מתכון לחם בית של מלי מאירוב
מתכון ללחם בית הכי טעים וביתי שאתם חייבים להכין! לחם קריספי וקראנצ'י טעים ברמות בדיוק כמו בארוחת הבוקר במסעדות (ואפילו יותר טוב!)
לכבוד סוף השבוע הקרב ובא, בוודאי מתחשק לכם להכין מאפה ביתי שיוצא חם מהתנור! אתם בטח לא ששים במיוחד להכין לחם בית, כי בכל זאת ההכנה לא פשוטה לכל אחד, אבל אל דאגה במתכון יש שלבי הכנה מפורטים ומדויקים שיעזרו לכם להגיע לתוצאה לא פחות ממצוינת!
אם תשאלו מה המאפה הביתי הכי טעים, התשובה תהיה לחם בית ללא ספק! במקום עוד לחמים קנויים שמתקררים בתוך שניות, ולפני שאנו אוכלים אותם צריך לחמם אותם שוב במיקרו או תנור… לכן כדאי לכם לאזור קצת מוטיבציה ולרוץ להכין את הלחם הכי ביתי וטעים שיש!
למה באמת כדאי לכם: מתכון ללחם בית
-
מתכון ללחם הכי ביתי שיש: אם נעשה אנלוגיה, אף לחם קנוי לא יתקרב לטעם של לחם ביתי!
-
שלבי הכנה: לחמים ביתיים הם לא כל כך פשוטים להכנה, לכן במתכון יש שלבי הכנה מפורטים!
-
לכבוד סוף שבוע: סוף שבוע פותח לנו את המוטיבציה והחשק לבשל ולאפות, לכן אל תחכו ולכו למטבח!
-
תוספות: היתרונות של לחמים הן שלא משנה איזה תוספת תשימו, הכל יהיה טעים!
שורה תחתונה: מתכון ללחם בית הכי ביתי וטעים קריספי מבחוץ ורך מבפנים, שלא תוכלו לעמוד בפניו!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים?
מתכון לחם בית של מלי מאירוב
ציוד
המצרכים
מצרכים:
- 3 כוסות קמח
- 1 כף שמרים יבשים (או חצי שקית שמרית)
- 1 כף סוכר
- 1 כוס מים
- ½1 כף שמן זית (או רגיל)
- ½1 כפית מלח
- קמח (לפידור על הלחם )
אופן ההכנה
- במיקסר או בלישה ביד נשים 3 כוסות קמח - בכוס מדידה או בכוס חד פעמי לשתייה חמה.
- נוסיף למיקסר כף שמרים יבשים או חצי שקית שמרית, כף סוכר ונערבב.
- נוסיף כוס מים ונתחיל ללוש, ואז נשים כף וחצי שמן זית או רגיל - נמשיך ללוש (אם צריך נוסיף מים בטיפות) נוסיף כפית וחצי מלח ונמשיך ללוש עד לבצק רך וחלק וגמיש.
- פרט חשוב: תזכרו להתחיל כוס מים וכל כמה שניות לישה תוסיפו מים רק במידת הצורך, וסך הכל להמשיך ללוש 8 דקות !!
- להרים את הבצק מהקערה, בעזרת הידיים למשוך את הדפנות של הבצק כלפיי מטה כך שלמעלה יהיה חלק.
- ולשמן קערה נקיה ולהעביר את הבצק לקערה, לכסות במגבת.
- ולאחר חצי שעה למשוך שולי בצק ולהניח על אמצע הבצק, מ 4 צדדים. ולהניח שוב לחצי שעה.
- שוב לאחר החצי שעה השנייה להעביר את הבצק לנייר אפיה מקומח ועם הידיים לעצב צורת לחם עגול.
- למרוח קמח על כל הלחם, לכסות עם מגבת ולהתפיח 40 דקות, בינתיים לחמם תנור 220 מעלות ולהניח קערה עם מים ברצפת התנור.
- לאחר התפיחה לקחת סכין חדה ולעשות 3 חריצים בלחם, ולהכניס לתנור עד שמקבל צבע יפה, להוציא ולהעביר את הלחם לרשת.
הערות וטיפים
שאלות נפוצות: מתכון ללחם
אפשר להכין בצק ומיד לשים במקרר ולאפות אחר כך? |
האם המתכון מתאים לקמח מחיטה מלאה? |
אפשר לשים בתבנית עגולה מחוררת של פיצה? והאם צריך לשים מים? |
לא הבנתי את החלק השלישי של למשוך את שולי הבצק על הבצק, תוכלי להסביר? |
הבמה כולה שלכם:
"לחם בית מושלם של מלי מאירוב, תשמעו את הרעש של הקריספיות!"
ירדנה ג'נאח
"לחם משגע וקל להכנה, תודה לך מלי על מתכון נהדר!!"
רחל כהנא ייני
"מתכון של מלי מאירוב האלופה! תודה על המתכון!"
ציפי חזות
"לחם של מלי מאירוב הריח משגע את כל הבית!!"
מורן לב
"מתכון נהדר!!"
אלינור גרינבאום
"גם אני הכנתי, תודה על מתכון מושלם!!"
יאירה פינטו חיון
רק עוד דבר אחד אחרון!
טעים יותר, בריא יותר והכי זול שיש – כי בינינו, למה לקנות כשאפשר להכין?!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- רוזלך של לנדוור – רק ביותר טעים
- סופלה שוקולד ביתי מנחם
- סלט סלק אדום כמו במסעדות
- מתכון לפחזניות שלא צונחות
- 20+ מתכוני עוגת שמרים כמו במאפייה
בא לכם עוד? עשרות מתכונים ביתיים טעימים מהקנוי מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: מתכון ללחם ביתי מאת: מלי מאירוב
לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב בדף “המתכונים של מלי מאירוב” | בקבוצתה “לאפות ולבשל עם מלי מאירוב”
כמה זה יוצא שצריך לשים את הלחם בתנור (בערך)?
היי אלי,
מינימום חצי שעה, אחרי זה תבדוק לפי הצבע של המעטפת. אם הוא זהוב-שחום, אפשר לבדוק את הלחם עם היד כדי לראות אם הוא יציב לגמרי.
בהצלחה!
היי האם אפשר להבריש עם חלמון ביצה ? במקום קמח ? או בנוסף ?
היי שני,
כן, אפשר גם וגם. בהצלחה!
לחם הכי טעים
היי אוקסנה,
שמחים מאוד שנהנית מהלחם!
מוזמנת להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי לקבל עוד מתכונים טובים ישירות אלייך 🙂