סופגניות אפויות במילוי קצפת
לחמניות איטלקיות ריחניות מבצק בריוש שיוצאות אוורירית ורכות.
יודעים מה עוד יותר טוב מסופגניות מתוקות ויפות? אותן סופגניות בגרסה איטלקית עם המון קצפת מפנקת!
מריטוצו – סופגניות אפויות איטלקיות ריחניות מבצק בריוש שיוצאות אוורירית ורכות עם מילוי קצפת עשירה וטבילה בסירופ מתקתק.
סופגניות טעימות ומרשימות שהכי מתאימות לארוחת בוקר מגרה במיוחד בגרסה איטלקית. חובה לנסות!
ציוד
סיר קטן
תבנית אפייה בינונית
מיקסר
כוס מדידה אוניברסלית
המצרכים
ללחמניות:
- 1 קילו קמח
- 2 כוסות מים
- חמאה רכה (130 גרם)
- ½ כוס סוכר
- 2 כפות שמרים טריים
- 3 יחידות ביצים ( L)
- 1 כפית מלח
- גרידת לימון (מלימון אחד)
- ½ כפית תמצית וניל
לציפוי:
- אבקת סוכר (100 גרם )
- 1 חלבון
- מיץ לימון (כמה טיפות )
לקרם:
- 2 חבילות שמנת מתוקה (500 מ"ל)
אופן ההכנה
בצק:
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה נשים את הקמח ונוסיף לו בהדרגת את המים תוך כדי לישה. נמשיך בערבוב של כל החומרים עד שמקבלים בצק.
- נוסיף את השמרים ואז נוסיף את הסוכר, ביצים, תמצית וניל וגרידת לימון, ונמשיך ללוש.
- כשהבצק כבר מתחיל להתאחד, נוסיף את החמאה בהדרגה עד שהיא נטמעת לחלוטין. אחרי זאת מוסיפים את המלח וללוש עד שמקבלים בצק אחיד ונוזלי.
- נכסה את הקערה בניילון נצמד ונתפיח במקרר במשך 12 שעות לפחות.
- נוציא את הבצק מהמקרר ונעביר למשטח מקומח היטב. ללוש את הבצק ולעבד אותו לצורת כדור.
- נחלק את הבצק לכדורים קטנים של 70 גרם כל אחד, ונניח בתבנית עם נייר אפיה במרווחים. נכסה ונתפיח כמעט עד להכפלת הנפח.
- אחרי זאת מכניסים לתנור על 190 מעלות עד הזהבה.
לציפוי:
- נכניס את כל מרכיבי הציפוי לסיר קטן ובישול על אש נמוכה. נערבב בלי הפסקה עד שנוצר קצף בהיר.
- כשהלחמניות התקררו, נטבול צד אחד העליון בציפוי ומניחים להתקרר.
לקרם:
- בינתיים מקציפים את ה-2 שמנת מתוקה ללא סוכר וללא תוספות, לקצף יציב.
- חותכים את הלחמניה לא עד הסוף וממלאים בקרם, מיישרים את הקרם שיהיה חלק.
- מפזרים אבקת סוכר מעל.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
שאלות נפוצות: סופגניות אפויות
אפשר להכין מראש ולהקפיא? נראה לי שכן זה בצק בריוש כשהוא יוצא חם מהתנור תכניסי ישר למקפיא. |
אם רוצים להכין חצי כמות? מחלקים את כל הכמויות בחצי. |
טובלים בציפוי עם אבקת הסוכר אחרי אפייה? כן, אחרי שהלחמניות התקררו. |
שמרים טריים או יבשים? אפשר גם טריים וגם יבשים הכל עובד. |
למה צריך את החלמון למעלה? אין טעם ביצה אחר כך? ממש לא זה בשביל שיהיה צבע יפה, את לא חייבת לשים. |
רק עוד דבר אחד אחרון!
טעים יותר, בריא יותר והכי זול שיש – כי בינינו, למה לקנות כשאפשר להכין?!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- רוזלך של לנדוור – רק ביותר טעים
- סופלה שוקולד ביתי מנחם
- סלט סלק אדום כמו במסעדות
- מתכון לפחזניות שלא צונחות
- 20+ מתכוני עוגת שמרים כמו במאפייה
בא לכם עוד? עשרות מתכונים ביתיים טעימים מהקנוי מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: סופגניות אפויות במילוי קצפת מאת: Meirav Dahan