שווארמה ביתית מעלפת עם פיתה
כשעולה לנו לראש (ולבטן) המילה שווארמה – לרוב אנחנו אומרים טעים אבל משמין! אבל מה יעלה לכם בראש אם ניתן לכם מתכון מושלם של שווארמה ביתית לארוחת צהריים מהממת, שלמרות שאולי נחשבת לג'אנק פוד, הפכנו אותה לבריאה ופחות שומנית ממה שמוכרים בדוכני רחוב?
הולכים על זה? יאללה! בהכנה קלה תקבלו ממש תיכף שווארמה ביתית עסיסית וטעימה בטירוף, עם פיתה רכה שגם אותה תכינו בבית בקלות ובליווי תפוחי אדמה נימוחים שכמעט לא סופגים שמן וחצילים טעימים ובשרניים בטיגון קצרצר.
לכל הטוב הזה של שווארמה ביתית בפיתה מכינים בקלות סלט כרוב רענן, טחינה עשירה או חומוס סמיך – ומתמכרים לעוצמת טעמים מופלאה ועשירה בכל ביס!
למה באמת כדאי לכם:
- הכנה קלה ויש לכם שווארמה ביתית עסיסית וטעימה בטירוף
- ג'אנק פוד? המתכון המושלם הזה של שווארמה ביתית הופך אותה לבריאה יותר ולפחות שומנית ממה שמוכרים בדוכני רחוב
שורה תחתונה: ארוחה שלמה בהכנה מהירה של שווארמה ביתית, תפוחי אדמה וחצילים, פיתה רכה וטחינה ענוגה!
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
איך מכינים?
שווארמה ביתית מעלפת עם פיתה
המצרכים
- לפיתות:
- קילו קמח חיטה
- 2 כפות שמרים יבשים
- 3 כפות סוכר
- 1 כף מלח
- 5 כוסות מים פושרים (בכוס חד פעמי קר)
- ¼ כוס שמן זית
- כוס סובין חיטה (לא חובה, אבל מוסיף)
- לשווארמה:
- שווארמה הודו חתוכה
- בצל חתוך לפלחים
- קופסת פטריות חתוכה שימורים
- חופן פטרוזליה קצוצה ללא גבעולים
- מלח
- פלפל שחור
- מעט פפריקה
- תבלין שווארמה
- כפית סילאן
- כפית טריאקי
- לתפוחי אדמה:
- 1 תפו"א חתוך לצ'יפס
- מלח
- פלפל שחור
- ספריי שמן
- קורט פפריקה
- פטרוזיליה יבשה
- לחצילים:
- 1-2 חצילים
- מלח
- חלבון ביצה
- 2 כפות שמן
אופן ההכנה
- לפיתות: נערבב את השמרים, הסוכר, כף קמח וכוס מים בקערת המערבל, ניתן ערבוב קל ומנוחה של 10 דקות. אח"כ נוסיף את שאר החומרים – הקמח, המים בהדרגה והשמן ובסוף מלח. ניתן לישה טובה ולא לדאוג - הבצק אמור להיות דביק ורטוב.
- נשמן ידיים היטב, נוציא את הבצק לקערה עם מכסה ונשמן גם אותה. ניתן התפחה של שעה במקום חמים וחשוך ולאחר שעה נקמח את משטח העבודה ונפזר קמח וסובין חיטה על השולחן. ניצור עיגולים בזהירות בידיים משומנות כל עיגול 80 גרם. נפזר מעל מעט סובין, נכסה עם ניילון חד פעמי וניתן התפחה 10 דקות-רבע שעה
- נחמם סיר גריל ואופים עד שהן תופחות ומקבלות גוון מעט כהה. למי שאין סיר גריל - אפשר לעשות בתנור על 250 מעלות 4 פיתות על נייר אפיה בתבנית. במהלך האפייה השפריצו עם בקבוק שפריצר מעט מים על הפיתות - זה נותן לחות. מוציאים למגבת ומכסים שפיתות מתקררות.
- לשווארמה: נשים את השווארמה החתוכה במחבת ללא שמן, נצרוב קלות רק כדי לשחרר נוזלים. במחבת שניה נתיז ספריי שמן ונטגן את הבצל עד להזהבה, נוסיף פטריות ופטרוזיליה ולבסוף את השווארמה והתבלינים. נטגן הכל ונניח בצד.
- לתפוח אדמה: מערבבים את הצי'פס עם כל התבלינים והשמן ושמים בתנור עד השחמה יפה
- לחצילים: נחתוך את החצילים לפרוסות יפות, נשרה במלח כמה דקות, נשטוף ונייבש. ניקח חלבון ביצה, נטביל את החציל ונטגן עם 2 כפות שמן. נהפוך כל פעם עד שמשחים
רק עוד דבר אחד אחרון!
טעים יותר, בריא יותר והכי זול שיש – כי בינינו, למה לקנות כשאפשר להכין?!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- רוזלך של לנדוור – רק ביותר טעים
- סופלה שוקולד ביתי מנחם
- סלט סלק אדום כמו במסעדות
- מתכון לפחזניות שלא צונחות
- 20+ מתכוני עוגת שמרים כמו במאפייה
בא לכם עוד? עשרות מתכונים ביתיים טעימים מהקנוי מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!