מרק שעועית עם בשר עשיר
בדיוק בשביל מנה כזו מחכים ליום קר וחורפי במיוחד, כי אין כיף גדול יותר מאשר סיר מנחם של מרק שעועית עם בשר עשיר, עמוס בכל טוב ובעיקר מחמם ומשביע בטירוף…
יש מי שיקראו לו תבשיל, אחרים נזיד, אבל אנחנו בכלל קוראים לו מעדן, ויש לנו יש המתכון המושלם של מרק שעועית עם בשר שמכיל בשלמות נתחים עסיסיים של בשר רך בבישול ארוך, עצמות מוח מופלאות שמוסיפות טעם עוצמתי, ושעועית לבנה שמעשירה את המרק במרקם סמיך מופלא.
כשכל הטוב הזה מתבשל 3 שעות לרכות מושלמת ברוטב עגבניות אדום ובתיבול משגע שיציף את הבית בניחוחות נהדרים ואווירה חורפית – כל מה שנשאר זה לחכות בסבלנות לסיום הבישול הארוך, לקוות שירד קצת גשם בחוץ, ולהכין בינתיים חלה או לחם טרי לטבילה מושלמת במרק מושלם לא פחות…
למה באמת כדאי לכם: מרק שעועית עם בשר
- סיר מנחם של מרק שעועית עם בשר עשיר, עמוס בכל טוב ובעיקר מחמם ומשביע בטירוף…
- מרק שעועית עם בשר מנחם ומהמם עם בשר רך ועסיסי, עצמות מוח עוצמתיות, שעועית לבנה מענגת, רוטב עגבניות סמיך ותיבול משגע
שורה תחתונה: בדיוק בשביל מנה כזו מחכים ליום קר וחורפי במיוחד
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים? מרק שעועית עם בשר
מרק שעועית עם בשר עשיר
המצרכים
- ½ ק"ג בשר מספר 5 (או יותר)
- עצמות מוח (לא לוותר!!)
- ½ ק"ג שעועית יבשה (מושרית לילה שלם במים)
- בצל גדול
- 4 שיני שום
- כוסברה
- 3 גבעולי סלרי כולל עלים קצוצים
- כף פפריקה
- 2 כפיות מלח
- ½ כף פלפל שחור
- כפית כמון
- 1 מיכל רסק עגבניות קטן
- 2 עגבניות מגורדות
אופן ההכנה
- ניקח סיר עם שמן ונצרוב את הבשר והעצמות מוח מכל הצדדים. לאחר שצרבנו נוציא את הבשר ונשאיר את העצמות בסיר. נוסיף את הבצל והסלרי ונטגן בסיר במשך 10 דקות.
- לאחר 10 דקות נוסיף את כל התבלינים, את הרסק, העגבנייה ואת השעועית ונחזיר את הבשר לסיר. נוסיף כ-5 כוסות מים ונביא הכל לרתיחה.
- ברגע שרותח ננמיך את האש ונבשל במשך 3 שעות על אש נמוכה או עד שהבשר והשעועית מתרככים
הבמה כולה שלכם:
"מהמםםם"
אסתר מור
רק עוד דבר אחד אחרון!
הטמפרטורה יורדת והחשק לפינוקים ביתיים מנחמים להתכרבל בשמיכה רק עולה!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- מרק חרירה מנחם ומשביע
- מרק קניידלך מתכון מנצח
- עוגת קרמבו – כי אין חורף בלי!
- קציצות בקר מושלמות לאחה"צ גשום
בא לכם עוד? עשרות מתכונים לחורף מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: חלי יפע
לטעמי, יש לחתוך את הבשר לקוביות שניתן להכניס לפה ללא הצורך לנגוס ולהחזיר לצלחת. בצילומים כאן נראה שהבשר בחתיכות גדולות.
מרק דומה אני עושה מידי פעם בחורף, אבל נוהג להוסיף כמה תפו"א חתוכים לקוביות. זה מוסיף סמיכות נוספת.
היי קובי,
תודה רבה ששיתפת אותנו בטיפים!