צלי בקר עם תפוחי אדמה
צלי בקר עם תפוחי אדמה קריספיים! מתכון לארוחת צהריים מפנקת שמכינים בקלות שיא ואף אחד לא יישאר רעב!
אני הכי אוהבת להפתיע את הילדים שלי עם ארוחת צהריים מפנקת, ואומנם צלי בקר זו מנה שאני מכינה בסופי שבוע, אבל כשמתחשק לי לפנק ביום שגרה וכשאין לי הרבה זמן לבישולים, זו אחת המנות המושלמות!
מתכון לארוחת צהריים שוברת שגרה, שמכינים בסיר אחד, וכל בסי ממנה מעלה חיוך! לא בטוחה לומר מה טעים יותר – הצלי שמקבל מרקם של מרגרינה ויש לו טעם מתובל ועשיר או תפוחי האדמה הקריספיים!
למה באמת כדאי לכם: צלי בקר עם תפוחי אדמה
- מתכון מהיר הכנה של ארוחת צהריים מפנקת ומושלמת ליום שגרה!
- ארוחה כל כך טעימה, שברגע שתכינו פעם אחת היא תיכנס לתפריט השבועי!
- צלי בקר שמקבל מרקם רך וטעם עשיר שהכי כיף לאכול עם תפוחי אדמה!
- ארוחה שמכינים בסיר אחד ונהדרת להכנה גם כשאין זמן!
שורה תחתונה: תפתיעו את המשפחה בארוחת צהריים ותכינו צלי בקר עם תפוחי אדמה! חיוכים מובטחים!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
אז איך מכינים?
ציוד
המצרכים
הכנת הבשר:
- 1 גוש בשר (מספר 5)
- כורכום (לפי הטעם)
- פלפל אנגלי (לפי הטעם)
- עלי דפנה (מעט)
- תפוחי אדמה (כמה שאוהבים)
הכנת הרוטב:
- 2 בצל
- 1 ראש שום + 6 שיני שום
- 1 כף כוכום
- 2 קוביות פטרוזיליה קפואה של דורות
- ½1 כוסות מים רותחים
- 1 כף מרק עוף
- פלפל שחור גרוס (מעט)
- כמון (לפי הטעם)
- מלח גס (קורט)
- פטרוזליה (לפי הטעם)
- בזילקום (מעט)
- סילאן (מעט)
אופן ההכנה
להכנת הבשר:
- לשלוק במים חמים גוש צלי מספר 5 עם מעט כורכום, פלפל אנגלי ועלי דפנה עד להתרככות מלאה של הבשר.(כאשר מכניסים מזלג והוא נכנס ויצא בקלות).
- לסנן ולקרר, ורק אחרי שמתקרר לחתוך לפרוסות.
- לשלוק תפוחי אדמה חצויים לחצי עד להתרככות( לא מידי) לסנן ולקרר.
להכנת הרוטב:
- בסיר רחב לסגור את חתיכות הבשר בטיגון קל ולהוציא.
- להוסיף שמן ולטגן עד להזהבה 2 בצלים חתוכים לקוביות קטנות.
- להוסיף כשש שיני שום וראש שום מקולף קלות , להוסיף כף שטוחה כורכום , 2 קוביות פטרוזיליה קפואה של דורות.
- להוסיף את התפוחי אדמה , לערבב ואחרי 5 דקות לשפוך ככוס וחצי מים רותחים.
- לפזר כף מרק עוף. להוסיף את חתיכות הצלי. לפזר מעל פלפל שחור גרוס, מעט כמון ומלח גס, לפזר עשבי תיבול יבשים: פטרוזיליה ובזיליקום.
- לתת לזה להתבשל כ 45 דקות ( במידה וצריך להוסיף מים אז להוסיף מים רותחים מהצד) לאחר מכן לזגג סילאן מעל.
- להכניס לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ללא מכסה עד להזהבה, לפזר פטרוזיליה ולהגיש.
שאלות נפוצות: צלי בקר
לאחר בישול נתח הבשר וחיתוכו את מטגנת אותו שוב? כן, כי לפני כן לא מטגנת אלא רק שולקת אותו והטיגון הוא רק לסגירת הבשר. |
כמה זמן בערך לבשל את הבשר? כשאת שולקת אותו , תוציאי רק כאשר הוא ממש רך. אין זמן מוגדר, זה תלוי בגודל הנתח, וברוטב 45 דקות. |
מה הכוונה לשלוק? לבשל במים רותחים על אש נמוכה. |
אפשר משהו אחר במקום בזיליקום? כן, כל עשבי תיבול שיש לך, אבל ממליצה לך בחום על בזיליקום יבש כי הוא קטלני עם תפוחי אדמה בכל צורה. |
אפשר עם מספר 8? רק בתנאי שאת מרככת אותו ממש ממש לפני כן, כי 8 יותר קשה לרכך. |
הבמה כולה שלכם:
"יצא מעולה תודה רבה!"
סימה שקד
רק עוד דבר אחד אחרון!
שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- עוגת שוקולד פרווה חובה כל שבת
- פשטידת תפוחי אדמה מנצחת
- עוגת זברה בחושה מרשימה (סרטון הכנה)
- קציצות בשר טחון של אמא
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לשבת מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!