| | |

עוגת תפוזים של פעם מושלמת

מתכון עוגות טורט תפוזים אישיות, עוגות טורט תפוזים אישיות מהמטבח הגיאורגי .
בהשראת: מרינה צ'יאנורוב
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
עוגת תפוזים של פעם

עוגת תפוזים משגעת מהמטבח הגיאורגי! מתכון פשוט להכנת עוגת טורט תפוזים עם קרם פטיסייר!

לעוגות תפוזים יש ארומה מרעננת שתמיד עושה חשק לאכול אותן ואם אתם אוהבים עוגת תפוזים של פעם, אז המתכון הזה שמגיע היישר מהמטבח הגרוזיני הוא מתכון שאתם חייבים לנסות!

מתכון לעוגות אישיות, עם מראה חגיגי ומרשים וטעם משגע המשלב את טעם התפוז וקרם פטיסייר. כל ביס פינוק אמיתי! ניתן להכין אותן גם פרווה ולהתפנק בהן לאחר ארוחת השבת! זה מתכון שאסור לפספס!

עוגת תפוזים של פעם
צילום: מרינה צ'יאנורוב

למה באמת כדאי לכם: עוגת טורט

  • מתכון פשוט וברור שכולם יכולים להכין בבית בקלות ותמיד יוצא טוב!
  • עוגת תפוזים מפנקת יותר מכל מתכון דומה שתמצאו ברשת!
  • ניתן להכין את העוגות גם פרווה ולהגיש לאחר ארוחה בשרית!
  • עוגות בהגשה אישית, עם מראה חגיגי שיוסיפו לאווירה בכל עת!

 

שורה תחתונה: אם אתם אוהבים עוגת תפוזים וסברינה, המתכון הוא כמו הכלאה של השתיים. משהו מיוחד!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת תפוזים של פעם

עוגת תפוזים של פעם מושלמת

מתכון עוגות טורט תפוזים אישיות, עוגות טורט תפוזים אישיות מהמטבח הגיאורגי .
ציון 4.50 על ידי 4 דירוגים
לדרג
באדיבות: מרינה צ'יאנורוב

ציוד

מיקסר
כוס מידה אוניברסלית
תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • 8 ביצים מופרדות
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס שמן
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • 1 כוס מיץ תפוזים / לימון (אני הכנתי עם מיץ לימון)
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 2 כוסות קמח (ספל קפה)
  • גרידת לימון (מחצי לימון)

קרם מבושל בטעם גאורגי:

  • 1 ליטר חלב
  • 1 כוס סוכר
  • 8 כפות קמח
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
  • ½ חבילה חמאה (50 גרם )
  • 4 חלמונים

מילוי:

  • 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 1 כוס חלב

אופן ההכנה

  • בקערה אחת שמים כוס סוכר ו 7 כפות קמח ו2 שקיות סוכר וניל ונערבב.
  • בקערה שנייה נערבב 4 חלמונים ונוסיף כוס חלב ולטרוף להוסיף את הקמח והסוכר ולערבב שלא יהיה גושים.
  • את כל החלב שנישאר נשים לתוך סיר על אש גבוהה לערבב עד שמסמיך ורותח.
  • ננמיך לאש נמוכה ונמשיך לערבב כ 5 דקות נוספות.
  • להוסיף 50 גרם חמאה וכפית וודקה.
  • נכבה את הגז וניתן לזה להתקרר קצת ולאחר מכן נערבל עם מיקסר הידני.
  • לחמם תנור ל180 מעלות
  • להקציף במיקסר את החלבונים עד לקבלת קצף כמו שלג.
  • להוסיף סוכר וסוכר וניל בהדרגה עד שמתקבל קצף גמיש.
  • להוריד את מהירות המיקסר ולהוסיך אחד אחד את החלמונים שמן ומיץ
  • להנמיך למהירות הכי איטית ולהוסיף בהדרגה את הקמח ואבקת אפיה ואת גרידת הלימון.
  • לוקחים תבנית מרובעת או עגולה גדולה לרפד בנייר אפיה ולהתיז קצת שמן.
  • לאפות על חום של 180-170 כ- 20 דקות לבדוק עם קיסם שזה מוכן כל היופי בעוגיות האלה שהם בצבע בהיר.
  • להכין את הקרם המבושל ולקרר או להקציף את השמנת מתוקה עם הפודינג וחלב ולקרר את העוגה.
  • בעזרת רינג או כוס לקרוץ את העוגה ועם השאריות לפורר עם מעבד מזון.
  • לחתוך את העוגיות לחצי ולסדר במגש.
  • לשים על החצי 2 כפות קרם ולכסות ולמרוח בשכבה דקה מסביב בצדדים ומעל ולפזר את הפירורים על כל העוגייה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

עוגת תפוזים של פעם
צילום: מרינה צ'יאנורוב
עוגת טורט
צילום: מרינה צ'יאנורוב
עוגת טורט
צילום: מרינה צ'יאנורוב

שאלות נפוצות: עוגת תפוזים של פעם

החלבונים מקציפים את כל ה 8?
כן מקציפים 8 חלבונים לחוד.
לקרם פרווה מה המתכון?
קרם מבושל במקום חלב תעשי עם מים אבל זה לא ממש טעים כמו חלבי.
זו בעצם עוגת טורט אישית עם קרם פטסייר או פודינג?
כן קלה מאוד וטעימה.

 


הבמה כולה שלכם:
עוגת טורט
צילום: נטלי רחמנוב
עוגת תפוזים של פעם
צילום: מאיה לוי

 


רק עוד דבר אחד אחרון!

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

מקור: עוגת תפוזים מתכון מאת: Marina Chianurov

Similar Posts

4.50 from 4 votes (4 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements