חטיף פצפוצי אורז ושוקולד
חטיף פצפוצי אורז עם שוקולד וקרמל! מתכון לחטיף ביתי משגע, ממכר ומפנק שחייבים להכין ולטעום!
לפעמים עולה בנו תחושה נוסטלגית וחשק לחטיפים של פעם, שלאט־לאט נעלמים מהמדף, וגם אם הם קיימים עדיין, לא תמיד מתחשק לנו לצאת לקנות. לשם כך בדיוק יש לנו מתכון המזכיר את חטיף פסק זמן, אבל טעים בהרבה!
מתכון פשוט שכולם יכולים להכין ותקבלו חטיף מטריף ומפנק שיעשה לכם את היום! חטיף פצפוצי אורז ושוקולד, עשיר בכמה סוגי שוקולד ומכיל גם ממרח פסק זמן וקרמל וכל הטוב הזה בחטיף אחד!
למה באמת כדאי לכם:
- חטיף שוקולד משגע שלא תמצאו כזה בשום חנות!
- מתכון פשוט שכולם יכולים להכין בבית בלי בעיה!
- כל כך טעים וממכר שאתם חייבים להכין כמות כפולה!
- חטיף פצפוצי אורז עם טעם נוסטלגי שמעלה חיוך!
שורה תחתונה: המציאות יכולה להיות מאתגרת, תכינו חטיף פצפוצי אורז ושוקולד שימתיק לכם את השבוע!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
חטיף פצפוצי אורז ושוקולד
ציוד
המצרכים
לשכבה 1:
- 2 חפיסות שוקולד חלב (200 גרם )
- 1 חפיסה גרם שוקולד מריר (100 גרם )
- ¼ כוס ממרח פסק זמן (100 גרם)
- ½1 פצפוצי אורז (60 גרם )
- מלח (קורט )
לשכבה 2 קרמל:
- ¼1 כוסות סוכר (פחות כף - 240 גרם )
- שמנת מתוקה (120 מ"ל - מחוממת )
- 1 חבילה חמאה רכה (100 גרם )
- מלח (קורט )
לציפוי שוקולד:
- 3 חפיסות שוקולד חלב (300 גרם )
- 4 כפות שמן
לזיגוג:
- 2 כפות ממרח פסק זמן
אופן ההכנה
להכנת שכבה 1:
- ממיסים במיקרו או בבן מארי 2 סוגי השוקולדים, מוסיפים ממרח "פסק זמן" וקורט מלח ומערבבים.
- מוסיפים את פצפוצי האורז ומערבבים היטב עד שכל הפצפוצים מכוסים בשוקולד.
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- משטחים ומהדקים את התערובת לשכבה אחידה. שומרים במקפיא.
להכנת שכבה 2 - הקרמל:
- מחממים סוכר בסיר שטוח על להבה בינונית וממתינים עד שהסוכר נמס ומתחיל לשנות את צבעו לענברי. (לא מערבבים את הסוכר בעזרת כף אלא על ידי סיבוב הסיר)
- ברגע שכל הסוכר נמס, מוסיפים בעדינות את השמנת המחוממת וטורפים בזריזות בעזרת כף עץ.
- מסירים מהאש, מוסיפים חמאה רכה ומערבבים עד שנוצר רוטב קרמל חלק.
- שופכים מעל הפצפוצים ומקפיאים שעתיים או יותר, חותכים למלבנים.
להכנת הציפוי:
- ממיסים שוקולד חלב, מוסיפים שמן וטובלים את החטיפים הקפואים.
להכנת הזיגוג:
- ממיסים כמה שניות 2 כפות ממרח פסק זמן, מעבירים לשקית זילוף.
- גוזרים נקודה בקצה ומזלפים מעל החטיפים המוכנים.
שאלות נפוצות: חטיף פצפוצי אורז
את עושה יחידות או חותכת שזה מוכן? חותכת. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
שבועות? אירוח חלבי? כל הפינוקים החלביים שתדמיינו – עלינו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- קיש פטריות פשוט וקל
- עוגת גבינה קרה מרעננת
- סלט פסטה חלבי צבעוני
- כדורי כנאפה מטריפים
- בצק לפיצה שחובה להכיר
- בורקס גבינה הכי קל שיש
בא לכם עוד? עשרות מתכונים חלביים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!