עוגת שוקולד מהירה בחושה וגבוהה
מתכון קל ופשוט להכנת עוגת שוקולד טעימה ונימוחה מ- 4 ביצים לקבל 20 ס״מ גובה!
מתכון עוגת שוקולד מהירה ונימוחה מ- 4 ביצים נקבל 20 ס״מ גובה – זה נדיר!
עוגת השוקולד הזאת, שזכתה להכי הרבה צפיות ברשת, נימוחה ואוורירית,
ללא הפרדה, ללא מיקסר ובפחות מחמש דקות הכנה!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
עוגת שוקולד מהירה בחושה וגבוהה
מתכון קל ופשוט להכנת עוגת שוקולד טעימה ונימוחה מ- 4 ביצים לקבל 20 ס״מ גובה!
לדרג
ציוד
תבנית אינגליש קייק רחבה
כוס חד פעמית לשתייה חמה
המצרכים
- ¾ כוס שוקולית
- 3 כפות קקאו
- ¼1 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
- ½ כוס סוכר
- 4 ביצים
- ¾ כוס שמן
לגנאש:
- 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
- ½2 חפיסות שוקולד מריר / שוקולד חלב (250 גרם)
- 1 כף שמן
להרטבת העוגה:
- 1/2 כוס מים חמים מהולים יחד עם כף נס קפה וכף סוכר
אופן ההכנה
- בקערה מערבבים את הקמח המנופה עם האבקת אפיה, יחד עם הסוכר.
- מנפים את השוקולית ואת הקקאו עד שאין גושים יותר.
- מוסיפים את החומרים היבשים ומערבבים הכל ביחד היטב.
- מוסיפים לקערה שמן,ביצים, וחצי מכמות השמנת המתוקה ומערבבים עד לקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
- מכניסים לתנור, ואופים בחום 190 מעלות.
להרטבת העוגה והכנת הגנאש:
- מכינים חצי כוס מים רותחים יחד עם כפית נס קפה וכף סוכר.
- ממיסים במיקרו בפולסים את חצי מכמות השמנת המתוקה שנותרה עם שוקולד המריר וכף של שמן.
- כשמוציאים את העוגה מהתנור, מרטיבים אותה עם תערובת הנס קפה.
- מחכים כ- 5 דקות כדי שהעוגה תספוג את הנס קפה.
- בעוד העוגה חמה, שופכים את גנאש השוקולד מעל.
- מקשטים עם אגוזים גרוסים או מסוכרים, קוקוס או סוכריות צבעוניות או כל קישוט שבא לכם.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת שוקולד בחושה
במקום שמנת מתוקה מה ניתן להחליף? שמנת צימחית של ריץ'. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עוגת שוקולד פרווה חובה כל שבת
- פשטידת תפוחי אדמה מנצחת
- עוגת זברה בחושה מרשימה (סרטון הכנה)
- קציצות בשר טחון של אמא
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לשבת מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: דורית כהן
הכנתי עוגת השוקולד המהירה ..ובמקום קמח רגיל ..השתמשתי בקמח כוסמין …יצא נהדר כל כך טעים וממש מומלץ