מתכון לאפונה עם תפוחי אדמה (בישול קצר, טעם נהדר)
יש מנות שהן לא רק הכי קלות להכנה, אלא נותנות לנו בדיוק את מה שצריך – מנה מזינה, לא משמינה, משביעה, בריאה, יפהפייה, ו……טעימה!
אז הנה מתכון לאפונה נהדרת ובשרנית מלאת ויטמינים טובים בתוספת קוביות תפוחי אדמה נימוחים ורכים לעוצמת טעמים נוספת. הבישול קצרצר, הטעם נהדר, והמנה נפלאה לכל תוספת לצד אורז לבן, עופות עסיסיים או לגמרי לבד…
אם רוצים לוותר על תפוח האדמה וליצור תבשיל דל קלוריות – אפשר להחליף אותם בכל ירק אחר שאוהבים – קישוא, ארטישוק, שומר או פטריות. התוצאה תהיה טעימה לא פחות
למה באמת כדאי לכם: מתכון לאפונה
- מתכון לאפונה הכי קל, מזין ולא משמין – בישול קצרצר, טעם נהדר!
- גם בריאה, גם יפה, גם טעימה – ככה זה עם אפונה…
- אפונה נהדרת ובשרנית מלאת ויטמינים טובים בתוספת תפוחי אדמה נימוחים
שורה תחתונה: מושלמת לצד אורז לבן, עופות עסיסיים או לגמרי לבד…
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים? אפונה מתכון
מתכון לאפונה עם תפוחי אדמה (בישול קצר, טעם נהדר)
המצרכים
- 1 שקית אפונה קפואה או טרייה
- 1 בצל קטן קצוץ לקוביות
- 3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
- 1 כפית פפריקה אדומה מתוקה
- ½ כפית פלפל שחור
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית מלח ורוד הימלאיה
- 3 כפות שמן זית
אופן ההכנה
- נניח את הבצל הקצוץ בסיר, נוסיף 3 כפות שמן זית ונטגן עד להזהבה קלה. נוסיף את האפונה, 2 כוסות מים, את קוביות תפוחי האדמה ושאר התבלינים.
- נרתיח, ננמיך את האש ונבשל שהכל כמעט מתאדה בערך 30-40 דקות.
- אם רוצים תבשיל דל קלוריות אפשר להחליף את תפוחי האדמה בירק אחר כמו קישוא, ארטישוק, שומר או פטריות
רק עוד דבר אחד אחרון!
נמנעים מבשר? פשוט נמאס ובא לכם צמחוני? סידרנו אותכם!
עוד מתכונים מעניינים באתר
בא לכם עוד? עשרות מתכונים צמחוניים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: צביה אורן