עוגת מיץ תפוזים אוורירית
עם מרקם ענני שמתמוסס בפה בטעם מושלם שאי אפשר לעמוד בפניו!
לפעמים הפשטות מנצחת, ואין פשוט יותר מהעוגות הנוסטלגיות בטעם של פעם שאפשר להכין בשיא הקלות!
קבלו מתכון לעוגת מיץ תפוזים קלאסית שתמיד יוצאת מוצלחת ואוורירית במרקם ענני שמתמוסס בפה, עם טעם עשיר וחמוץ בעדינות, וסירופ מפנק המשדרג את העוגה ברמות.
עוגה קלה מאוד להכנה שכל בשלן מתחיל יכול להכין בעיניים חצי עצומות. מכינים לצד כוס תה חמימה ונהנים מטעמים מענגים לצד ריחות מעלפים של פרדס!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
ציוד
תבנית חד פעמית מרובעת בינונית / עגולה 22-24
כוס מדידה אוניברסלית
המצרכים
לעוגה:
- 3 ביצים מופרדות
- 1 ½ כוסות סוכר (300 גרם)
- 300 גרם קמח תופח (2 כוסות + 2 כפות)
- ½ כוס שמן (120 מ"ל)
- 1 כוס מיץ קלמנטינות / מיץ תפוזים
לסירופ:
- ½ כוס מיץ קלמנטינות / מיץ תפוזים
- ½ כוס סוכר
אופן ההכנה
- מקציפים את החלבונים ביחד עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
- לאחר מכן, מוסיפים את החלבונים ומקציפים, ואז מוסיפים את שאר המצרכים בהדרגה.
- מעבירים לתבנית, ומכניסים לאפייה רגילה על חום בינוני למשך 40-45 דקות בערך.
- מכינים את הסירופ בעודה העוגה בתנור, ושופכים אותו לאחר אפייה על העוגה בעודה חמה.
- אפשר להוסיף לעוגה קוקוס למי שאוהב, ואפשר גם לפזר מלמעלה זה מוסיף המון לנראות ולטעם.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: עוגת מיץ תפוזים
אם רוצים להוסיף קוקוס לעוגה, כמה להוסיף? חצי כוס בערך. |
הבמה כולה שלכם:
"פשוט יצאה מעולה!"
לימור סויסה
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!
עוגה מוצלחת! טעימה גבוהה ואוורירית מומלץ ביותר!!!
היי אורית,
כיף גדול! נשמח גם לראות תמונות בקבוצה אם את מצלמת 🙂
אין מכינים את הסירופ?
היי שפרה,
מכינים בסיר קטן על אש הכי נמוכה ומערבבים עד לאיחוד.
בהצלחה
העוגת תפוזים הכי מוצלחת שעשיתי עד כה! שלמות!!! ככה ספוגית גבוהה ממכרת בטירוף מומלץץץץ