עוגת גבינה אפויה קלה להכנה
עוגה מהממת שתמיד מצליחה עם מראה כל כך מגרה שאף אחד לא יכול לעמוד בפניה.
עוגת גבינה אפויה קלה – תכירו את עוגת הגבינה הכי פשוטה להכנה שגם קוראת תיגר על כל העוגות האחרות מבחינת הטעם המטריף ומושלם!
קבלו מתכון לעוגת גבינה אפויה וקלה להכנה המקבלת טעם נדיר ומיוחד מגבינה עשירה, רכה, ונימוחה, עם מרקם חלומי שפשוט נמס בפה.
עוגה מהממת שתמיד מצליחה עם מראה כל כך מגרה שאף אחד לא יכול לעמוד בפניה. פשוט חובה לנסות!
עוגת גבינה אפויה קלה להכנה
עוגה מהממת שתמיד מצליחה עם מראה כל כך מגרה שאף אחד לא יכול לעמוד בפניה.
לדרג
ציוד
תבנית קוטר 24
כוס מדידה אוניברסלית
המצרכים
- 5 ביצים ( L - מופרדות, בטמפרטורת החדר)
- ¾ כוס סוכר
- 4 חבילות גבינה לבנה 5% / 9% (1 קילו)
- 2 כפות קורנפלור
- 2 כפות קמח
- ¼ כוס כוס סוכר
- 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
- 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
- גרידת לימון (מחצי לימון)
אופן ההכנה
- נקציף את החלבונים, ואז נוסיף את הסוכר בהדרגה ונמשיך להקציף עד לקבלת קצף יציב אך לא נוקשה מדי.
- בקערה נפרדת, נערבב היטב את החלמונים, הגבינה, הקורנפלור, הקמח, 1/4 כוס סוכר, סוכר וניל, אינסטנט פודינג, וגרידת לימון יחד.
- נוסיף בהדרגה את קצף הביצים לתערובת הגבינה (אפשר בשלוש פעמים) בתנועות קיפול.
- נרפד את התבנית שלנו ברצועות נייר אפייה ליצירת דפנות גבוהות מהתבנית ונשמן היטב.
- נניח תבנית עם מים חמים בתחתית התנור.
- לצקת את הבלילה לתבנית ונאפה תחילה בתנור שחומם מראש על 200 מעלות למשך רבע שעה.
- לאחר רב שעה נוציא, נעביר סכין בדפנות ונמשיך באפייה בחום של 160 מעלות עוד כשעה.
- בתום האפייה רצוי להשאיר את העוגה עוד כשעה בתנור מבלי לפתוח את הדלת.
הערות וטיפים
טיפים:
- רצוי לסנן נוזלים מהגבינות לפני השימוש.
- אפשר לרסק 10 עוגיות פתיבר ולפזר בתחתית (סופג לחות).
- למראה לבן של דפנות העוגה אפשר לעטוף את התבנית מבחוץ בנייר כסף.
- ניתן לאפות גם בתבנית חד פעמית קוטר 24 עם דפנות גבוהות משומנת בלי נייר אפייה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
רק עוד דבר אחד אחרון!
ארוחה מושקעת או אירוח חלבי? כל שבוע זה שבועות? כל הפינוקים חלביים שתדמיינו – עלינו!
הי, מה ניתן לעשות כדי שהעוגה לא תצנח? היא הצטמקה לי במרכז..
היי לירון,
מתנצלים על החוויה הלא נעימה עם המתכון.
האם השתמשת בכוס מדידה אוניברסלית?
האם השארת את העוגה שעה בתנור לאחר סיום האפייה?
גם העוגה הזו שבתמונה במתכון הזה צנחה במרכז, האם התכוונת ליותר מזה?
ממתינים לתשובתך 🙂
היי מאיה,
העוגה יצאה לבנה לבנה, מה עושים כדאי שתשחים למעלה?
היי גלית,
הדבר היחיד שאפשר לעשות במקרה כזה זה לתת לעוגה עוד זמן בתנור. האם אפית אותה בהתחלה על 200 מעלות למשך רבע שעה?
ממתינים לתגובתך 🙂
תודה על המתכון. יש לי שאלה. האם האפייה היא בטורבו?
היי עדנה,
בשמחה רבה 🙂
האפייה היא בתוכנית הרגילה, עם חום עליון וחום תחתון.
בהצלחה!