עוגת שיש נוטלה מעלפת
עוגת שיש נוטלה מפנקת ברמות בלתי מוסברות! מתכון פשוט, ללא הפרדת ביצים, של עוגת שיש בחושה עם שוקולד נוטלה שאף אחד לא יוכל לסרב לה!
מי שלטעמו עוגות השיש הפשוטות קצת יבשות, חייב לטעום את העוגה הזו! עוגה במרקם משגע, עשירה בשוקולד נוטלה ומפנקת במיוחד! מושלמת להגשה לצד כוס שתייה חמה ואין יותר מפנק מזה!
מתכון קל וללא הפרדת ביצים וכולם יכולים להכין בבית בכלום מאמץ! עוגת שיש נוטלה מעלפת, שמכינים ללא שמן ויוצאת במרקם מענג שאין בעוגה פשוטה. תכינו ותיהנו – באחריות!
למה באמת כדאי לכם: עוגת שיש בחושה
- מתכון קל ביותר, ללא הפרדת ביצים, וכל אחד יכול להכין בבית!
- עוגת נוטלה בחושה מפנקת יותר מכל עוגת שיש אחרת שתכינו!
- עוגה משגעת ומרשימה למראה שכיף להגיש גם באירוח!
- כל כך טעימה, שלא תפסיקו להכין אותה בכל הזדמנות שתהיה!
שורה תחתונה: כשרוצים להתפנק בכלום זמן וכלום מאמץ,מכינים עוגת שיש עם שוקולד נוטלה ומתפנקים!
עוגת שיש נוטלה מעלפת
ציוד
המצרכים
- 1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל )
- 2 ביצים
- ⅔ כוס סוכר
- 1 כוס קמח תופח
- 4 כפות נוטלה
אופן ההכנה
- מקציפים יחד שמנת מתוקה , ביצים , סוכר וקמח יחד כ 3 דקות.
- 1/3 מהבלילה מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת.
- ושופכים מעל את התערובת המעורבת עם הנוטלה.
- יוצרים עם מזלג מספר פעמים את הספרה 8 ליצירת מראה שיש.
- אופים בתנור על חום שעה, עד שקיסם יוצא יבש.
שאלות נפוצות: עוגת שיש נוטלה
המתכון זה לתבנית אינגליש אחד בלבד? בול. |
אפשר קמח רגיל ואבקת אפיה? על כל כוס קמח שמים 1 כפית אבקת אפיה. |
בלי שמן? רק לשמן את התחתית, בבלילה עצמה אין. |
כשמקציפים שמנת מתוקה עם ביצים, צריך ביצים שלמות או רק לחלמון? ביצים שלמות. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עוגת שוקולד פרווה חובה כל שבת
- פשטידת תפוחי אדמה מנצחת
- עוגת זברה בחושה מרשימה (סרטון הכנה)
- קציצות בשר טחון של אמא
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לשבת מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: Topaz Fraim
היי 🙂
תודה על המתכון?
ההקצפה מחייבת מיקסר / שניתן ידנית?
תודה,
אפרת
היי אפרת, אפשר לנסות ידנית אך להקפיד לטרוף ממש מהר, עדיף ונוח יותר עם מיקסר אם יש, בהצלחה ובתיאבון!
איך שומרים אחרי האפייה?
היי ציפי, תלוי כמה מהר אוכלים את העוגה. בד"כ ניתן לשמור עוגת שוקולד בטמפרטורת חדר 1-2 ימים, ובמקרר היא תחזיק מעמד עד שבוע. בהצלחה ובתיאבון!
אפשר להכין ללא מיקסר? בבחישה ידנית?
היי שני,
אפשר בהחלט, אך ההקצפה במיקסר נותנת לעוגה מרקם אוורירי יותר.
בהצלחה 🙂