| | | |

עוגת גבינה אפויה קלאסית

מתכון לעוגת גבינה אפויה משגעת שהיא חגיגה לעיניים ולחיך וחייבים להכין.
בהשראת: עינת חנניה
ציון 4.50 על ידי 10 דירוגים
עוגת גבינה אפויה קלאסית

עוגת גבינה אפויה – תוצאה מושלמת בכל תבנית! עוגת גבינה פשוטה, טעימה ועשירה, שגם נראית מרשימה!

בין אתם מארחים ובין אם לא, את העוגה הזו אתם צריכים להכין, ויפה שעה אחת קודם!  עוגת גבינה אפויה קלאסית, גבוהה, אוורירית ומרשימה, שתגרוף מחמאות תמיד!

מתכון פשוט ומדויק וכל מה שצריך זה לעבוד לפיו ותקבלו עוגה מושלמת בכל פעם שתכינו! גם טעימה וגם מרשימה, מה צריך יותר מזה?!

ספר המתכונים של עינת חנניה 

עוגת גבינה אפויה קלאסית
צילום: עינת חנניה

למה באמת כדאי לכם: עוגת גבינה אפויה

  • עוגת גבינה אפויה קלאסית,עם מרקם אוורירי והכי מושלמת שיש!
  • מתכון מדויק, שאם מכינים לפי השלבים, היא תמיד יוצאת טוב!
  • עוגה מפנקת כל כך עד שאין ילד ומבוגר שיכול להתנגד לה!
  • כל כך טעימה שלא תספיקו להניח אותה על השולחן והיא תיגמר!

שורה תחתונה: עוגת גבינה אפויה שתמיד מוסיפה חגיגיות לעיניים ומרחיבה את הלב בחיוכים!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת גבינה אפויה קלאסית

עוגת גבינה אפויה קלאסית

מתכון לעוגת גבינה אפויה משגעת שהיא חגיגה לעיניים ולחיך וחייבים להכין.
ציון 4.50 על ידי 10 דירוגים
לדרג
באדיבות: עינת חנניה

ציוד

כוס מידה חד פעמי קר
3 תבניות אינגליש קייק / 1 אינגליש קייק גודל 20X7.5

המצרכים

  • 5 ביצים מופרדות (L)
  • 750 גרם גבינה לבנה (למי שרוצה בטעם שוקולד - שמים במקום 250 גרם גבינה לבנה את 200 גרם גבינה בטעם שוקולד (של טרה))
  • ½1 כוסות סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 4 כפות קורנפלור
  • 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
  • גרידת לימון

אופן ההכנה

  • נקציף חלבונים לקצף לבן, ואז נוסיף בהדרגה את הסוכר עד שנקבל קצפת יציבה אך לא קשה מדי.
  • בקערה נפרדת (ידנית או עם מיקסר) נערבב לבלילה חלקה את החלמונים עם הגבינות והשמנת, הסוכר וניל, הקורנפלור וגרידת הלימון.
  • ניקח שתי כפות מלאות מהקצפת ונערבב עם הבלילה.
  • נמזוג את שאר הקצפת אל תוך הבלילה תוך כדי קיפול בעדינות, זהירות שלא לשבור מרקמה של הקצפת.
  • נשמן תבנית ונמזוג את הבלילה לתוכה.
  • נמלא את תבנית האפייה המקורית של התנור ב 5 כוסות מים רותחים, ונניח את התבנית עם העוגה בתוכה.
  • נכניס לשלב התחתון בתנור שחומם מראש 200 מעלות למשך עשרים דקות.
  • לאחר 20 דקות ננמיך ל-160 מעלות ונאפה למשך שעה (אופים על רגיל, שני הקווים למעלה ולמטה, לא טורבו).
  • כעבור שעה נכבה את התנור ונשאיר את העוגה בתוכו עד שהוא מתקרר, לא להוציא את העוגה מהתבנית עד לצינון מלא!

הערות וטיפים

  • חשוב להקפיד וללכת בדיוק לפי המתכון!
  • המים מאוד חשובים ואחרי שמכבים את התנור העוגה מתייצבת במים החמים ובאדים שהמים מפזרים עד שהתנור מתקרר לגמרי, וככה היא שומרת גם על הגובה שלה.
  • רוצים להבטיח שיצליח לכם 100%? צפו בסרטון הכנה בשידור חי ששיתפה בעלת המתכון. 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת גבינה אפויה

באיזה עוד תבניות אפשר להכין?
תבנית אחת בגודל 26, סיר ג'חנון 24\26, המון אפשרויות.
חייבים תבנית נוספת עם מים?
כן, אני תמיד עושה ככה ליתר ביטחון, תנסי אין מה להפסיד.
אם משתמשים בתבנית קפיצית המים הרותחים שבתבנית התנור לא יכולים לחדור לתוכה?
אם תשתמשי בתבנית קפיצית אז שימי רשת מעל המים.
את שמה נייר אפייה לפני שאת שופכת את הבלילה במקום לשמן את התבנית?
כן, אבל גם משמנת את התבנית לפני שמניחה את הנייר בכדי שהנייר ידבק ולא יזוז, וככה היא יוצאת חלקה וכמעט ללא קמטים.
אפשר להחליף את השמנת חמוצה בגיל?
אני החלפתי ביוגורט, (בעוגת גבינה אחרת) אז נראה לי שזה אותו עיקרון.

 


הבמה כולה שלכם:
עוגת גבינה אפויה קלאסית
צילום: חוג'רט ארן

"ואאאו אתמול. אני הכנתי גם!"
חוג'רט ארן

עוגת גבינה אפויה קלאסית
צילום: חוג'רט ארן
עוגת גבינה אפויה קלאסית
צילום: עינת חנניה
עוגת גבינה אפויה קלאסית
צילום: עינת חנניה

רק עוד דבר אחד אחרון!

ארוחה מושקעת או אירוח חלבי? כל שבוע זה שבועות? כל הפינוקים חלביים שתדמיינו – עלינו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: עינת חנניה

Similar Posts

24 Comments

    1. היי שירן!
      את המים מוסיפים לתבנית האפייה המקורית שמגיעה עם התנור, ועליה מניחים את העוגה בתוך תבנית משלה.
      בהצלחה 🙂

  1. 20 דקות על 200 מעלות ואז להוריד את החום ל 160 ולאפות למשך עוד שעה, ואחרי שהתנור נכבה להשאיר את העוגה בתוכו עד שמצטננת באופן מלא.

  2. נכון למשך שעה נוספת, וזה לא הרבה לעוגת גבינה אין מה לדאוג.

      1. רעיון מצויין, אפשר עם איזה תחתית שאת רוצה ואז פשוט להכין את העוגה ולאפות לפי שאר ההוראות, בהצלחה ובתיאבון!

    1. איזה עוגה מהממת אני מכינה שנים בלי תחתית של שומנים וואו תענוג איזה הסברים תותחית

4.50 from 10 votes (10 ratings without comment)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements