Go Back
עוגת תפוחים בחושה

עוגת תפוחים בחושה (רכה, עסיסית, קלה)

בואו להכין בקלות ממש עוגת תפוחים בחושה מפנקת וקלילה לשבת ולכל יום שמתחשק מתוק בפה.
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: ריקי כהן ונדראץ'

ציוד

תבנית 28 או מלבנית (אפשר 26 תצא יותר גבוהה)
כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 5-6 תפוחים ( מקולפים וחתוכים לקוביות)
  • 4 כפות יין אדום מתוק (או ברנדי תפוחים, או ליקר ואפשר להמיר במיץ תפוזים)
  • 3/4 כוס שמן (180 מ"ל)
  • 4 ביצים
  • 2 כוסות קמח תופח (280 גרם)
  • 50 גרם קוקוס טחון
  • 1 כוס סוכר רגיל או חום דמררה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 כפית שטוחה קינמון
  • 100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס (אפשר פקאן)

אופן ההכנה

  • מחממים תנור ל 175 מעלות. בקערה גדולה טורפים היטב במטרפה ידנית את הביצים עם הסוכר לתערובת תפוחה ובהירה (אפשר במיקסר), מוסיפים שמן ויין וממשיכים לטרוף.
  • מוסיפים יבשים – קמח, קוקוס וקינמון ומערבבים רק עד שהקמח נבלע בתערובת. מקפלים פנימה את התפוחים והאגוזים ואת התוספות של הצימוקים או החמוציות אם שמים. ומערבבים לפיזור אחיד בתערובת.
  • מעבירים לתבנית בקוטר 28 משומנת היטב, דופקים פעמיים שלוש את התבנית על משטח העבודה לפיזור אחיד בתבנית ואופים כ-40 דקות.

הערות וטיפים

  • אפשר למי שאוהב להוסיף צימוקים או חמוציות מיובשות
  • אפשר להשתמש בפרי אחר במקום תפוחים (אגסים, שזיפים...) או בלי פרי ולהוסיף 200 גרם שוקולד צ'יפס. כשמחליפים לשוקולד להוריד את התפוחים, אגוזים וקינמון
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.