פונדנט שוקולד מעלף
עוגת שוקולד אישית משגעת עם שוקולד חם, נמס וחלומי!
הקינוח הקלאסי ביותר שכולנו התאהבנו מאז הילדות ולא יכולנו להפסיק לאכול.
פונדנט שוקולד – עוגת שוקולד אישית חמה עשירה שמשדכים עם אבקת סוכר ומלית מושחתת של שוקולד נמס וחלומי.
מגישים עם קצת אגוזים וכדור שמנמן של גלידה מנחמת בצד, ויש לכם קינוח שמטריף את כל מי שטועם!
פונדנט שוקולד – עוגת שוקולד אישית חמה עשירה שמשדכים עם אבקת סוכר ומלית מושחתת של שוקולד נמס וחלומי.
מגישים עם קצת אגוזים וכדור שמנמן של גלידה מנחמת בצד, ויש לכם קינוח שמטריף את כל מי שטועם!
אז איך מכינים? הקליקו לסרטון הכנה
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
המצרכים
- 200 גרם שוקולד מריר
- 200 גרם חמאה
- 150 גרם סוכר לבן (כמעט כוס)
- 4 ביצים + 4 חלמונים
- 150 גרם קמח (כוס וקצת)
- רבע כוס קקאו (לא חובה אבל מוסיף מאוד)
- מלח
- שוקולד לבחירתכם למילוי
אופן ההכנה
- נמיס את החמאה והשוקולד במיקרו בפולסים של חצי דקה.
- במיקסר או במטרפה ידנית נקציף את הביצים, החלמונים והסוכר עד שמקבלים תערובת אוורירית בהירה עם בועות (בערך 2 דקות במיקסר על מהירות בינונית-גבוהה)
- נערבב את החומרים היבשים בקערה (קמח, מלח וקקאו)
- נערבב את תערובת החמאה והשוקולד עם תערובת הביצים.
- נקפל לבפנים את החומרים היבשים.
- נמרח את התבניות בחמאה ונמזוג כ3/4 מהתבנית.
- נשים קוביות שוקולד שבוחרים במרכז כל תבנית.
- נאפה על 180 מעלות למשך כ-10 דקות עד שהחלק החיצוני אפוי והפנימי עדיין נוזלי.
- טיפ קטן - אפשר לנענע את התבנית בעדינות, החלק הפנימי אמור להתנועע מעט.
- נוציא מהתנור, נהפוך את העוגה לצלחת, נפזר מעט אבקת סוכר וקקאו.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
הבמה כולה שלכם:
"מטורף לגמרי!"
טליה אוחיון
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
רק עוד דבר אחד אחרון!
המתכון הזה הוא חלק מאוסף קינוחים מושלמים. אל תפספסו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
הפוסט המקורי: פונדנט שוקולד מעלף – אורי טרבלסי