| |

עוגת שכבות לשבת ב 5 דקות!

עוגת שכבות משגעת ב־5 דקות הכנה ומושלמת לשבת! ניתן להכין גם פרווה.
בהשראת: דורית כהן
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
עוגת שכבות לשבת ב 5 דקות!

עוגת שכבות עשירה ומרשימה, שמכינים בקלי קלות ותפנק אתכם במשך כל השבת! מתכון קל לעוגת שכבות חגיגית, שניתן להכין גם פרווה!

ימי שישי תמיד עמוסים בקניות, סידורים, ניקיונות ובישולים ועד שמסיימים הכול, כבר נכנסת לה השבת ואנחנו עם הלשון בחוץ מרוב שעמלנו קשה בהכנת השבת.

אז כדי להוריד מכם מעט עומס וכדי שתוכלו להתפנק כראוי בשבת, דאגנו לכם למתכון של עוגה מפנקת במיוחד, שמכינים ב־5 דקות! גם תעבדו פחות קשה וגם תתפנקו יותר בשבת, שווה, לא?!

ספר המתכונים של דורית כהן

עוגת שכבות לשבת ב 5 דקות!
צילום: דורית כהן

למה באמת כדאי לכם: עוגת שכבות

  • עוגת שכבות משגעת שניתן להכין גם פרווה ולהגיש לאחר ארוחת השבת הבשרית!
  • מתכון לעוגה שמכינים ב־5 דקות ולא דורשת מאמץ גדול או זמן הכנה!
  • שילוב טעמים מנצח שכל ביס ממנו חגיגה ופינוק גדול, כראוי לשבת!
  • עוגה מרשימה למראה, שתגרוף מחמאות מכל אורח כבר במבט ראשון!

שורה תחתונה: סוף השבוע נועד למנוחה, תכינו עוגת שכבות מפנקת, תורידו מעצמכם עומס, תנוחו ותתפנקו!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת שכבות לשבת ב 5 דקות!

עוגת שכבות לשבת ב 5 דקות!

עוגת שכבות משגעת ב־5 דקות הכנה ומושלמת לשבת! ניתן להכין גם פרווה.
ציון 4.67 על ידי 3 דירוגים
לדרג
באדיבות: דורית כהן

ציוד

תבנית אפייה בינונית
תבנית אינגלישקייק רחבה
מיקסר
כוס מדידה אוניברסלית 240 מ"ל

המצרכים

  • 2 ביצים
  • 1 שקית סוכר וניל
  • כוס שוקולית
  • 1 כף קורנפלור
  • כוס סוכר
  • 2 חבילות שמנת מתוקה (500 מ"ל)
  • 1 חפיסה שוקולד מריר 60% (100 גרם)
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • ½ כוס חלב
  • אגוזי מלך (גרוסים)

אופן ההכנה

  • קודם כל נקציף את שני החלבונים עם הסוכר לקצף יציב.
  • נוסיף את השוקולית, חלמונים, סוכר וניל ואת הקורנפלור ונערבב.
  • נשטח על נייר אפייה שמונח על תבנית , ונשמו את הנייר מעט למנוע הידבקות.
  • שופכים את הבלילה בתבנית, מכניסים לתנור ואופים בחום 170 מעלות במשך בערך 17 דקות.
  • אחרי האפייה נפריד את העוגה מהנייר אפייה ונניח לה להתקרר.
  • נקציף בקערה אחרת קופסא וחצי שמנת מתוקה עם הפודינג והחלב עד לקבלת קצף יציב.
  • לוקחים תבנית , ומחלקים את הבסיס שאפינו לשלושה חלקים שווים ברוחב התבנית.
  • נניח מעל לבסיס שכבה מהקרם, ואז שוב בסיס וקרם מעליו, ולבסוף נניח את הבסיס שנותר.

הכנת גנאש:

  • להמיס במיקרוגל את השוקולד מריר עם השמנת שנותרה לנו מקודם.
  • מורחים על העוגה את הגנאש.
  • נכניס את העוגה להקפאה לפחות לכ 3 שעות להתייצבות.

הערות וטיפים

  • אפשר לקחת את העוגה לשלב הבא ולפזר למעלה קוקוס קלוי, אגוזי מלך גרוסים או פקאנים מסוכרים וגרוסים, שלמות!
  • הערה חשובה: את הבלילה אופים בתבנית של תנור על נייר אפייה משומן. לאחר חלוקה ל 3 חלקים מניחים ומרכיבים את העוגה בתבנית אינגלישקייק רחבה.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת שכבות

הולך עם שמנת פרווה?
צמחית.
מה אפשר לשים במקום שוקולית ובמקום חלב? אני רוצה פרווה. 
קקאו ושמנת צמחית.
אפשר בלי הקורנפלור מה במקום?
עדיף קורנפלור, אבל ניתן להחליף בקמח.
עוגת שכבות לשבת ב 5 דקות!
צילום: דורית כהן

רק עוד דבר אחד אחרון!

שבת מלכה כאן – ואיתה הזמן לנוח וגם להתפנק עם המשפחה!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements