| |

עוגיות מלוחות מעולות וממכרות

עוגיות מלוחות נהדרות עם תבלין חוואי'ג מיוחד שנותן להן טעם עשיר.
בהשראת: צביה אורן
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
עוגיות מלוחות

עוגיות מלוחות, כעכים טעימים או בייגלה עגולים ורכים – לכל אחד יש שם אחר למאפים המהממים האלה, אבל לא משנה איך תקראו להם הם תמיד יהיו הנשנוש הכי טעים שיבוא תמיד בזמן.

אז הנה מתכון קל ופשוט של עוגיות מלוחות נהדרות שכאן עשינו מקמח חיטה מלא אורגני או קמח כוסמין מלא, אבל לגמרי אפשר גם עם קמח לבן רגיל, כשהסוד הוא בתבלין חוואי'ג מיוחד במינו שנותן לעוגיות טעם עשיר ומופלא.

עם מלא שומשום מפוזר מעל, אפייה קצרה וניחוחות מהממים בכל הבית – ויש לכם עוגיות מלוחות מהוללות שדורשות לצידן רק כוס קפה או תה חם ואולי גם ריבה מתוקה וענוגה

ספר המתכונים של צביה אורן

עוגיות מלוחות
צילום: צביה אורן

למה באמת כדאי לכם: 

 

  • הסוד לטעם מושלם של עוגיות מלוחות הוא בתבלין חוואי'ג מיוחד שנותן להן טעם עשיר ומופלא
  • עם מלא שומשום מעל, וניחוח אפייה מהמם בכל הבית – ויש לכם עוגיות מלוחות מהוללות
  • עוגיות מלוחות מושלמות גם להקפאה ולהפשרה בכל רגע שמתחשק…

שורה תחתונה: דורשות לצידן כוס קפה או תה חם ואולי קצת ריבה מתוקה וענוגה

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
 דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים? 

עוגיות מלוחות

עוגיות מלוחות מעולות וממכרות

עוגיות מלוחות נהדרות עם תבלין חוואי'ג מיוחד שנותן להן טעם עשיר.
ציון 5 על ידי 2 דירוגים
לדרג
באדיבות: צביה אורן

ציוד

כוס מדידה אוניברסלית

המצרכים

  • 1 ק"ג קמח כוסמין מלא
  • 1 כוס סוכר קנים או סוכר רגיל
  • 1 כוס שמן
  • 2 ביצים שלמות
  • קורט מלח
  • 1 כף גדושה של חוואי׳ג לעוגיות (חייבים להקפיד על תבלין שמתאים לעוגיות כי זה מה שעושה את הטעם של הכעכים)
  • 2 כוסות מים חמימים
  • 1 שקית שמרית (שמרים)

אופן ההכנה

  • במיקסר עם וו גלישה שמים את כל החומרים היבשים, מערבבים היטב, מוסיפים שמן וביצים, מערבבים ומתחילים להוסיף מים פושרים - תחילה כוס ומערבבים. ואח"כ לוקחים עוד כוס מים חמימים ומוסיפים עד שנוצר בצק רך ומעט דביק. אם יש צורך מוסיפים עוד קצת מים ומערבבים היטב.
  • מכסים את הבצק בניילון ועוד מגבת מטבח כדי שיתפח ויכפיל את נפחו בערך חצי שעה. לאחר שתופח פעם ראשונה, לוחצים עם היד שהתפיחה תרד ושוב מכסים ומחכים לתפיחה שנייה.
  • מכינים תבנית עם נייר אפייה, ומחממים תנור על 180 מעלות. משמנים טיפה את משטח העבודה (השיש), ובכל פעם לוקחים חתיכה מהבצק, מגלגלים כמו נקניק ויוצרים עיגולים אבל לא דקים מדי אחרת יהיו יבשים.
  • בקערית נפרדת שמים 2 חלמונים, מערבבים היטב, מוסיפים מעט שמן ושוב מערבבים. לוקחים מברשת ומפרישים מסביב לכעכים כל אחד בנפרד כדי שיקבל צבע. מעל מפזרים שומשום מלא חום או לבן ואופים עד השחמה

הערות וטיפים

  • אפשר לעשות גם עם קמח לבן
  • אפשר להקפיא ולהפשיר או במיקרו 10-20 שניות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

עוגיות מלוחות
צילום: צביה אורן

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

בחורף, סתיו או קיץ – לפעמים כל מה שרוצים זה להישאר במיטה, להתפנק עם אוכל מנחם, וזהו – כי מגיע לכם!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: צביה אורן

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements