קציצות בשר עם אפונה עם סוד
קציצות בשר עם אפונה מבושלות ברוטב אדום לא יכולות אף פעם לאכזב, אבל אם רוצים ליהנות ממנה מנחמת ועוד יותר מושלמת – חייבים לנסות את המתכון הזה.
כי היום אנחנו מביאים לכם את המתכון הכי מוצלח של קציצות בשר עם אפונה אבל עם סוד מהמם שיעשה אותן רכות ונימוחות בטירוף. והסוד הוא פשוט להוסיף לבשר קצת סולת שתעשה בהן פלאים (או אורז, כוסמת או קינואה לצליאקים).
עם רוטב אדום משגע, תיבול גמבות ושום ריחני וגרגירי אפונה בשרניים – תקבלו מנת קציצות בקר הורסת שתתאים לכל ארוחה, גם לילדים, ותבוא מצוין עם אורז לבן או פירה רך
למה באמת כדאי לכם: קציצות בשר עם אפונה
- קציצות בשר עם אפונה מבושלות ברוטב אדום לא יכולות אף פעם לאכזב
- רוטב אדום משגע, תיבול גמבות ושום ריחני ואפונה בשרנית – ויש לכם מנת קציצות בקר הורסת שתתאים לכל ארוחה
שורה תחתונה: הסוד של קציצות בשר עם אפונה רכות ונימוחות הוא להוסיף קצת סולת לבשר
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים? קציצות בשר עם אפונה
קציצות בשר עם אפונה עם סוד
המצרכים
- שמן זית
- 2 גמבות חתוכות לרצועות
- 10 שיני שום שלמות
- כף גדושה פפריקה אדומה
- ½ ק"ג בשר טחון
- 1 בצל חתוך קטן
- ביצה
- חופן שמיר
- 2 פרוסות לחם רטוב וסחוט
- ½ כוס חצי כוס סולת
- ½ כוס מים חמים
- פפריקה
- פלפל שחור
- מעט אגוז מוסקט
- מעט קינמון
- מלח
- 1 כף גדושה רסק עגבניות
- 3 כוסות מים חמים
- אפונה
אופן ההכנה
- נטגן את הגמבות חתוך לרצועות והשום עם כף גדושה פפריקה.
- בינתיים ניקח את הבשר הטחון ונוסיף את הבצל החתוך, ביצה, שמיר, פרוסות לחם סחוט, וחצי כוס סולת עם חצי כוס מים חמים. נתבל בשאר התבלינים, נערבב היטב ונכניס למקרר לחצי שעה.
- כעת נוסיף לגמבות כף גדושה רסק עגבניות ו-3 כוסות מים חמים, נוציא את הבשר, נעשה קציצות עגולות ונכניס לסיר שהרוטב כבר רותח. נוסיף אפונה ונבשל כ-40 דקות על אש נמוכה
הערות וטיפים
- לצליאקים - במקום סולת אפשר להחליף באורז, כוסמת או קינואה
רק עוד דבר אחד אחרון!
בחורף, סתיו או קיץ – לפעמים כל מה שרוצים זה להישאר במיטה, להתפנק עם אוכל מנחם, וזהו – כי מגיע לכם!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- מרק שעועית קלאסי וטעים
- סופלה שוקולד פרווה מנחם
- מרק ירקות מושלם להצטננות
- מרק כתום מנחם ויפייפה
- מרק אפונה מיוחד ובריא
בא לכם עוד? עשרות מתכונים מנחמים מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: אבי שריד