לא, לא טעיתם! גם אנחנו ראינו כאן בתמונה איזה נתח שניצל עסיסי, אבל מבט קרוב יותר הפגיש אותנו עם מנה מהממת של כרובית מטוגנת או אפויה שנראית בול כמו שניצל, וגם עסיסיות ובשרניות בדיוק כמוהו…
אז בתנור או במחבת, עם שומשום או בלי, מה זה משנה כשעל הצלחת נוחתות מניפות כרובית מטוגנת יפהפיות, רכות ונמסות מבפנים, קריספיות ושחומות כמו שצריך מבחוץ, ועטופות בעושר טעמים עמוק וממכר!
ההכנה שלהן קלילה, בישול קצר, טבילה בבלילה ובציפוי, ולתנור או למחבת. בזמן הזה חתכו כמה ירקות טריים, הכינו כמה מתבלים טעימים ותתחילו להתענג על מנת כרובית מטוגנת נהדרת, מזינה ומלאת בריאות
מכניסים את הכרובית לסיר עם מים רותחים עם כפית מלח וחולטים למשך 8 דקות.
זהירות לא לפרק, חייבת להיות יציבה. מוציאים בזהירות, מצננים, ורק אז פורסים לפרוסות כמו מניפות בעובי של 2-3 ס״מ.
מכינים צלחת עם קמח לבן וטובלים כל מניפה היטב בקמח משני הצדדים,
מכינים עוד צלחת עם בלילה של ביצה, 3 כפות שמן זית, חצי כפית מלח, רבע כפית פלפל שחור וחצי כפית פפריקה אדומה. מערבבים היטב עם מזלג, ואז שוב לוקחים כל פלח או מניפת כרובית וטובלים היטב בבלילה.
מחכים כמה דקות ומעבירים לצלחת שלישית עם פירורי לחם ושומשום, ומצפים את הכרובית גם בפירורים.
עכשיו אפשר להכין ב-2 דרכים. להניח את הכרוביות לא על תבנית משומנת ומרופדת בנייר אפיה ולאפות בתנור על 190 מעלות (להקפיד לאפות משני הצדדים), או לטגן במחבת עד לקבלת צבע זהוב.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
צילום: צביה אורן
רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!
רק עוד דבר אחד אחרון!
נמנעים מבשר? פשוט נמאס ובא לכם צמחוני? סידרנו אותכם!