עוגת תפוחים בחושה פרווה עסיסית
היא נראית מרשימה, מושקעת ויפה בטירוף, והיא באמת כזו, אבל שזה לא ירתיע אתכם מלהכין בקלות עוגת תפוחים בחושה מהממת ועסיסית במיוחד, כי עם המתכון הנהדר הזה כל אחד יכול!!
ואם תכינו פעם אחת – מחיאות הכפיים יגיעו מיידית, כי עוגת תפוחים בחושה פרווה כל כך טעימה ומופלאה עם ניחוח קינמון משכר, ושוברת את שיא המהירות בהכנה פשוטה וקלילה, ותיקח פחות זמן מלרוץ לקנות בקונדיטוריה.
הניחוחות שיציפו את הבית יגרו את כולם לזלול מהעוגה היפה הזאת עד הפירור האחרון, והיא מושלמת לכל אירוח חגיגי, לאחר ארוחה בשרית (פרווה, זוכרים?), וכל פעם שרוצים להמתיק את היום ליד הקפה…
למה באמת כדאי לכם: עוגת תפוחים בחושה
- עוגת תפוחים בחושה פרווה שוברת את שיא המהירות בהכנה פשוטה וקלילה, ותיקח פחות זמן מלרוץ לקנות בקונדיטוריה..
- מושלמת לאירוח חגיגי, לאחר ארוחה בשרית וכשרוצים להמתיק את היום ליד הקפה
שורה תחתונה: גם מרשימה, גם קלה – עוגת תפוחים בחושה פרווה תפנק בטעמים עסיסיים וניחוח קינמון משכר
אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
איך מכינים? עוגת תפוחים בחושה
עוגת תפוחים בחושה פרווה עסיסית
ציוד
המצרכים
- לקערת התפוחים:
- 4 תפוחי עץ ירוקים בינוניים מסוג גרנד סמית
- 1 כף קינמון
- 2 כפות סוכר חום בהיר (דמררה או 2 כפות סוכר חום כהה)
- 1 כף מיץ לימון סחוט
- לקערת תערובת העוגה:
- 4 ביצים L בטמפרטורת החדר.
- קורט מלח
- 1 כוס סוכר (ניתן לערבב חצי כוס סוכר לבן וחצי כוס סוכר חום בהיר (דמררה))
- 1 שקית שקית סוכר וניל (10 גרם)
- 1 כוס שמן (200 גרם)
- ½ כפית תמצית וניל
- קורט ציפורן טחון (אפשר לוותר)
- 2 כוסות קמח תופח מנופה (280 גרם, או 2 כוסות קמח רגיל מנופה + שקית אבקת אפייה (10 גרם))
- לקישוט: (לא חובה)
- אגוזי מלך או אגוזי פקאן סיני
אופן ההכנה
- מחממים תנור אפייה ל-170 מעלות. משמנים את תבנית האפייה במעט שמן ומפזרים סוכר בתחתית ובדפנות התבנית, מנערים מעודפי הסוכר.
- להכנת התפוחים - חותכים את התפוחים לקוביות קטנות (אפשר עם הקליפה) או מגרדים אותם במגרדת על הצד הגס. שמים בקערה, מוסיפים קינמון, סוכר ומיץ לימון ומערבבים היטב ושמים בצד.
- להכנת תערובת העוגה - בקערה גדולה מקציפים את הביצים עם קורט מלח, סוכר וסוכר וניל בעזרת מטרפה ידנית 2-3 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה, מוסיפים את השמן, תמצית וניל, ציפורן טחון וממשיכים לטרוף היטב .
- מוסיפים את הקמח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה . מוסיפים את התפוחים לתערובת העוגה ובתנועות קיפול בעזרת מרית מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה .
- אם רוצים מפזרים אגוזים מעל, ויוצקים את תערובת העוגה לתבנית האפייה, דופקים על השיש 2 דפיקות קטנות להוצאת האוויר, מכניסים לתנור ואופים 45-55 דקות, עד שהבית מתמלא ניחוח נהדר וקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- לגרסה בריאה אפשר להחליף את כוס הסוכר בכוס סטיוויה, ובמקום כוס שמן לשים חצי כוס שמן וגביע רסק תפוחי עץ ללא תוספת סוכר
הערות וטיפים
- רצוי לקרר היטב את העוגה לפני שמחלצים אותה מהתבנית לכלי הגשה.
- אפשר לפזר מעל אבקת סוכר
- לא צריך לקלף את התפוחים, אפשר להקפיא את העוגה, אפשר להכין את העוגה במיקסר
רק עוד דבר אחד אחרון!
טעים יותר, בריא יותר והכי זול שיש – כי בינינו, למה לקנות כשאפשר להכין?!
עוד מתכונים מעניינים באתר
- רוזלך של לנדוור – רק ביותר טעים
- סופלה שוקולד ביתי מנחם
- סלט סלק אדום כמו במסעדות
- מתכון לפחזניות שלא צונחות
- 20+ מתכוני עוגת שמרים כמו במאפייה
בא לכם עוד? עשרות מתכונים ביתיים טעימים מהקנוי מושלמים מחכים לכם – עכשיו באתר!
מקור: סבתא לאה