עוגת גבינה אפויה קלאסית
עוגת גבינה אפויה – תוצאה מושלמת בכל תבנית! עוגת גבינה פשוטה, טעימה ועשירה, שגם נראית מרשימה!
בין אתם מארחים ובין אם לא, את העוגה הזו אתם צריכים להכין, ויפה שעה אחת קודם! עוגת גבינה אפויה קלאסית, גבוהה, אוורירית ומרשימה, שתגרוף מחמאות תמיד!
מתכון פשוט ומדויק וכל מה שצריך זה לעבוד לפיו ותקבלו עוגה מושלמת בכל פעם שתכינו! גם טעימה וגם מרשימה, מה צריך יותר מזה?!
למה באמת כדאי לכם: עוגת גבינה אפויה
- עוגת גבינה אפויה קלאסית,עם מרקם אוורירי והכי מושלמת שיש!
- מתכון מדויק, שאם מכינים לפי השלבים, היא תמיד יוצאת טוב!
- עוגה מפנקת כל כך עד שאין ילד ומבוגר שיכול להתנגד לה!
- כל כך טעימה שלא תספיקו להניח אותה על השולחן והיא תיגמר!
שורה תחתונה: עוגת גבינה אפויה שתמיד מוסיפה חגיגיות לעיניים ומרחיבה את הלב בחיוכים!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
המצרכים
- 5 ביצים מופרדות (L)
- 750 גרם גבינה לבנה (למי שרוצה בטעם שוקולד - שמים במקום 250 גרם גבינה לבנה את 200 גרם גבינה בטעם שוקולד (של טרה))
- ½1 כוסות סוכר
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- 4 כפות קורנפלור
- 1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
- גרידת לימון
אופן ההכנה
- נקציף חלבונים לקצף לבן, ואז נוסיף בהדרגה את הסוכר עד שנקבל קצפת יציבה אך לא קשה מדי.
- בקערה נפרדת (ידנית או עם מיקסר) נערבב לבלילה חלקה את החלמונים עם הגבינות והשמנת, הסוכר וניל, הקורנפלור וגרידת הלימון.
- ניקח שתי כפות מלאות מהקצפת ונערבב עם הבלילה.
- נמזוג את שאר הקצפת אל תוך הבלילה תוך כדי קיפול בעדינות, זהירות שלא לשבור מרקמה של הקצפת.
- נשמן תבנית ונמזוג את הבלילה לתוכה.
- נמלא את תבנית האפייה המקורית של התנור ב 5 כוסות מים רותחים, ונניח את התבנית עם העוגה בתוכה.
- נכניס לשלב התחתון בתנור שחומם מראש 200 מעלות למשך עשרים דקות.
- לאחר 20 דקות ננמיך ל-160 מעלות ונאפה למשך שעה (אופים על רגיל, שני הקווים למעלה ולמטה, לא טורבו).
- כעבור שעה נכבה את התנור ונשאיר את העוגה בתוכו עד שהוא מתקרר, לא להוציא את העוגה מהתבנית עד לצינון מלא!
הערות וטיפים
- חשוב להקפיד וללכת בדיוק לפי המתכון!
- המים מאוד חשובים ואחרי שמכבים את התנור העוגה מתייצבת במים החמים ובאדים שהמים מפזרים עד שהתנור מתקרר לגמרי, וככה היא שומרת גם על הגובה שלה.
- רוצים להבטיח שיצליח לכם 100%? צפו בסרטון הכנה בשידור חי ששיתפה בעלת המתכון.
שאלות נפוצות: עוגת גבינה אפויה
באיזה עוד תבניות אפשר להכין? תבנית אחת בגודל 26, סיר ג'חנון 24\26, המון אפשרויות. |
חייבים תבנית נוספת עם מים? כן, אני תמיד עושה ככה ליתר ביטחון, תנסי אין מה להפסיד. |
אם משתמשים בתבנית קפיצית המים הרותחים שבתבנית התנור לא יכולים לחדור לתוכה? אם תשתמשי בתבנית קפיצית אז שימי רשת מעל המים. |
את שמה נייר אפייה לפני שאת שופכת את הבלילה במקום לשמן את התבנית? כן, אבל גם משמנת את התבנית לפני שמניחה את הנייר בכדי שהנייר ידבק ולא יזוז, וככה היא יוצאת חלקה וכמעט ללא קמטים. |
אפשר להחליף את השמנת חמוצה בגיל? אני החלפתי ביוגורט, (בעוגת גבינה אחרת) אז נראה לי שזה אותו עיקרון. |
הבמה כולה שלכם:
"ואאאו אתמול. אני הכנתי גם!"
חוג'רט ארן
רק עוד דבר אחד אחרון!
ארוחה מושקעת או אירוח חלבי? כל שבוע זה שבועות? כל הפינוקים חלביים שתדמיינו – עלינו!
עוד מתכונים מעניינים באתר
בא לכם עוד? עשרות מתכונים חלביים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: עינת חנניה
העוגה עם הכלי צריכה פיזית לההיות בתוך המים?
היי שירן!
את המים מוסיפים לתבנית האפייה המקורית שמגיעה עם התנור, ועליה מניחים את העוגה בתוך תבנית משלה.
בהצלחה 🙂
העוגה מצוינת!! קלה וטעימה!
במצרכים רשום 5 ביצים וכשנכנסים לוידאו רשום 6 ביצים לעוגת הגבינה אז מה נכון ?
5 ביצים כמו במתכון באתר, בהצלחה!
צריך 2 תבניות מלבניות כמו בתמונה
, או אחת?
שתיים אינגליש קייק עמוקות או 3 רגילות, בהצלחה!
זו עוגה שצריכה מקרר?
הי
אפשר להכין עם בצק בתחתית?
כמובן!
20 דקות על 200 מעלות ואז להוריד את החום ל 160 ולאפות למשך עוד שעה, ואחרי שהתנור נכבה להשאיר את העוגה בתוכו עד שמצטננת באופן מלא.
נכון למשך שעה נוספת, וזה לא הרבה לעוגת גבינה אין מה לדאוג.
כן אפשר.
היי, לא כתוב באיזה שלב להוסיף את השמנת…
ביחד עם הגבינות, בהצלחה!
היי, באיזו כוס את משתמשת? כמה מ״ל?
כוס חד פעמי קר, כ 180 מ"ל אם שוקלים.
הי
אפשר להכין עם בצק בתחתית?
רעיון מצויין, אפשר עם איזה תחתית שאת רוצה ואז פשוט להכין את העוגה ולאפות לפי שאר ההוראות, בהצלחה ובתיאבון!
אם שוקלים התוצאה בגרמים או קילוגרמים ולא במיליליטר שהיא מידת נפח.
היי מיקה,
תודה רבה על התיקון, מעריכים את זה.
נ.ב. מוזמנת להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו 🙂
כוס חד פעמי קר, בהצלחה!
איזה עוגה מהממת אני מכינה שנים בלי תחתית של שומנים וואו תענוג איזה הסברים תותחית
שמחים שאהבת! את תמיד מוזמנת לשתף איך יצא עם שאר החברים בקבוצת האוכל שלנו: https://www.facebook.com/groups/metukimgroup/