כרוב ממולא - הכי טעים שיש
כרוב ממולא במילוי אורז, שאפשר להכין גם במילוי בשר טחון ולא משנה איך מכינים, זו מנה משגעת!
ממולאים הם חולשה שלי ולא משנה איפה תהיה לי הזדמנות לאכול אותם, הם הראשונים שאני בוחרת לאכול. אז אם אתם כמוני ואם אתם מוצאים את עצמכם קונים כרוב ממולא בדוכני שוק האוכל של שישי, קבלו מתכון שלא תפסיקו להכין!
מתכון פשוט, שמתאים גם לצמחונים ולטבעונים, ואפשר להכין גם עם בשר טחון. כך או כך, כל ממולא יוצא דוגמן והטעם עשיר וממכר שאפשר לאכול אותם כמו פיצוחים! זו מנה שאסור לפספס!
למה באמת כדאי לכם: כרוב ממולא
- מתכון פשוט שכולם יכולים להכין בבית, שיגרום לכם להפסיק לקנות!
- כרוב ממולא שאפשר להכין צמחוני או בשרי ותמיד יוצא טעים!
- מנה מושלמת להגשה לצד בירה וחמוצים, שתמיד כיף לנשנש!
- כל כך טעים שאפילו הקנויים לא מגיעים לרמת טעם עשירה כזו!
שורה תחתונה: כשמדברים על שבירת שגרה, כרוב ממולא שובר את השגרה בגדול וממש קל להכנה!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
כרוב ממולא - הכי טעים שיש
ציוד
המצרכים
- 1 כרוב בלאדי גדול / 2 רגילים
למילוי:
- ½ קילו בשר טחון
- 4 בצל יבש
- 4 עגבניות
- 3 כוסות אורז עגול
- ½ חבילה כרפס (קצוץ)
- 2 חבילות רסק עגבניות (200 גרם - 2 חבילות קטנות)
- מלח (קורט)
- פלפל שחור (מעט)
- בהרט
לרוטב:
- 2 חבילות עגבניות (200 גרם - 2 חבילות קטנות)
- 1 כוס מים חמים
- מלח (קורט)
- סוכר (מעט)
- מלח לימון (מעט )
- חוואג׳ למרק (מעט )
- 3 כוסות מים רגילים
אופן ההכנה
- נחתוך את הכרוב ל4 נוציא את הגזע עם סכין.
- להכניס לשקית קוקי ולמקרו כל רבע כרוב על 7 דקות, לפתוח השקית ולהניח אותם על מסננת.
למילוי:
- להניח בקערה חצי קילו בשר טחון (אני עשיתי בלי בשר).
- לחוד נטגן 4 בצל יבש קצוץ דק במחבת עם כמות טובה שמן.
- כשמזהיב להוסיף 4 עגבניות חתוך דק כמו לסלט ולהמשיך לטגן ביחד עוד כ 10 דקות עד שגם העגבניות מטוגנות ומשנות צבע.
- לצנן 10 דקות לשפוך על הקערה עם כל השמן על הבשר (לצמחונים לשפוך לקערה נקיה בלי בשר).
- להוסיף 3 כוס חד פעמי אורז עגול שטוף ומסונן, חצי חבילה כרפס קצוץ, 200 גרם רסק עגבניות מלח פלפל שחור ובהרט (תבלין קובה) לערבב היטב היטב.
- לקחת עלים מהכרוב למלא ולגלגל (לא חייב לסגור את 2 הצדדים אל דאגה זה לא יוצא בבישול) לא צריך עלים כל כך גדולים,(בעיני הקטנים יותר יפים ומגרים יותר).
- לרפד בכמה עלים שמיותרים (הקטנים שנישארו) את הסיר בתחתית למטה(סיר רחב)ולהניח מעליהם את גלילות הכרוב ממולא ומעל לפזר עוד 3-4 עלים ריקים כמו כיסוי.
להכנת הרוטב:
- בקערה נמיס 200 גרם רסק עגבניות עם כוס מים חמים.
- נוסיף מלח סוכר מעט מלח לימון ומעט חוואג׳ל מרק לערבב ולהוסיף עוד 3 כוס מים רגילים לשפוך מעל הכרוב עד לכיסוי בלבד.
- לתת רתיחה על הגז ולאחר רתיחה לסגור ולהדק עם נייר כסף וכמה חורים במזלג (חובה להוצאת האדים).
- נכניס לתנור על חום של 180 מעלות לשעה ורבע.
רק עוד דבר אחד אחרון!
בחורף, סתיו או קיץ – לפעמים כל מה שרוצים זה להישאר במיטה, להתפנק עם אוכל מנחם, וזהו – כי מגיע לכם!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- מרק שעועית קלאסי וטעים
- סופלה שוקולד פרווה מנחם
- מרק ירקות מושלם להצטננות
- מרק כתום מנחם ויפייפה
- מרק אפונה מיוחד ובריא
בא לכם עוד? עשרות מתכונים מנחמים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: טלי אדרי