מרק אופנה משגע, עשיר וסמיך שיעשה לכם חורף חם, מנחם וטעים בטירוף עם אפונה יבשה, בצל וגזר ומלא שמיר.
בהשראת: אבי שריד
ציון 4.36 על ידי 17 דירוגים
מחפשים מנה עם מלא פינוק חם וטעים לימים הקרים? אז המתכון הזה הוא הכי בשבילכם.
הכנה קלילה, עושר ירקות צבעוני, תיבול מדויק ובישול קצר – ויש לכם מרק אופנה משגע, עשיר וסמיך שיעשה לכם את החורף חם, מנחם ובעיקר טעים בטירוף.
כל מה שצריך זה אפונה יבשה, בצל וגזר ומלא שמיר – וזהו – הסיר המבעבע יפיץ בבית ניחוחות משכרים של ירקות עסיסיים, שיגרמו לכם פשוט לקחת כף ולטרוף ישר מהסיר, או למזוג לקערה ע-נ-ק-י-ת וללגום באושר..
מחממים בסיר את האפונה עם 5 כוסות מים עד שהיא נהיית רכה. מטגנים במחבת את הבצל החתוך ומוסיפים את הגזרים החתוכים. מבשלים יחד עם הבצל לא יותר משלוש דקות, ומוסיפים לסיר עם האפונה.
מוסיפים לסיר חצי כוס אורז מלח, אבקת מרק עוף או ציר עוף, ופלפל שחור. מבשלים עד ריכוך כל הירקות ולאחר 20 דקות מוסיפים חופן שמיר ומכבים את האש
הערות וטיפים
רצוי להשתמש בציר עוף ואז לא צריך אבקת מרק.
הצעת ייעול לקיצור התהליך – כדאי להשרות כל סוג קטניות במים בנפרד ללילה במקרר – חומוס, שעועית, גריסים, חיטה וכו'. כל סוגי השעועית בבוקר לסנן, לשטוף ולהכניס לשקית זיפר להקפאה. ככה תמיד יש קטניות מושרות מוכנות לבישול.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
צילום: אבי שריד
שאלות נפוצות: מרק אפונה
האם אפשר להכין מרק עם אפונה של סנפרוסט? כן
מדובר באפונה יבשה? כן
אפשר במקום שמיר כוסברה? כן
מה במקום סילאן? טריאקי או קצת דבש עם ברביקיו
איך עושים ציר עוף? מבשלים חלקי עוף והמים הם ציר העוף
רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!
רק עוד דבר אחד אחרון!
הטמפרטורה יורדת והחשק לפינוקים ביתיים מנחמים להתכרבל בשמיכה רק עולה!