כרובית מטוגנת או אפויה מעלפת ויפה
לא, לא טעיתם! גם אנחנו ראינו כאן בתמונה איזה נתח שניצל עסיסי, אבל מבט קרוב יותר הפגיש אותנו עם מנה מהממת של כרובית מטוגנת או אפויה שנראית בול כמו שניצל, וגם עסיסיות ובשרניות בדיוק כמוהו…
אז בתנור או במחבת, עם שומשום או בלי, מה זה משנה כשעל הצלחת נוחתות מניפות כרובית מטוגנת יפהפיות, רכות ונמסות מבפנים, קריספיות ושחומות כמו שצריך מבחוץ, ועטופות בעושר טעמים עמוק וממכר!
ההכנה שלהן קלילה, בישול קצר, טבילה בבלילה ובציפוי, ולתנור או למחבת. בזמן הזה חתכו כמה ירקות טריים, הכינו כמה מתבלים טעימים ותתחילו להתענג על מנת כרובית מטוגנת נהדרת, מזינה ומלאת בריאות
למה באמת כדאי לכם:
- כרובית רכה ונמסה מבפנים, קריספית ושחומה מבחוץ, ועטופה בעושר טעמים עמוק וממכר
- בתנור או במחבת, עם שומשום או בלי, כרובית מטוגנת היא יופי של מנה לכל ארוחה מזינה ובריאה
שורה תחתונה: מניפות כרובית מטוגנת? הן לא סתם נראות כמו שניצל, הן עסיסיות ובשרניות בדיוק כמוהו!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים?
כרובית מטוגנת או אפויה מעלפת ויפה
המצרכים
- 1 כרובית שלמה (שטופה ונקיה)
- כפית מלח
- קמח לבן
- 1 ביצה
- 3 כפות שמן זית
- ½ כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- ½ כפית פפריקה אדומה
- 2 כפות שומשום
- פירורי לחם
אופן ההכנה
- מכניסים את הכרובית לסיר עם מים רותחים עם כפית מלח וחולטים למשך 8 דקות.
- זהירות לא לפרק, חייבת להיות יציבה. מוציאים בזהירות, מצננים, ורק אז פורסים לפרוסות כמו מניפות בעובי של 2-3 ס״מ.
- מכינים צלחת עם קמח לבן וטובלים כל מניפה היטב בקמח משני הצדדים,
- מכינים עוד צלחת עם בלילה של ביצה, 3 כפות שמן זית, חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור וחצי כפית פפריקה אדומה. מערבבים היטב עם מזלג, ואז שוב לוקחים כל פלח או מניפת כרובית וטובלים היטב בבלילה.
- מחכים כמה דקות ומעבירים לצלחת שלישית עם פירורי לחם ושומשום, ומצפים את הכרובית גם בפירורים.
- עכשיו אפשר להכין ב-2 דרכים. להניח את הכרוביות לא על תבנית משומנת ומרופדת בנייר אפיה ולאפות בתנור על 190 מעלות (להקפיד לאפות משני הצדדים), או לטגן במחבת עד לקבלת צבע זהוב.
רק עוד דבר אחד אחרון!
נמנעים מבשר? פשוט נמאס ובא לכם צמחוני? סידרנו אותכם!
עוד מתכונים מעניינים באתר
בא לכם עוד? עשרות מתכונים צמחוניים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!