מתכון לכוסמת מנצחת בתיבול מושלם
אנחנו יודעים שלא כולם מתים על כוסמת. משהו במראה שלה, בריח, לא תמיד עושה חשק, אבל מי שאוהב אותה כמעט ולא יכול להפסיק לזלול ממנה, כי תכלס מדובר באחד המאכלים הכי בריאים – היא מכילה ויטמינים ומינרלים, היא נטולת גלוטן, עשירה בחלבון ומתעכלת בקלות.
היום אנחנו מביאים לכם מתכון לכוסמת מ-ע-ו-ל-ה, שעם תיבול מדויק והמון בצל מטוגן, תזכיר לכם מרקם של פתיתים רכים וטעימים, אבל תיתן לכם המוןןןן בריאות בפה בסיר אחד ובהכנה קלה.
הרעיון הוא קודם כל להשתמש בכוסמת ירוקה ולא חומה, כי היא טבעית יותר, עדינה וגם בריאה יותר, וטעימה יותר כי היא עוברת סוג של עישון או טיגון באש. מוסיפים לה המון בצל מטוגן, רסק עגבניות או עגבניות קלופות, כוסברה רעננה או אפילו שברי אגוזים קריספיים או פטריות – מבשלים קצרות ומקבלי תבשיל כוסמת מהביל ועשיר, המושלם לכל תוספת לצד סלט או מנה בשרית עיקרית.
למה באמת כדאי לכם: מתכון לכוסמת
- מתכון לכוסמת עשיר בטעמים של בצל מטוגן, עגבניות, כוסברה רעננה או אפילו שברי אגוזים קריספיים או פטריות עסיסיות
- הכינו בקלות מתכון לכוסמת ותיהנו ממנה סופר בריאה, נטולת גלוטן ועשיר בוויטמינים מבורכים
שורה תחתונה: תוספת מעולה לצד סלט, בשר, דגים עוף או ירקות מוקפצים
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? מתכון לכוסמת
מתכון לכוסמת מנצחת בתיבול מושלם
המצרכים
- 2 כוסות כוסמת ירוקה
- 4 כוסות מים
- 2 בצל
- עגבניות קלופות או רסק
- פטריות / אפונה / קוביות בטטה
- מרק עוף
- שמן זית
- מלח לפי טעם
- פלפל שחור
אופן ההכנה
- נטגן היטב את הכוסמת במעט שמן, נוסיף 4 כוסות מים, תבלינים כל תוספת שרוצים - עגבניות, פטריות, בצל מטוגן ועוד. נערבב ונבשל עד שמוכן
הערות וטיפים
- אם שאלתם מה עוד אפשר לשים בתבשיל כוסמת, אז התשובה היא כל מה שרוצים וטעים לכם - בצל מטוגן, מרק עוף, עגבניות/ עגבניות מרוסקות למחית, פטריות, בטטה, אפונה, קוביות בטטה, כוסברה, פפריקה אדומה מתוקה או חריפה, קצת סילאן, ועוד
שאלות נפוצות: כוסמת ירוקה
רעיונות לבישול מתכון לכוסמת? בעבר סבתות היו שוטפות היטב את הכוסמת, ייבשו, ערבבו אותה עם חלבון ביצה, ובסיר כבד אידו את הכוסמת עם הביצה, הוסיפו מלח ומים ובישלו מכוסה. יצא מעדן |
מה עוד אפשר לשים בתבשיל כוסמת? כל מה שרוצים – בצל מטוגן, מרק עוף, עגבניות/ עגבניות מרוסקות למחית, פטריות, בטטה, אפונה, קוביות בטטה, כוסברה, פפריקה אדומה מתוקה או חריפה, קצת סילאן |
למה לא כוסמת חומה? כוסמת חומה היא קלוייה עם ערכים תזונתיים נמוכים בהשוואה לכוסמת ירוקה. הכוסמת הירוקה יותר עדינה וגם בריאה יותר, וטעימה יותר. היא עוברת סוג של עישון או טיגון באש ולא מסריחה מבשלים בדיוק אותו הדבר, והטעם והריח נפלאים. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
לפני שאתם מתנפלים על תבשיל כוסמת ירוקה – הקדימו להכין עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.
עוד מתכונים מעניינים באתר
מקור: סימה באזוב
המתכון יצא טעים. אבל הכוסמת יצאה דביקה. אפשר לשים זמני בישול מדוייקים?
היי אודי,
האמת היא שהכי בטוח מבחינת זמנים זה ללכת לפי מה שכתוב באריזה. ככה בוודאות הכוסמת תצא מדויקת.
בהצלחה!