| | | | | | |

עוגת שוקולד חמה ב-10 דקות

קבלו מתכון פשוט וברור להכנת עוגה נוסטלגית רכה טעימה ונימוחה עם ארומת שוקולד עשירה.
בהשראת: חני קונאשוילי
ציון 4.36 על ידי 31 דירוגים
מתכון עוגת שוקולד

עוגת השוקולד הקלאסית היא העוגה הכי אהובה שיש שאף פעם לא מאכזבת. וכאשר מזדמן להכין עוגה חלומית זו תוך כלום זמן, אין סיכוי שמוותרים!

קבלו עוגת שוקולד חמה שמכינים ב-10 דקות בלבד, שתמיד מצליחה עם רכות ונימוחות מטריפה וארומת שוקולד עשירה זיגוג קרם שוקולדי עשיר.

עוגה קלה וקלילה שאופים במיקרו (אפשר גם בתנור) לקבלת קינוח שמתאים לכל מאורע וחגיגה. כי אין רגע שעוגת שוקולד לא עובדת בו.

ספר המתכונים של חני קונאשוילי

מתכון עוגת שוקולד
צילום: חני קונאשוילי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

מתכון עוגת שוקולד

עוגת שוקולד חמה ב-10 דקות

קבלו מתכון פשוט וברור להכנת עוגה נוסטלגית רכה טעימה ונימוחה עם ארומת שוקולד עשירה.
ציון 4.36 על ידי 31 דירוגים
לדרג
באדיבות: חני קונאשוילי

ציוד

תבנית אינגליש קייק מפיירקס / תבניות מתאימות למיקרו
כוס חד פעמית לשתייה חמה

המצרכים

לעוגה:

  • 3 ביצים
  • ¾ כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ¾ כוס שמן
  • 1 כוס קמח
  • 3 כפות קקאו
  • 3 כפות שוקולית
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 1 כוס מים רותחים

לקרם שוקולד:

  • 1 חפיסה שוקולד מריר / חלב (100 גרם )
  • ¼ כוס שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  • להכנת העוגה:
  • בקערה שמים את הביצים, סוכר, סוכר וניל, תמצית וניל, ושמן, ומערבבים היטב עם מטרפה ידנית או כך עץ.
  • לאחר ערבוב טוב, מוסיפים את הקמח, קקאו, שוקולית, אבקת אפייה, וכוס מים רותחים בהדרגה, ומערבבים הכל עד איחוד.
  • משמנים את התבנית ושמים במיקרו למשך 10 דקות.
  • לאחר מכן מוציאים ועושים חורים עם קיסם ושופכים את קרם השוקולד.
  • להכנת קרם השוקולד:
  • ממיסים את כל המרכיבים דקה במיקרו, מערבבים לקרם חלק ואז שופכים מעל לעוגה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת שוקולד

אפשר לאפות בתנור ולא במיקרו?
אפשרי לאפות בתנור על 160 מעלות למשך 25 או 20 דקות.
אפשר לאפות בתבנית פיירקס מרובעת?
אפשר בהחלט.
באיזה עוצמה לשים את המיקרו?
הכי גבוה.
אפשר בלי השוקולית? אין לי
תוסיפי עוד כף וחצי קקאו.

 


הבמה כולה שלכם:
מתכון עוגת שוקולד
צילום: גלית כהן קדוש

"ממש טעימה! אפיתי בתנור ולא במיקרו!"
גלית כהן קדוש

מתכון עוגת שוקולד
צילום: ברטה שושן

"מתכון מושלםםםם הכנתי גם!"
ברטה שושן


רק עוד דבר אחד אחרון!

הילדים בבית? זללו את הכל ועדיין מבקשים משהו טעים ומתוק? אל דאגה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

Similar Posts

28 Comments

  1. 5 stars
    אפיתי בתנור יצא מעולה מאמצת!! אני רוצה לאפות שוב אבל בתבנית חד פעמית הענקית, האם צריך להכפיל או לשלש את הכמויות? אודה לתשובה מהירה.

    1. היי רבקה,
      שמחים שנהנית מהעוגה!
      לתבנית ענקית, היינו ממליצים לשלש את הכמויות.
      בהצלחה!

  2. 4 stars
    העוגה מושלמת!!
    הכנתי מלא עוגות שוקולד וזאת הולכת להיות הקבועה !
    המשפחה שלי חיסלה הכל
    מתכון מעולה😋😋😋

  3. 5 stars
    עוגה מפתיעה, פעם ראשונה שאני מנסה עוגה במיקרו והתוצאה וואוו
    אף אחד לא האמין לי שזה במיקרו

    1. היי יהודית 🙂
      את השוקולד והשמנת שמרכיבים את הקרם פשוט להחליף במוצרים דומים בגירסת הפרווה. שמנת צמחית ושוקולד טבעוני.
      בהצלחה!

  4. אני רגישה לגלוטן איזה קמח מומלץ לעוגה הזו ,כי בדרך כלל לא מצליחה עם הקמחים ללא גלוטן

    1. היי סימון, במקום לנסות להחליף קמח היינו ממליצים דווקא על שני מתכונים מצויינים שלא מצריכים קמח בכלל, אם את אוהבת מרקם יותר עשיר אז לכי על מתכון עוגת שוקולד מטריפה, אם משהו פאדג'י אז עוגת שוקולד פאדג' ללא גלוטן, ואם דווקא בא לך עוגת שוקולד בחושה ללא קמח אז את יודעת כבר איפה ללחוץ. מקווים שעזרנו!

      1. היי אתי,
        כדי להפוך את העוגה הזו למשהו אחר, את יכולה להחליף את ה-3 כפות קקאו וה-3 כפות שוקולית ב-4 כפות שבבי קוקוס / אגוזי מלך / גרידת תפוזים / גרידת לימון וכן הלאה.
        במקום קרם השוקולד, את יכולה להכין קצפת ולשטח אותה מעל העוגה כשהיא מוכנה. על הקצפת אפשר לפזר קינמון או כל דבר אחר שאת אוהבת.
        בהצלחה 🙂

  5. אשמח לקבל את החומרים ואת דרכי ההכנה של עוגת השוקולד הנל( הכנה של 10 דקות כתוב) לא ניפתח?? תודה רבה

    1. היי תירזה, המתכון המלא רשום למעלה. אם עדיין לא הצלחת למצוא נשמח אם תצרפי צילום מסך מהטלפון שנוכל לעזור, תודה.

    1. היי שרונה, עוגות שוקולד במיקרו הן לא משהו חדש, ומאפשרות הכנה בקלות בלי לוותר על המרקם והטעם, ממליצים לך לנסות בחום!

    1. היי אביטל, לא ניסינו במתכון הספיציפי הזה אך בד"כ אם רוצים להמיר מתכון לשימוש בקמח כוסמין משתמשים באותה כמות קמח כוסמין ומפחיתים ב- 25% את כמות המים בהשוואה לקמח חיטה. בהצלחה!

4.36 from 31 votes (26 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements