

עוגת ספרה – עוגת סולת עם תמרים טריפוליטאית,

עוגה מדהימה שמבוססת על גרסת המקור של עוגת הספרה (safra) האהובה מהמטבח הצפון אפריקני.

עוגה נהדרת לפתיחת יום מקסימה עם כוס קפה. עוגה חורפית  מושלמת שאין דברים כאלה. רוצו להכין!

ספר המתכונים של שרה יוסף

מתכון עוגת ספרה
צילום: שרה יוסף

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון עוגת ספרה

עוגת ספרה טריפוליטאית 

קבלו מתכון פשוט וברור להכנת עוגה נהדרת וטעימה לפתיחת יום מקסים עם כוס קפה.
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
לדרג
באדיבות: שרה יוסף

ציוד

כוס חד פעמי שתיה חמה
תבנית פיירקס מלבנית

המצרכים

  • 3 ביצים
  • ½ כוס סוכר
  • 1 שקית אפייה ( ועוד כפית)
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • ¾ כוס שמן
  • ½ כוס מיץ תפוזים
  • גרידת תפוז
  • ½3 כוסות סולת
  • 1 כוס שקדים עם קליפה (לטחון דק)
  • 4 גרגרי מיסטקה (יש בחנויות לתבלינים)

למילוי:

  • 15 תמרים (מסוג מגהול)
  • 1 כוס אגוזים (לטחון גס)
  • ¼ כוס שקדים (לטחון גס)
  • ½ כפית קינמון

לסירופ:

  • ½1 כוסות סוכר
  • ½3 כוסות מים
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 1 פרוסה לימון (+ מיץ מחצי לימון)
  • 1 פרוסה תפוז
  • עלי עטרה (מעט)
  • 1 כף דבש

אופן ההכנה

הכנת העוגה:

  • מקציפים ביצים עם 1/2 כוס סוכר במשך כמה דקות ומנמיכים את מהירות המיקסר.
  • נוסיף פנימה את השמן ונמשיך להקציף.
  • לערבב בקערה את כל המצרכים היבשים להוסיף לקערת המיקסר יחד עם המיץ.
  • להחליף לוו גיטרה ולערבב היטב ולהניח למנוחה כ 15 דקות.
  • משמנים תבנית פיירקס מלבנית (המלצה: ניתן לשמן עם כף טחינה)
  • שמים בתבנית 1/2 מכמות הבצק ולשטח עם הידיים.
  • מערבבים היטב את מרכיבי המלית.
  • מוסיפים את המלית ומיישרים אותה, אחר כך להוסיף את 1/2 הבצק ולהדק היטב.
  • לעשות סימונים של מרובעים ולנעוץ שקד באמצע.
  • מכניסים לתנור ואופים כ 30 דקות בערך על חום 180 מעלות (לבדוק שמקבלים צבע חום יפה).

הכנת הסירופ והמשך הכנה:

  • מרתיחים על הגז את המים, סוכר, סוכר וניל, לימון, והתפוז.
  • כשמתחיל לרתוח נוסיף גם את עלי העטרה ונבשל 15 דקות פחות או יותר.
  • לאחר שמסמיך מעט ואז נוסיף את הדבש, נערבב היטב ומכבים את הגז ומקררים.
  • מוציאים לעבור עם סכין על הסימונים ומוזגים את הסירופ.
  • מכסים את העוגה עם נייר כסף ונותנים לה להתקרר כמה שעות לפני שחותכים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת ספרה

לגבי גרגרי מסטיקה מערבבים עם היבשים? צריך לכתוש אותם או לא?
כן, להוסיף ליבשים לשים בין 2 כפיות למעוך אותם.
חובה מסטיקה?
אפשר בלי.
את התמר מג׳עול לטחון או לפזר חתיכות מעל המסה יחד עם האגוזים?
פשוט לחתוך קטנים אפשר לערבב עם האגוזים או לשים את התמרים ומעל את האגוזים.
מתכון עוגת ספרה
צילום: שרה יוסף

 


רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

 

מקור: עוגת ספרה מתכון מאת: שרה יוסף

Similar Posts

2 Comments

    1. היי אריאלה, נפלה טעות בהודעת הוואטסאפ שנשלחה, הכוונה הייתה למתכון הזה כאן שאם מכינים עם קמח תירס עבה יוצא ללא גלוטן. עמך הסליחה ובתיאבון!

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements