בואו להכין בקלות ממש עוגת תפוחים בחושה מפנקת וקלילה לשבת ולכל יום שמתחשק מתוק בפה.
ציון 4.41 על ידי 5 דירוגים
באדיבות: ריקי כהן ונדראץ'
ציוד
תבנית 28 או מלבנית (אפשר 26 תצא יותר גבוהה)
כוס מדידה אוניברסלית
המצרכים
5-6תפוחים( מקולפים וחתוכים לקוביות)
4כפות יין אדום מתוק(או ברנדי תפוחים, או ליקר ואפשר להמיר במיץ תפוזים)
3/4כוס שמן(180 מ"ל)
4ביצים
2כוסותקמח תופח(280 גרם)
50גרם קוקוס טחון
1כוס סוכר רגיל או חום דמררה
1שקית סוכר וניל
1כפית שטוחה קינמון
100גרם אגוזי מלך קצוצים גס(אפשר פקאן)
אופן ההכנה
מחממים תנור ל 175 מעלות. בקערה גדולה טורפים היטב במטרפה ידנית את הביצים עם הסוכר לתערובת תפוחה ובהירה (אפשר במיקסר), מוסיפים שמן ויין וממשיכים לטרוף.
מוסיפים יבשים – קמח, קוקוס וקינמון ומערבבים רק עד שהקמח נבלע בתערובת. מקפלים פנימה את התפוחים והאגוזים ואת התוספות של הצימוקים או החמוציות אם שמים. ומערבבים לפיזור אחיד בתערובת.
מעבירים לתבנית בקוטר 28 משומנת היטב, דופקים פעמיים שלוש את התבנית על משטח העבודה לפיזור אחיד בתבנית ואופים כ-40 דקות.
הערות וטיפים
אפשר למי שאוהב להוסיף צימוקים או חמוציות מיובשות
אפשר להשתמש בפרי אחר במקום תפוחים (אגסים, שזיפים...) או בלי פרי ולהוסיף 200 גרם שוקולד צ'יפס. כשמחליפים לשוקולד להוריד את התפוחים, אגוזים וקינמון
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.