תבשיל ירקות בחלב קוקוס וקארי ירוק
דלישס, מעדן, ללקק ת'אצבעות. כל תואר שלא תבחרו יתאים לתאר את המנה הנהדרת הזו במדויק. למה? כי תבשיל ירקות בחלב קוקוס וקארי ירוק הוא כל מה שאפשר לצפות ממנה מזינה, בריאה וטעימה בטירוף.
ומה יש בו בתבשיל המהמם הזה? מה לא? תפוחי אדמה, גזרים, זוקיני, פרחי כרובית, פלפל אדום, פטריות שמפיניון, אפונה וערמונים, כשכולם מוקפצים היטב בחלב קוקוס אקזוטי ומחית קארי ירוקה פיקנטית ומסעירה.
תבשיל ירקות טבעוני שמושלם לגמרי גם לאוהבי בשר בזכות ירקות בשרניים ועסיסיים, תיבול משגע ומלא כוסברה רעננה. מעדן מושלם שיזכיר לכם טעמים של המזרח הרחוק האוריינטלי ויבוא נהדר על אורז לבן
למה באמת כדאי לכם: תבשיל ירקות
- תבשיל ירקות בחלב קוקוס וקארי ירוק הוא כל מה שאפשר לצפות ממנה מזינה, בריאה וטעימה בטירוף
- תבשיל ירקות טבעוני שמושלם לגמרי גם לאוהבי בשר בזכות ירקות בשרניים ועסיסיים, תיבול משגע ומלא כוסברה רעננה
- שורה תחתונה: המזרח הרחוק, הכי קרוב לצלחת שלכם
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים? תבשיל ירקות
תבשיל ירקות בחלב קוקוס וקארי ירוק
ציוד
המצרכים
- 1 פחית חלב קוקוס
- ½ כוס מים
- 1 בצל גדול חתוך לקוביות
- 4 כפות שמן קוקוס ( או 4 כפות שמן זית או 4 כפות שמן קנולה)
- 2 כפות גדושות מחית קארי
- 3 שיני שום כתושות
- 2 תפוחי אדמה בינוניים קלופים (שטופים חתוכים לקוביות.)
- 2 גזרים קלופים (שטופים חתוכים לקוביות)
- 1 זוקיני או 1 קישוא שטוף (חתוך לקוביות (אין צורך לקלף))
- פרחי כרובית
- 1 פלפל אדום (גמבה חתוך לקוביות)
- פרחי ברוקולי (אופציה
- 1 סלסלה קטנה של פטריות שמפיניון חתוכות לפרוסות
- כוס אפונה קפואה שהושרתה במים חמים ונשטפה היטב (אופציה)
- חבילת ערמונים חתוכים לחצי
- תבלינים: כפית מלח, כפית פלפל שחור, חצי כפית קארי הודי, חצי כפית כורכום, חצי כפית כמון, חצי כפית גרם מסלה
- חופן נדיב של עלי כוסברה קצוץ
אופן ההכנה
- נחמם את השמן על להבה גבוהה, נוסיף בצל, מחית קארי, שום ונערבב תוך כדי על מנת לפתוח טעמים.
- ננמיך ללהבה בינונית ונוסיף בהדרגה את הירקות לפי הסדר שמופיעים במתכון – נתחיל עם הירקות שיותר קשה להם להתבשל כמו תפוחי אדמה, גזר....
- שימו לב, חשוב להקפיץ/לערבב את הירקות תוך כדי ההוספה על מנת שלא ישרפו וגם שיספגו את הטעמים
- נוסיף לירקות את תכולת פחית הקוקוס + חצי כוס מים ותבלינים ונערבב.
- ננמיך ללהבה נמוכה, נבשל כ-20 דקות, 7 דקות לפני כיבוי האש נוסיף חופן כוסברה, נבדוק שתפוח האדמה בושל טוב ונגיש
הערות וטיפים
- כדאי לחתוך את הירקות לקוביות 2 × 2 ס"מ בערך, ככה הירקות יבושלו היטב וגם התבשיל יהיה יפה לעין
רק עוד דבר אחד אחרון!
נמנעים מבשר? פשוט נמאס ובא לכם צמחוני? סידרנו אתכם!
עוד מתכונים מעניינים באתר
בא לכם עוד? עשרות מתכונים צמחוניים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: סבתא לאה