כדורי טחינה ללא גלוטן (כדורי חלבה)
מחפשים קינוח בריא, טעים ושלא ימאס לעולם? רוצים מעדן מתוק חבל על הזמן בכלום זמן? בואו להכין בקלילות כדורי טחינה מופלאים
נכון, כדורי טחינה מוכרים אצל חלקכם גם בשם כדורי חלבה, אבל לא משנה איך תקראו להם הם תמיד תמיד יפנקו בביס חלומי רך וממכר בעונג טעמים עשיר של טחינה סמיכה, סילאן ענוג ושברי אגוזים לקריספיות מושלמת.
כדורי טחינה מושלמים לכל מי שחולה על מתוק, שקצת נמאס לו מתמר עם אגוז, ושעדיין רוצה משהו גם בריא, גם טבעוני וגם ללא גלוטן ליד הקפה של הבוקר…
למה באמת כדאי לכם:
- כדורי טחינה המוכרים גם בשם כדורי חלבה, תמיד יפנקו אתכם בביס חלומי, רך וממכר
- מתכון קליל וקצרצר של כדורי טחינה מתקתקים עם עושר טעמים של טחינה סמיכה, סילאן ענוג ושברי אגוזים לקריספיות מושלמת
שורה תחתונה: גם בריא, גם טבעוני וגם ללא גלוטן, אין כמו כדורי טחינה ליד הקפה של הבוקר…
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים?
כדורי טחינה ללא גלוטן (כדורי חלבה)
ציוד
המצרכים
- כוס חד״פ טחינה גולמית (שומשום מלא)
- 2 כפות סילאן 100% טבעי
- ¼ כוס שברי אגוזים
אופן ההכנה
- נשים בקערה את כל המצרכים, מערבבים לתערובת אחידה ובסוף מוסיפים כף קוקוס טחון שיתרום לאיחוד התערבות.
- נכניס למקפיא ל-30 דקות, נכין קערה קטנה עם מים וקערה עם קוקוס טחון, נרטיב את הידיים ונשאיר אותן לחות כדי שהתערובת לא תידבק לכם לידיים.
- נקרוץ מהתערבות ונגלגל לכדור ונטבול בקוקוס. (אם זה מתחיל להידבק לידיים, תוסיפו עוד כף קוקוס טחון ותקפיאו עוד קצת)
- אחרי שזה מוכן נכניס למקפיא ושם נשמור את הכדורים ונשלוף כל פעם כשרוצים
הערות וטיפים
- חשוב לאחסן תמיד במקפיא כי טחינה נמסה בתוך כמה דקות
הבמה כולה שלכם:
"זה אסון כמה שזה טעים. כדורי רפאלו בגירסה בריאה"
עדי דימרי
רק עוד דבר אחד אחרון!
לפני שאתם מתנפלים על כדורי טחינה מתוקים וממכרים, למה לא לנסות עוד כמה מנות קלות, מצוינות ומלאות בריאות.
מקור: נעמי ששון
כמה כדור טחיה נוצרו?
היי יהודית,
בסביבות 20, תלוי בגודל שאת מכינה.
בהצלחה!
שפו???
מתכונים על טהרת הבריאות ???
מצפה לעוד ….
היי אסתר,
תודה רבה על הפרגון, מעריכים מאוד ומקשיבים למה שאת אומרת 🙂
אנחנו מניחים שאת כבר חברה בקבוצת הוואטסאפ שלנו מתוקים green, אבל במקרה את עוד לא שם, תוכלי ללחוץ כאן ולהצטרף!
אילו שברי אגוזים מומלץ ?
היי עדי,
איזה שאת הכי אוהבת, הם יהיו טעימים לא משנה איזה סוג של אגוזים שמים.
בהצלחה 🙂